Eetgewoonten in Engeland

Wanneer ik denk aan Engeland dan denk ik aan de Olympische Spelen en aan de bekende Engelse ontbijtjes. Toast met spek, worstjes, witte bonen in tomatensaus en een gebakken eitje. Allemaal dingen die ik héél erg lekker vind, al hoef ik dit niet per se bij mijn ontbijt te hebben…

Engeland maakt deel uit van het Verenigd Koninkrijk: een eiland dat links van Nederland ligt. Het land heeft ongeveer 51.000.000 inwoners. Vooral rond de feestdagen is dit land populair onder de toeristen, maar ook in de zomer zijn er veel mensen die dit land bezoeken.

In Engeland kennen de mensen nét even wat andere eetgewoonten dan wij in Nederland gewend zijn.

Een leuk weetje: uit een onderzoek onder 7000 Engelse gezinnen is gebleken dat de Engelsen gemiddeld £ 3,40 uitgeven aan groenten en £ 2,80 aan fruit. Dit is best weinig, gezien er alleen aan chocolade al gemiddeld £ 2 per week wordt besteed!

Ontbijt
Engelsen moeten vaak weinig weten van een licht ontbijt, ze zijn juist gewend meteen zwaar te beginnen. Als je het écht op zijn Engels wil doen dan begin je je dag met een traditioneel ‘English breakfast’. Dit ontbijt bestaat vaak uit bacon, (gebakken) eieren, tomaten, champignons, toast met boter, baked beans en aardappelen. Dat is nog eens een goed begin van je dag 😉

Lunch
Alsof het uitgebreide ontbijt niet genoeg is eten Engelsen vaak ook bij de lunch warm. Ze eten dan bijvoorbeeld een (club)sandwich met wat er bij, een ‘jacked potato’ bijvoorbeeld. Ook de ‘fish and chips’ zie je in Engeland regelmatig terug tijdens de lunch.

De mensen gaan tussen de middag meestal niet uitgebreid staan koken, vaak halen ze hun lunch even snel bij een pub of fastfoodketen. Nu kunnen deze volwassen mensen vaak nog zelf beslissen wat ze kiezen, maar op school krijgen ook de kinderen vaak een te uitgebreide en te vette hap voorgeschoteld.

Jamie Oliver heeft hier een aantal jaar geleden een project voor opgestart:

De ‘school lunch photo wall. Dit project laat kinderen een foto van hun lunch op de photo-wall posten. Deze lunch krijgt vervolgens van iedereen die de foto op de site bekijkt een score. Op die manier kunnen kinderen een beter idee krijgen van hoe gezond hun lunch nu eigenlijk is en hoe een gezonde lunch er uit ziet.

High tea
Tegen vijf uur in de middag hebben Engelsen traditioneel een high tea. Tijdens de high tea heb je allerlei lekkere hapjes en vaak ook verschillende soorten thee. De hapjes die vaak tijdens zo’n high tea genuttigd worden zijn bijvoorbeeld scones, lemoncake en cheesecake, muffins, cakejes, koekjes en bonbons.

Oorspronkelijk was de high tea bedoeld om de honger die je had te stillen als het nog lang duurde voordat het diner klaar zou zijn. Dit is bij de mensen blijven hangen en is inmiddels zo uitgegroeid dat de high tea een stuk uitgebreider is geworden. Het heeft ook al lang niet meer het zelfde doel, zoals je verderop zal lezen dineren mensen in Engeland vaak pas heel laat.

Diner
Zoals al eerder gezegd hebben de Engelsen daze maaltijd vaak pas laat vanwege de high tea, meestal eten mensen in Engeland pas tegen 20.00 uur. Er zijn een hoop typisch Engelse dingen te noemen die bij het late avondeten horen:

  • Jacked potato: dit is een gepofte aardappel die wordt gevuld met bijvoorbeeld witte bonen in tomatensaus, of met kaas.
  • Fish and chips: deze maaltijd bestaat uit een in beslag gedoopte gefrituurde vis, en chips. Chips is niet helemaal het zelfde als de friet die we in Nederland hebben. De chips zijn vrij dikke, stevige aardappelsliertjes die gefrituurd worden.
  • Shepherds pie: een ovenschotel met veel vlees en een korst van aardappel en kaas
  • Sausage and mash: dit zijn worstjes met aardappelpuree en een soort van uiensaus.

Traditioneel hebben de Engelsen ook nog een aantal lekkere toetjes! Zo sluiten zij hun maaltijd vaak af met apple crumble, spotted dog, sponge pudding, trifle of custard.

De zondag
Het is in Engeland de traditie om op zondag uitgebreid te lunchen. De zondagmiddag wordt vaak gereserveerd om met de familie te kunnen eten. Ze eten dan vaak roasted meat of iets uit de buitenlandse keuken.

De feestdagen
De feestdagen is in veel landen reden om eens extra uit te pakken met eten, zo ook in Engeland. Er zijn een aantal feestdagen waarop Engelsen traditioneel een bepaald gerecht eten. Zo eten ze op goede vrijdag hot cross buns, dat zijn ronde paasbroodjes die vaak versierd zijn met een kruis.

Met halfvasten (een katholieke feestdag halverwege de vastenperiode) eten mensen in Engeland traditioneel een Simnel Cake. De Simnel Cake is een fruittaart. De taart is versierd met 11 marsepeinen bolletjes die de 12 apostelen voorstellen (11, omdat Judas die Christus verraadde niet meegeteld wordt). De taart wordt afgedekt met een laagje marsepein.

Met kerstmis wordt in Engeland vaak christmas pudding geserveerd. Deze pudding wordt vaak al vier of vijf weken voor aanvang van kerst bereid. Iedereen uit het gezin roert daarbij een keer in de pan waarbij diegene een wens doet.

Drinken
Natuurlijk kennen ze in Engeland ook de dranken die wij in Nederland en in andere landen ook kennen. Maar er zijn ook een paar typisch Engelse dranken zoals het Engelse bier. In Engeland drinken ze hun bier vaak op een andere manier dan wij in Nederland zijn gewend. De populairste bierstijlen in Engeland zijn de ‘bitter’ en de ‘stout’ (denk maar aan het wereldbekende bier ‘Guiness’). Ook de regel van twee vingers schuim op je biertje kennen ze in Engeland niet, zij zien het liefst heel weinig schuim op hun bier. Ook wordt het bier vaak lauw gedronken, ongeveer op 10 graden Celsius.

Niet alleen bier is in Engeland een populair drankje, ook thee wordt gezien als iets typisch Engels. Engeland is een echt theeland. Zij drinken hun thee vaak wel twee keer zo sterk als wij. Nog een (voor ons) gekke gewoonte is dat mensen in Engeland soms melk bij de thee doen.

Tussendoortjes
In Engeland eten ze veel dezelfde tussendoortjes als wij in Nederland ook doen. Maar net als bij andere landen hebben ze ook in Engeland een aantal typische Engelse tussendoortjes. Zo is er bijvoorbeeld de Engelse drop: een mix van verschillende soorten drop. Het verhaal gaat dat een dropfabrikant per ongeluk verschillende soorten drop door elkaar had gegooid. Dit zou de klanten zo goed bevallen zijn dat hij het als nieuw soort drop had geïntroduceerd: Engelse drop.

Een ander bekend tussendoortje uit Engeland is natuurlijk de cupcake.
Het eerste cupcake-recept is terug gevonden in een kookboek van Eliza Leslie en dateert uit 1828. De eerste cupcakes werden in die tijd vaak gebakken in kleine bakjes of kopjes (‘cups’), vandaar natuurlijk ook de naam!

Wat vind jij van de Engelse eetgewoonten?

Foto1:flickr, foto2:flickr, foto4:flickr,
foto5:flickr, foto6:flickr

Franka

Geschreven door Franka

Reacties

95 reacties op “Eetgewoonten in Engeland”

  1. Ik vind de Engelse keuken echt heel erg vies, kan er niks aan doen haha. Thee (met of zonder melk) vind ik dan wel weer echt leuk en de sandwiches die je er tussen de middag vaak eet vind ik ook leuk en lekker. heel erg dun en helemaal niet machtig dus je blijft er maar van eten, hihi. avondeten vind ik er sowieso echt ranzig. toen ik in engeland was heb ik dus lekker avondgegeten bij de mc donalds. die is gelukkig overal ter wereld wel te vertrouwen qua smaak haha

  2. Echt Engels ontbijt vind ik vreselijk, haha. Ik vind goed ontbijten wel heel belangrijk. Maar daar moet je voor mij echt geen scrumbled egg of sausages bij doen.
    Verder is veel Engels eten best lekker, lijkt ook wel op Nederlands eten. Eigenlijk gewoon ‘Europees eten’ want ze eten ook veel Italiaans bijvoorbeeld. En lang niet alle Engelsen eten zo ongezond en zoveel warm spul. Genoeg die gewoon een crackertje of sandwich nemen en dan meer dan genoeg hebben. 🙂

    Oja, en een High Tea is officieel pas ‘s avonds, ‘s middags heet t een Afternoon Tea.. Maarr dat maakt niet uit, leuke blog!

  3. Ik ben net in Engeland geweest. Zo’n moeilijke eter ben ik niet, al eet ik wel graag wat ik echt lekker vind als dat kan. Maar als ik iets moet eten wat ik minder lekker vind, gaat dat over het algemeen vrij gemakkelijk. In Engeland had ik echter flink wat water en cola nodig om alles weg te krijgen.
    De toetjes daarentegen zijn wel erg lekker! Alleen de appeltaart niet, deze is veel beter in Nederland!

  4. Op werkweek in Londen aten we echt niet zo’n uitgebreid ontbijt hoor, haha. De mensen die daar woonden zeiden ook dat ze echt niet altijd zo’n uitgebreid ontbijt eten. Meestal ontbeten we daar met cornflakes met melk of toast met jam, net als de meeste Engelsen doen. Heel af en toe komt er een traditioneel ontbijt voorbij.
    Ik moet ook niet echt veel van de Engelse keuken hebben, eerlijk gezegd. Het enige lekkere in Engeland vond ik de vele lekkere tussendoortjes 🙂

  5. Hm… zo’n groot ontbijt zou niets voor mij zijn. Krijg ‘s ochtends al moeilijk een boterhammetje weg (wat later dan weer resulteert in extra honger, maar goed x])
    De Engelse drop vind ik overigens wel echt suuuuuper lekker, kan zo een hele zak van die dingen opeten ^^

    High tea heb ik nog nooit gedaan, lijkt me wel leuk, maar ik weet niet of ik dat durf.

  6. Ik ben ook al eens in Londen geweest, in een gastgezin. En een ‘typical English breakfast’ hebben wij maar 1x gekregen. De rest van de dagen konden we toast, cornflakes of Weetabix eten. ‘s Middag hadden wij ook maar gewoon boterhammen.
    Het avondeten viel eigenlijk heel erg tegen.. Het waren dingen die we hier ook kennen, maar echt raar gecombineerd.. Tussendoortjes waren ook ongeveer hetzelfde.
    Ik vind het eten daar wel slechter als bij ons, maar de thee daar is geweldig!

  7. Guinness is Irish 😉 Ale, in een pint, dat is pas English! Tijdens mijn uitwisseling in Engeland kreeg ik heel ranzig te eten: pasta met knakworstjes en tomatensaus. De thee zat in een soort Senseopads 😛 Maar wel lekker! En de rest van het eten dreef letterlijk in de jus; maar mijn gastgezin was nogal… groot (in de breedte 😛 ) Verder kreeg ik inderdaad fish and chips met vinegar, maar ik lustte toen geen vis, dus had ik kip. Spijtig, maar als ik weer in Engeland ben, ga ik zeker dé fish and chips halen!

  8. IIeeeeh.. ik gruwel echt van die eetgewoonten. Ik ben een broodmens, en ik hou absoluut niet van witte bonen, gebakken eieren, worstjes etc..

  9. Als je als mens zo’n eetpatroon hebt, word je toch dik? :’)

  10. Ik irriteer me hier wel aan. Ik heb in Engeland gewoond en het klopt niet wat hier staat. Zo een ontbijt bijvoorbeeld eten ze alleen in het weekend op zondag bijvoorbeeld. Cereals zijn daar heel erg populair zoals weetabix en cornflakes. En high tea doet bijnan niemand daar. En er klopt nog meer niet. Dus begrijp niet veel van dit bericht

  11. Dit is echt helemaal niet waar. Er wordt heel normaal gegeten hoor, cereals, porridge, fruit voor ontbijt, avondeten is vaak ook gewoon pasta, of groente/aardappelen/vlees. Ik hoor wel wat vaker een Sunday Roast (dus wat uitgebreider), maar daar houdt het dan ook wel bij op. Ze hebben een vrij standaard Europees dieet hoor, maar er wordt inderdaad wel veel gesnackt als ze naar de pub gaan. Er gaat veel bier doorheen heb ik gemerkt, daar ligt dan het verschil in gewicht vaak aan, denk ik.

  12. Natuurlijk eten ze in Engeland, net als in veel andere landen, gewoon cereals, brood en pasta. Het gaat hier om de dingen die in Engeland juist anders zijn, wat meer de echt traditionele dingen…

  13. dat denk ik ook Fanka 😀

    ik moet ook niet echt weten van het traditionele eten uit engeland, geef mij maar ons eten 😀 😀 😀

  14. Ik heb bijna 10 jaar in engeland gewoont en als ik dit zo lees wordt ik best gefrustreerd. In het bericht lijkt het alsof alle engelsen dit doen. Alsof het normaal is, zoals een boterham met kaas bijvoorbeeld hier is. ‘t Lijkt ook zo alsof in engeland alleen maar vet wordt gegeten als ontbijt, lunch en avondeten.
    Zoals anderen ook hebben gezegd, is in engeland juist de cereals etc populair bij ontbijt en tussen de middag word vaak een sandwich gegeten met chips. Avondeten is ook normaal en de wat vettere dingen is in de gemiddelde gezin niet vaak, gewoon af en toe. De dingen die zijn gepost zijn soort van de kroketten en frikandellen van nederland, die eet je ook niet iedere dag. -xxx-

  15. WOW! Die mensen eten de hele dag door. En dat ontbijt!
    Hoe houden ze dat in s’hemelsnaam vol?

  16. Wir weet engels eten kleine dingen om te trakteren

  17. wow man ze eten echt veel en dat die bonen in tomatensaus lijkt me goor als ontbijt

  18. hou me spreekbeurt over Groot-Brittannië, wow wat eten die mensen veel!

  19. Ik vind het veels te veel voor mijzelf

  20. Zo’n uitgebreid ontbijt gebeurt alleen in het weekend, hoor! Doordeweeks wordt gewoon met een paar boterhammen of een bak muesli ontbeten,niemand die om 6u naar zijn werk moet heeft tijd om eerst worstjes te gaan bakken! (mijn moeder woont in Engeland en dat is wat ik ervan meekrijg) Leuk artikel verder 🙂

  21. Het gaat gewoon om de traditionele zaken. Typische dingen die in dat land gegeten worden.Een beetje zoals de frietjes hier in België. Ze horen bij België maar we eten ze daarom niet elke dag. Hoewel sommigen dat waarschijnlijk niet erg zouden vinden :).

