Avondeten met Laura 3

Avondeten is toch denk ik wel mijn favoriete eetmomentje van de dag. Ik hou van warme maaltijden en ik word er vaak ook blij van als ik kan uitkijken naar iets lekkers wat ik ga eten. Na werk heb ik vaak wel honger en het is fijn om dan zelf te kunnen bepalen wat je eet. Nog fijner is dat als ik thuis kom, er gekookt is door mijn vriend of iemand anders. Ik ga ook regelmatig eten bij vriendinnen, met mijn familie etc. en dan is er soms al iets lekkers klaargemaakt. Ondanks dat ik geen makkelijke eter ben, kan ik enorm genieten van bepaalde dingen. In deze blog deel ik mijn avondeten van een willekeurige week. Zie het als inspiratie en niet als meetlat. Iedereen vindt andere dingen lekker en de ene persoon heeft meer nodig dan een ander. Ik eet de ene week meer pasta, de andere week juist meer rijst of aardappel gerechten en salades.

Ook kun je filmpjes van mij zien waarin ik jullie een dagje meeneem in mijn eetpatroon en waarin ik mijn boodschappentas voor de camera uit pak. Als je twijfelt aan de hoeveelheden of hierover een reactie wil plaatsen, lees dan eerst eens deze blog.

♥ Maandag
Maandag at ik één van mijn lievelings pasta gerechten. Het is van een recept van Jamie Oliver. Het is semi-vegetarisch. Er zit ansjovis in. In eerste instantie schrok mij dit wel af omdat ik daar eigenlijk niet van houd, maar je proeft het niet. Wel geeft het een bepaalde extra smaak en smaakt het wel wat anders als je het weg laat. Wellicht kun je het vervangen met een ander (zout) product. Het is pasta met een mengsel van onder andere basilicum, cherry tomaatjes en amandelen. Het is heerlijk, heel smaakvol en ik heb eigenlijk nog niet echt een pasta gegeten die zo proeft. Een gouden combinatie van Jamie. Het recept staat in zijn 30 minutes boek.

♥ Dinsdag
Mijn vriend en ik waren een beetje inspiratieloos en wisten niet goed wat we moesten eten. Uiteindelijk hebben we een heerlijke maaltijdsalade gemaakt met gebakken kip, verschillende soorten sla, tomaat, komkommer, avocado en balsamico azijn. Van de marinade van de kip was ook nog wat over na het bakken en dit hebben we er ook doorheen geroerd. We hebben hier lekker stokbrood met kruidenboter bij gegeten. 

♥ Woensdag
Woensdag kwam ik thuis van werk en had mijn vriend gekookt, super fijn! Hij heeft een soort pita broodjes / naan brood gemaakt met kip (op een bepaalde manier gekruid). Hierbij aten wij komkommer, rode ui, een sausje met verschillende kruiden en knoflook en koriander. Je kunt zo’n pita trouwens zelf op verschillende manieren maken. Je kunt het eigenlijk beleggen met wat je zelf lekker vindt. 

♥ Donderdag
Donderdag hadden we heel veel zin in sushi maar geen zin om het zelf te maken dus hebben we besloten het te bestellen. Scheelt ook weer veel tijd en we waren allebei best moe van een drukke week en werken. De sushi die wij af en toe bestellen is echt heerlijk. We bestellen eigenlijk altijd dezelfde soorten waaronder spicy tuna en met zalm en avocado. 

♥ Vrijdag
Vrijdag at ik caesar salad. Op de foto staat het sausje nog niet omdat we dit altijd pas op ons bord er overheen doen. We aten het op een iets andere manier dan wat veel mensen gewend zijn. We maakten het met verschillende soorten sla, bacon, gekookt ei, olijven, tomaatjes, gepaneerde en gebakken kip en een sausje van mayonaise, creme fraiche, kappertjes, parmezaanse kaas en zout en peper. Dit is een heerlijke variant en Laura – proof. De kaas zit namelijk door de saus heen en dat vind ik veel lekkerder dan dat het er overheen gestrooid is. 

♥ Zaterdag
Zaterdag waren we de hele dag op pad en hebben we ook buiten de deur geluncht. We wilden ook nog even snel ergens avondeten maar om het niet te duur te maken, zijn we naar Vapiano gegaan. Het is overigens ook heel lekker hoor, niet alleen goedkoper dan andere restaurants. We hebben in het zonnetje op het dakterras kunnen zitten en ik koos voor spaghetti met heerlijke (een beetje pittige) tomaten saus. Hier zat wat parmezaanse kaas overheen en je kunt er zelf basilicum overheen strooien. We hadden er ook nog een broodje bij. 

♥ Zondag
Zondag hadden mijn vriend en ik veel zin in tapas en minder zin om te koken, dus zijn we naar een heel goed (en niet duur) tapas restaurantje gegaan. We hebben heerlijke dingen gegeten zoals patatas bravas, garnalen van de bakplaat, een omelet met Spaanse ham en bosui, natuurlijk ook brood met aioili en andere lekkere dingen.   

Dit was het weer. Een weekje wat ik ‘s avonds heb gegeten. Ik hoop dat je het leuk vond om te zien. Misschien kun je er wat inspiratie uit halen voor wat afwisseling in je eetpatroon.

Redactie

Geschreven door Redactie

Reacties

11 reacties op “Avondeten met Laura 3”

  1. Leuke blog!! Inspiratie en motivatie!!

  2. Ohh ik krijg wel heel veel zin om eens tapas te gaan eten, ziet er heerlijk uit. De rest ook trouwens! Lekker afwisselend 🙂

  3. Semi-vegetarisch gerecht met ansjovis. Want ansjovis is maar een semi-dier, ondergeschikt aan dieren die een hogere schattigheidsfactor hebben? Ik vind dit echt een nare uitspraak als ik eerlijk ben.

  4. @ayla: van de site van de vegetarier bond:

    Per definitie eet een vegetariër geen producten van gedode dieren, dus geen vlees, geen vis, en ook geen producten zoals gelatine (van huid of beenderen) en kaas (met kalfsstremsel). Veel vegetariërs letten echter minder op vegetarische instinkers zoals gelatine en kaas. Mensen die geen vlees, maar wel vis eten, worden soms pescotariër of semi-vegetariërs genoemd. Mensen die gevogelte eten noemen zich ook soms vegetariër, maar de correcte term hiervoor is pollotariër. Mensen die geen vlees, vis endierlijke producten (zoals zuivel, eieren en honing) eten en ook geen dierlijke producten (zoals leer en wol) gebruiken zijn “veganisten”.

    Semi-vega is dus een prima term!

    Lekker eten Laura! Mijn favo maaltijd is ook zeker het avondeten. Bedankt voor de inspiratie

  5. Ik vind Jamie’s pasta ook lekker om te eten, laat alleen de ansjovis weg want ik ben een “echte” vegetariër ;).

  6. veel kip!, leuk dat je dit deelt

  7. Ik vind het zo moeilijk om het avondeten in mijn eentje op te eten, het voelt zo eenzaam.Hebben anderen hier ook last van?
    Toch vind ik het altijd leuk om te zien hoe anderen koken, het helpt ook een beetje.

  8. Superleuk om te zien weer!

  9. vega worden vanuit je eetstoornis (of is het toeval dat iedereeen hier vega is? en dan miemelen over een anjovis.. heel naar voor die ansjovis inderdaad..

  10. Zou je de recepten van de ceasar salade en de naanbrood een keer in een blog kunnen zetten? Dat ziet er superlekker uit!

    🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *