Hoemoes, Tahina en Baba Anoesch van Maza

De laatste tijd kun je in veel restaurantjes en lunchrooms een broodje humus (of hoemoes) bestellen. Het smeerseltje is gemaakt van kikkererwten met kruiden en is heerlijk op brood, als je het mij vraagt. Maza is een van de merken die hoemoes maakt en verkoopt. Je kunt ook hoemoes kopen van het merk Sabra. Ik heb de laatste tijd van hoemoes van Maza en heb ook andere varianten van dit merk geprobeerd. Dit zijn geen smaken van hoemoes. Ze heten Tahina en Baba Anoesch. Ik zal je hieronder vertellen hoe het smaakt en raad je zeker aan om ze eens te proberen. 

Deze drie heb ik geprobeerd, maar er bestaan nog veel meer soorten beleg van Maza. Zo heb je ook hoemoes met kerry, met zongedroogde tomaat, met rode biet, met koriander en limoen en bestaat er Matbucha, Muhammara en Choriatiki. Je kunt dit onder andere kopen bij Plus, Spar, Jumbo, C1000 en AH.  

Hoemoes is gemaakt van kikkererwten en kruiden. Dat klinkt niet per se heel lekker, maar dat is het wel. Het is een frisse, maar romige smaak. Je kunt het goed combineren met komkommer of sla. Ik vind ook tomaat heel lekker hierbij. Vaak eet ik boterhammen met hoemoes bij mijn zelfgemaakte linzensoep

Tahina is mijn favoriet. Dit is gemaakt van sesamzaadjes en smaakt echt heel erg lekker. Er zit net wat meer smaak aan en is iets ‘zuurder’, maar niet tè. Deze vind ik ook heel lekker met komkommer of op een geroosterde boterham. 

Baba Anoesch heb ik gekocht vanwege de naam. Maar toch past deze het minst bij mij van deze drie. Ik vind aubergine sowieso niet zo snel lekker. Toch is dit wel lekker beleg, maar ik vind de kruiden iets minder. Er zitten pepertjes in, wat het wat pittiger maakt. Hou je hiervan, dan is deze zeker het proberen waard. 

Met de producten van Maza kun je ook allerlei lekkere recepten maken. Op de website vind je veel leuke ideetjes. Ik vind het in ieder geval leuk om dit soort nieuwe dingen regelmatig uit te proberen. Ik ben benieuwd welke jullie al kennen en welke nog niet.

Lijken jou deze soorten beleg lekker?

admin

Geschreven door De Redactie

Reacties

18 reacties op “Hoemoes, Tahina en Baba Anoesch van Maza”

  1. Leuke blog! Ik ben gek op de hoemoes en baba anousch! De tahina heb ik nog nergens in de schappen gezien 😮 Ga er toch maar eens naar op zoek, lijkt me ook lekker om te proberen!

  2. Mmh, hoemoes met zongedroogde tomaat klinkt delicious. Ik ga er zeker eens naar op zoek! Leuke variatie voor op de boterham 🙂

  3. oude fotos hoop ik anders waren ze allemaal over datum, brrrr
    ik vroeg me al af wat hoemoes was hebt gelezen op et forum nu weet ik et

  4. hummus met kaas is zo lekker

  5. Hmmm, ziet er niet slecht uit 😉 Ik ga denk ik eens op hummusjacht gaan.

  6. Leuk om te zien dat het kosher is…

  7. Muhammara is echt goddelijk 🙂

  8. Jaaa, deze zijn allemaal zo lekker!

  9. Aah ja, zo lekker allemaal! Ook met falafel… hmmm…!

  10. Ik eet iedere dag hoemoes , vind het zo lekker!

  11. Humus vind ik altijd een heel vreemd en moeilijk beleg. Zelf kan ik mezelf met de beste wil van de wereld niet ertoe zetten om het te eten. Het is niet de smaak (ik heb geen flauw idee hoe het smaakt) of zozeer angst (ja het is er maar goed..) .. het .. wel .. oogt voor mij niet goed.

    Die eerste twee foto’s ook .. ik zie het en ik kan alleen maar denken … getsie! De rillingen lopen over mijn rug en ik wordt er spontaan misselijk van .. en dat brengt vreemd genoeg hete tranen vlak achter mijn ogen. Wat spreekt hier nu .. ik of .. wel ..

    NIet voor mij .. Ik krijg het niet voor elkaar. Op momenten als dit denk ik .. hoe ver ben ik nu echt..


    “Give me neither poverty nor riches; feed me with food conventient for me.”
    -=Holy Bible, Old Testament – Proverbs [30:8]=-

  12. hhhhhmmmmmm ziet er echt superlekker uit! ‘k Lust humus heel erg, maar om de een of andere reden koop ik die niet vaak, je vindt die ook niet zo vaak in de winkels,vind ik, misschien daarom. Dank je wel om deze te posten, ga er toch weer wat kopen voor op de boterham 🙂

  13. En is die aubergineversie niet te pikant door die rode peper? ik hou wel van aubergine, maar niet van pikant namelijk…

  14. Dit eet ik ook vaak, super lekker! 🙂

  15. Tahina is denk ik afgeleid van tahinpasta, een soort pindakaas gemaakt van sesamzaad (te krijgen in de natuurvoedingswinkel). Daar ben ik momenteel verslingerd aan. Het is even doorbijten, je moet echt wennen aan de smaak, maar nu verheug ik me bij de lunch altijd op een boterham met tahinpasta. Je kunt het trouwens ook goed op crackers en dergelijke smeren.

  16. Pompoen humus zelf maken en dan alle lekkers combineren dus naast pompoen voeg je tahin (sesamzaadpasta) toe en kikkererwten (verhouding 5:2:1) Beetje gemalen komijnzaad, gemalen mosterdzaad en wat paprikapoeder. Voeg nog wat knoflook, citroen voor frisje en klaar ben je.

  17. Tahin is te koop bij elke marokaanse- turkse- en arabische supermarkt of toko.

  18. Super blog maar wel een puntje. Ik vind dat de boterhammen wel iets ruimer belegd mogen worden. Beetje gierig :p

    Groetjes Lois xxxo

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *