Banaan bitterkoekjes met chocolade
Zelf koekjes maken is leuk, maar van bestaande koekjes mooie gebakjes maken is misschien wel nog leuker! Wij maakten banaanbitterkoekjes met chocolade. Het is super eenvoudig en het ziet er heel leuk uit. Een leuke bezigheid en een bijzonder mini gebakje om vrienden of familie mee te verrassen. Je hebt vrij weinig nodig voor deze gebakjes en hebt ze in ongeveer een half uurtje in elkaar gezet. Ik zal je in deze blog uitleggen hoe je deze vrolijke gebakjes maakt.
Je hebt het volgende nodig om de gebakjes te maken: een zakje bitterkoekjes, een grote pure chocoladereep, twee bananen, pindakaas of chocopasta en versiering.
Allereerst snijd je de banaan in dunne plakjes. Maak deze echt niet te dik, want dan valt je gebakje snel uit elkaar. Besmeer hierna de bitterkoekjes met een dun laagje pindakaas of chocoladepasta. Nu kan je de banaan tussen twee bitterkoekjes in doen. Druk het geheel een beetje aan zodat het goed plakt.
Als je alle banaan tussen de bitterkoekjes hebt gedaan ziet het er zo uit.
Nu is het tijd om de chocoladereep langzaam warm te laten worden. Dit doe je 'Au bain-marie'. Dit betekent dat je de chocoladereep niet rechtstreeks in de pan smelt, maar in een pannetje in het warme water van een andere pan. Kijk maar naar onderstaande foto's, dan snap je het wel. Brokkel of snijdt de chocolade in kleine stukjes voordat je deze in de pan doet, anders duurt het heel lang.
Tijd om te dippen! Je gaat nu de helft van het biitterkoekjes gebakje dopen in de gesmolten chocolade. Dip het er echt maar een heel klein beetje in, want voor je het weet zit er veel te veel chocolade aan je gebakje en blijft het druipen. Na het choco dippen, kan je de koekjes in een bakje met versiering dippen. Heb je geen versiering in huis, dan kan je ook gewoon hagelslag gebruiken.
Het kan even lastig zijn om de gebakjes te laten drogen zonder dat ze omrollen. Ik heb ze daarom tussen stokjes laten drogen. Toen ze eenmaal iets droger waren heb ik ze in de koelkast gedaan. Hierdoor wordt de chocolade snel hard. Als ze aan het drogen zijn kan je ze nog even ietsje extra versieren.
En na nog een kwartiertje in de koelkast zijn ze helemaal klaar en gereed om te serveren! Die de gebakjes in een leuk schaaltje en serveer met vrolijke servetjes. Wacht niet te lang met opeten, want dan worden de bitterkoekjes misschien wat taai.
♥ Geniet ervan ♥
Gerelateerde blogposts
Reacties
zou alleen de hagelslag vervangen voor mooie spikkels denk ik
Bestaat er een andere naam voor bitterkoekjes? want die ken ik niet hoor :-).
@just de koekjes zelf lijken me motiverend zat! Een beetje eetgestoorde reactie (ik zou nb niet eens weten dat die pot ergens heel klein op de foto light is) op een leuke blog ;)
Ik doe het ook liever met andere koekjes, denk ik. Ben ook niet echt fan van bitterkoekjes.
AnaMan, je kunt kijken in de winkel of er andere kleine koekjes zijn.
Je hebt bijv. ministroopwafels, of mini-Luikse wafels waar je het mee kunt proberen. Of zandkoekjes?
Zou ik wel eerst even testen of dat met pindakaas te doen is, of dat je toch de chocopasta neemt ;-) voordat je ze uitdeelt aan de rest.
als je een website wilt onderhouden voor mensen met een eetstoornis, moet je zelf ook het goede voorbeeld geven, op het forum word heel vaak gezegd dat light ongezond is en dat je beter de gewone variant kan nemen, waarom doen jullie dat zelf dan niet?
daarnaast (en ik wil echt niet vervelend doen) heb ik de indruk dat scarlet zelf nog een stukje van haar eetstoornis vast wil houden, valt me vooral op in haar filmpjes.
De mensen van proud doen hartstikke hun best om leuke blogs te maken.. Waarom niet gewoon een reactie op dit originele recept? En daarbij, als het dan perse over de (light) ingrediënten moet gaan, het is een recept met koekjes, chocolade, hagelslag... Niets eetgestoords aan lijkt mij zo.
Het was mij zelf nog niet opgevallen. Kijk eens naar wat Scarlet en alle andere medewerkster voor ons doen.
Waarom zoveel negativiteit naar hun toe ? . Dankzij hun bestaat deze website , deze blog, en alles wat je hier kan terugvinden.
Wat zou je doen zonder..
Waarom kom je hier als het je stoort.
Het was mij zelf nog niet opgevallen. Kijk eens naar wat Scarlet en alle andere medewerkster voor ons doen.
Waarom zoveel negativiteit naar hun toe ? . Dankzij hun bestaat deze website , deze blog, en alles wat je hier kan terugvinden.
Wat zou je doen zonder..
Waarom kom je hier als het je stoort.
Scarlet moet zich naar ons toe niet verantwoorden voor wat ze eet. Ze is zelf verstandig genoeg om te weten of het mis gaat en haar vrienden waarschijnlijk ook.
Een deel van je eetstoornis loslaten wil ook zeggen dat je kiest voor wat je lekker vindt of je er niet druk in maakt of iets light is of niet. En wie weet had ze haast omdat ze deze site zo goed mogelijk wil maken en ze de tijd uit het oog was verloren. Dus moest ze gauw boodschappen moest doen en de eerste pot pindakaas heeft genomen die ze zag.
Scarlet jij geeft ons een plaats waar we ons verhaal kwijt kunnen. Moest je ooit een dipje hebben dan ben ik zeker dat jij ook je verhaal hier kwijt kanen wij jou zullen helpen
''Sometimes you think you wanna disappear, but all you really want is to be found.''
Daarnaast vind ik het verder niet nodig om mij aan anderen te verantwoorden voor wat ik eet. Dat stadium ben ik wel voorbij.
Ik heb een hele lange weg afgelegd en ben blij dat het nu goed met mij gaat en ik niet langer lijd aan een eetstoornis. Een perfect en makkelijk leven heb ik niet, dat heeft bijna geen mens. Oordeel niet zo snel over anderen terwijl je ze nauwelijks kent, dat maakt je geen mooi en sympathiek mens. Richt je op jezelf voordat je je richt op alle zogenaamde tekortkomingen van anderen, daar heb je uiteindelijk veel meer aan.
Liefs, Scarlet
Misschien is proberen met iets anders er tussen ^^
Leuk gedaan!
Liefs.
Top!