    Ik zie overigens niets over de curries die er zo populair zijn ook al zijn ze er dankzij de immigranten terechtgekomen.

  22. Ik kom uit engeland en ik eet alleen een traditionele ontbijt een paar keer in de maand.. We eten ook niet om 20:00 en het is JACKET potato niet jacked.. Wat een stomme artical.

  23. Claire, zeik je de schrijver echt af omdat hij een spellings fout heeft gemaakt.
    En omdat jij toevallig een van die mensen bent die dat ontbijt maar een keer eet…..
    Dat is redelijk zielig.

  24. Claire, pas op het moment dat je zelf foutloos kunt schrijven mag je misschien kritiek hebben op een ander. Maar dan nog staat het heel onsympathiek.
    (“Wat een stomme articel” is namelijk heel erg fout. En “Ik een alleen een traditionele ontbijt is ook fout!)

    Sorry, maar je vraagt erom.

  25. ik krijg nu al honger van al dat lekkers

  26. zou je niet helemaal gek worden van elke dag ongeveer hetzelfde eten?

  27. Breakfast is vies!!! (In Engeland)

  28. Bedankt, deze website heeft me geholpen om een werkstuk te maken over Engeland !!!!! ♥♥♥

  29. Bedankt voor de info over zat ze eten in Engeland, ik moest daar een werkstuk over maken . ♥♥♥

  30. Dankjewel, Ik doe hier mijn spreekbeurt over in het engels!

  31. dankje wel dit helpt me mijn spreekbeurt

  32. ik ga dit overschrijven voor me werkstu supaaahhhh
    evaahh!!!!!####

  33. Super bedankt, kan nu mijn werkstuk afmaken!

  34. Dit heeft me echt geholpen met mijn presentatie in het Engels maar natuurlijk weet je niet of alles waar is

  35. een paar maanden terug een heerlijke high-tea gehad ! yum yum scones, cupcakes, chocolade,honing voor in de thee, sandwiches, en natuurlijk verschillende thee soorten ( en nog wel meer 😉 ). echt een aanrader !

  36. Engelsen eten natuurlijk gwn normaal. Ik denk niet dat ze de heledag door eten. Maar ik ben bijv. Iemand die erg veel van eten houdt. Ik als turk eet ook erg veel. (En tog kan ik niet aankomen) En veel mensen denken dat ik heledag door turkse pizza eet -.- we hebben indd ook net als veel andere landen veel verschillende recepten. Maar ik denk sws niet dat ze het heledag door dit eten en wel elkedag?! Nee doe maar niet, maar dit is gwn erg bekend in engeland dat is zeker

  37. skarts nekam tid ag ki

  38. Weet er iemand een typische engels voorgerecht? (nodig voor m’n engels presentatie.)

  39. ik ben een keer in Londen geweest.
    ik vond het ontbijt iets te machtig maar wel lekker
    en de high tea dat is heerlijk
    en het avondeten daar heb ik niks van geproefd ik eet liever pasta of patatjes

  40. dat het niet lekker was

  41. mij lijkt het eten wel lekker maar niet ales Engelse drop vind ik het lekkerste drop dat er is maar fish And chips dat lijkt mij echt niet lekker

  42. TEN EERSTE !!!!! Engelse drop is oorspronkelijk niet Engels.

    En ten tweede, het is al vaker genoemd maar wil het nog een keer zeggen, de Engelse gerechten die worden opgenoemd zijn over het algemeen wel Engels, maar van vroeger. Tegenwoordig worden er erg veel afhaalmaaltijden gehaald van allerlei verschillende culturen (curries zijn het populairst). Tuurlijk zijn er Britten die dit nog wel maken, maar ze eten net als wij gewoon makkelijk.

  43. En als laatste punt, ik lees nu dat iemand zei dat de curries door de immigranten naar de UK zijn gekomen, dat klopt ook niet. Dat komt door de VOC, die hebben kerrie gerechten etc. meegenomen naar de UK.

  44. Goede website.

  45. Wauw, wauw.Ongeloofelijke website!!!!!!!

  46. Dit artikel klopt niet helemaal. Ik kom nu al 12 jaar in Engeland maar daar eten ze echt geen drop. geef maar eens een drop aan een Engelse mijn neefje kende het niet en moest er bijna van overgeven. dit ontbijt eten ze echt niet elke dag. dus heel slecht. Sorry maar ik vind dat jullie het moeten weten.

    1. wat is een klending in engeland

  47. ik vind dit een intresante website, maar ik heb een vraagje hoe ben je/u op het idee gekomen

  48. IK kom hier alleen maar op zodat ik mijn spreekbeurt kan doen maar die hapjes als avondeten is gestoord!!!!!!!!!Het enige dat normaal is, is het middageten!!!!

    en ga op YouTube ook eens kijken naar buurman mol

  49. en als je niet kijkt ben je een noob ahhahahahahaahhahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  50. Bedankt! Dit heeft me echt heel erg geholpen met mijn werkstuk van mijn landenproject! Echt heel bedankt! Echt een goede website!

  51. het lijkt mij wel lekker Rebecca

  52. dankje wel voor de tekt goed uitgelegt

  53. engelsen kennen engelse drop niet eens

  54. ik vind het een handige en mooie site om voor mijn spreekbeurt / presentatie te gebruiken! Ook vind ik het leuk dat je de tijden er bij hebt gezet, en je hebt het goed uitgelegd.
    Groetjes,
    Ikke 😉

  55. Goeie site had een spreekbeurt over Engeland en kon hier wel het een en het ander gebruiken

  56. ik hou van eten

  57. Op de site wordt `High Tea` genoemd, maar dit is in werkelijkheid `Afternoon Tea`
    `High Tea` was eigenlijk een uitgebreidere kleine maaltijd die de vervanging van dinner was.
    Het ontbijt dat hier genoemd wordt is een klassiek ontbijt en er ontbreekt het noemen van de worstjes, `bangers` toch wel een misser.
    Bovendien lees ik niets over `Supper` wordt wel aangeduid als late maaltijd, benaming ingegeven door het zogenaamde `klassenverschil`, maar toch.

  58. het is een goede site hoor ga zo door 🙂 en heel veel informatie

  59. Heb in New Castle een roast meal gegeten. Niets speciaals op ‘n terrasje in Grainger market. Op ons bordje lag een soort van broodje, het leek wel een kruising van brood en croissant deeg. De vorm leek een kuipje. Weet iemand hoe dit heet en wat het is.

  60. leuke site ik heb het gebruikt voor mijn werkstuk en nu maar wachten op de 10

  61. Ja, zelf nog nooit in Engeland geweest maar lijkt me onwijs leuk!

  62. Ik ben pas geleden naar Londen geweest met onze buitenlandse reis van onze school( juni) . Het was erg leuk en we hadden een druk programma. Op de 2e dag hadden we ‘s middags een high tea; ik had thee (die thee is veel sterker maar was wel lekker) en we hadden een hele toren met sandwiches en soort Engelse zoete broodjes die ik nog nooit op had dat was vooral vulde dat goed en was er lekker. Ook lagen er macarons en kleine gebakjes die waren ook erg lekker. Wisten jullie dat Londen net zo groot is als Parijs,Amsterdam en Praag ? Als je van A naar B wilt komen in Londen ben je vaak wel lang onderweg vaak wel een uur. Met de metro is het wel korter maar kan het overdag wel druk in de metro zijn. En er is een supergrote M&M store op het Leicester square ; aanrader ! Ook ben ik in de London Eye geweest en heb ik de Big Ben gezien en de Engelse soldaten die elke dag hun ronde doen voor de toeristen langs het huis van de koningin. En bijna in elke straat zie je wel een typisch Engelse,rood busje. Kortom druk maar een hele leuke stad;Londen 🇬🇧✌🏻️

  63. het is zo leuk in engeland!!!!!!

  64. dit is interesant voor mijn werkstuk!!!
    ik ga dit echt gebruiken!!!

    1. Ik ook

  65. ik hoop dat we er in een vakantie heen ga!
    het is zooooooooooooooooon leuk land!
    echt mega leuk!
    het lijkt me daar ook leuk om te lunchen en ontbijten en avondeten!
    maar idk
    XD
    B)

    ik hoop dat jullie het ook leuk vinden!

  66. Echt heel leuk om te lezen! Toen ik in Engeland was verbleef ik in een gastgezin. Het ontbijt was helaas niet zo uitgebreid als hier wordt beschreven helaas :p. Wij kregen toast with butter en milk with cereal and sugar en een sapje. We hadden ook een erg lekkere vanille jam jelly iets haha. Super leuke blog 🙂

  67. wat zijn de 3 typische Engelse gerechten 🙂

  68. is Engels drop nou wel of niet Engels?

  69. leuk artikel,en wat maakt het uit hoe vaak,veel of wanneer de Engelsen eten.
    ik ben gek op hun eten,eetgewoonten,taal en humor.en t is ook nog eens een schitterend land en dat ontbijt ?ik zou het niet elke dag eten maar ik hou er wel van,alles erop en er aan.en de meeste topkoks komen toch echt uit de UK .;)))

  70. Het is gewoon traditioneel eten want in nederland is stamppop ook traditioneel maar ook niet iedereen eet het dus het klopt wel gewoon

  71. ik wil kwijt dat ik geen vriendin kan krijgen

  72. wat eten de engelse als diner

  73. Ik zou heel graag willen weten of de engelsen graag soep eten en wanneer en wat is hun lievelingssoep ? Zouden de engelsen gek zijn van onze belgische soepen ? Zomaar een vraagje omdat ik iets innovatiefs wil doen op de engelse markt.
    Graag wat ideetjes….. Bedankt.

  74. bedankt voor het maken van informatie op internet

  75. ik ben bezig met thema engeland en ook met hun eetgewoontes

  76. lekker ontbijt hebben die Engelsen zeg.

  77. Dit artikel klopt niet echt ben ik bang, ik heb zelf lange tijd in Engeland gewoond en ben opgegroeid met de Britse cultuur. In het kort:

    Ontbijt:
    Meestal thee en toast, soms met een gebakken ei. De grote ‘Engelse ontbijten’ zijn voor mijnarbeiders en mensen die heel zwaar werk doen, of voor de feestdagen en zondagen voor gewone Engelsen.

    Lunch:
    Meestal een sandwich met tonijnsalade of een andere sandwich spread, een zakje chips en een stuk fruit. Soms bij uitzondering een baked potato of een pasteitje (Cornish pasty)

    Avondeten:
    Inderdaad wat boven genoemd wordt, stevige maaltijden. Maar men noemt het avondeten over het algemeen ‘tea’ omdat er een kop thee bij gedronken wordt. High tea (ook wel afternoon tea) is iets wat alleen de rijke Engelse mensen doen en is geen dagelijkse gewoonte. Een afternoon tea wordt meestal alleen bij een feestje gegeten.

    Toetjes:
    Wel staan er vaak ook bij de armere burgers na het stevige avondeten nog zware toetjes op tafel, zoals sticky toffee pudding en apple crumble met custard.

  78. het middag eten zit er niet in dat is wel jammer en de avend eten ook niet

  79. Wat een stereotype beeld geeft dit!
    Net alsof wij in Nederland alleen stamppot, snert en haring eten. En brood met hagelslag en stroopwafels bijvoorbeeld….

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *