Wat eet de gemiddelde vrouw?

Wat eet een gemiddelde gezonde vrouw? We hebben het vaak over eten, wat je moet eten op een dag, maar wat en hoe eet een gemiddelde gezonde vrouw eigenlijk? Dat is iets wat mij vaak gevraagd wordt. Laten we uitgaan van een vrouw die 22 jaar oud is, die werkt, op zichzelf woont en die daarnaast 1 maal in de week naar de sportschool gaat.

Als we beginnen bij een gemiddelde werkdag, dan kan ze de dag bijvoorbeeld beginnen met een kom yoghurt met hierin muesli of cruesli en een kop thee of koffie. Maar ook een ontbijt met 2 sneetjes brood en een glas melk is een gezond en goed ontbijt. Op het werk eet ze meestal een tussendoortje zoals een mueslireep, een pakje evergreen, een andere lekkere koek of nog een boterham en een stuk fruit.

Lunch neemt ze vaak mee van thuis of er wordt in de kantine gegeten. Ja alles is natuurlijk mogelijk maar 2-3 boterhammen of belegde broodjes met hierbij een glas melk is een gebruikelijke lunch. En soms eet ze nog een kom soep of een salade erbij.

En wat doet ze dan op brood? Eigenlijk neemt ze op iedere boterham wat boter want dat is lekker en goed voor je botten en ook voor je stoelgang en tal van andere processen in je lichaam. Eigenlijk zou als beleg er iedere dag een plak kaas bij moeten zitten. Zuivel meenemen naar je werk is niet altijd handig maar kies er dan bijvoorbeeld voor dat als je thuiskomt van je werk dat je nog een glaasje melk neemt en een toetje bij je avondmaaltijd.

Tussendoor in de middag eet ze soms een stuk fruit met iets erbij zoals een koekje of nog een belegde boterham of een andere lekkere traktatie die één van haar collega’s heeft meegenomen. Er worden door haar collega’s regelmatig thuis muffins gebakken en er schijnt iedere week wel iets te vieren te zijn.

Dan weer naar huis… Vaak is dit het moment waarop iedereen al trek heeft maar nog boodschappen moet halen. Een gemiddelde warme maaltijd kan van alles zijn natuurlijk, zoals een eenpansgerecht met pasta of rijst of Hollandse pot met aardappelen, vlees en groente. Hierna soms nog een toetje en later op de avond nog iets lekkers bij de koffie of thee zoals chocolade, een koek of wat nootjes.

Heb je nou juist op het moment dat je uit school of uit je werk komt erge trek maar wil je er toch op letten dat je dan niet te veel eet omdat je anders je avondeten niet meer op kan, kies dan voor iets kleins zoals een kommetje soep, een stuk fruit of een cracker met beleg.

En hoeveel neem je dan bij een warme maaltijd, 1 aardappel of 6?
Eigenlijk kan je er vanuit gaan dat je gemiddeld 200 gram aardappelen/rijst of pasta kan nemen. En dan natuurlijk 2 ons groente en een stukje vlees, vis of een vleesvervanger. En vergeet niet dat je boter nodig hebt om je vlees in klaar te maken. Want ook die levert weer belangrijke bouwstoffen voor je lichaam.

Niet vergeten!
Vergeet naast je hoofdmaaltijden niet de tussendoortjes. Dit is niet alleen maar fruit want daar heb je er minimaal 2 van nodig op een dag. Maar dan bedoel ik ook een koek, chips, nootjes, chocolade etc. Dat wil niet zeggen dat dit verplichte kost is natuurlijk maar de energie heb je wel nodig op een dag. Maar dat kan ook een boterham met beleg zijn, een fruitsalade, yoghurt met wat muesli, wat nootjes. Er zijn natuurlijk tal van mogelijkheden.

Naar de sportschool
Moet je nou ervoor of erna eten als je naar de sportschool gaat? Nou ja dat ligt er een beetje aan hoe laat je gaat sporten. Is dat in de ochtend dan is het wel goed om voor het sporten wel iets gegeten te hebben zoals een boterham of een banaan of een kom yoghurt met muesli. En sport je juist in de avond dan kan je ervoor kiezen om je avondeten na het sporten te nemen en ervoor iets kleins zoals een mueslireep te eten. Of je eet al wat vroeger je avondeten en je neemt je toetje na het sporten. Zuivel na het sporten is ook goed voor het herstel van je spieren.

En hoe zit het dan met bijeten voor het sporten? Bijeten voor het sporten is een idee als je vaker sport in de week of als je net op het randje zit van een gezond gewicht om te voorkomen dat je terugvalt naar een te laag gewicht. En natuurlijk als je op gevoel eet en je gewoon trek hebt gekregen door het sporten.

Is een weekenddag nou precies hetzelfde?
Vaak zie je hier de verschillen. Weekend betekent meestal uitslapen dus een heel ander begin van de dag. In het weekend wordt vaak het ontbijt en tussendoortje gecombineerd of ontbijt en lunch gecombineerd. Denk dan aan een brunch met luxe broodjes, gekookte eitjes en verse jus d’orange erbij.

Tijdens het weekend worden er ook meestal andere tussendoortjes gegeten en ander avondeten. Bijvoorbeeld lekker uit eten met een voorgerechtje, hoofdgerecht en een toetje. Of er wordt lekker pizza besteld of iets gehaald bij de Chinees. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit alleen iets is voor het weekend en doordeweeks niet zou kunnen!

Dat wil ik ook, hoe krijg ik dat voor elkaar?
Een tip is om eens een paar weken op te schrijven wat je eet op een dag en op welk tijdstip. Door het bijhouden van een eetdagboek krijg je veel meer zicht op wat je nu echt eet op een dag. Op deze manier kan je zien waar je nog wat mist of wat de momenten zijn waarop je nog wat tekort komt of juist wat teveel eet.

Vergeet ook niet dat ieder lichaam anders is. Als jij veel moet fietsen naar school of naar je werk, dan is het heel normaal dat je meer energie nodig hebt en misschien wel wat meer eet dan een gemiddelde vrouw.

Bekijk ook: Wat eet de redactie als ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes.
& basislijsten voeding

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

57 reacties op “Wat eet de gemiddelde vrouw?”

  1. Oke lekker gaan vergelijken nu.. heel gezond… :/

  2. @hoi: dat was ook mijn eerste reactie, al toen ik de titel zag… mss niet zo verstandig op een site waar iedereen toch vooral haar eigen lijst moet volgen…

  3. Jeetje, wat saai…

  4. Naja, zo concreet is deze blog toch ook niet.. Vaak staat er: soms eet ze nog een koekje of wat chocolade, of dit of dat. Dus het varieert allemaal. Eigenlijk kun je er niks uit op maken.

    Maar als je zo globaal de hoeveelheden ziet de ze beschrijft komt deze overeen met een basislijst.

  5. Bovendien wordt er op het einde nog eens benadrukt dat iedere persoon zijn eigen behoefte heeft.
    Voor diegene die al wat verder staan in hun proces, niets meer hebben aan het vergelijk of niet meer willen afvallen maar zich goed willen voelen, is dit een hulp volle blog. Want al is je eetstoornis verleden tijd, door al die verschillende dieethype’s begin je wel eens te twijfelen aan wat normaal is. Leuk om dit even bevestigd te zien.

    Bedankt!

  6. Dames dames… wat een gedoe altijd hier. De bedoeling van dit blog is een indicatie geven van wat een volwassen vrouw GEMIDDELD op een dag eet. Er wordt duidelijk aangegeven dat gezonde vrouwen voldoende variëren, wat bijvoorbeeld in kan houden dat ze de ene dag misschien 300 kcal meer of minder binnen krijgt. Een gezonde vrouw weet wat ze moet eten om haar lichaam gezond te houden en dat is ook, als ik het goed begrijp, het doel van dit blog.

    Anyway, ik vind het een fijn blog en heb er ook vertrouwen door gekregen dat ik later als volwassen vrouw (hoewel ik nu al 18 ben, maar oké) niet mee hoef te doen aan al die strikte dieetregels etc.

  7. ‘Lekker logisch’ deze vraag, maar staat elke dag een halfuur-uur lopen (als transport) gelijk aan één keer sportschool?

  8. Kortom de basislijst met plaatjes en al! Voor sommigen misschien erg handig.

    En, als ik hierboven reacties over vergelijken lees… wat ben ik blij dat dat niet eens in me opkomt en ik gewoon kan doen eten wat ik wil. Heerlijk, zonder gedoe.

  9. Volgens mij is dit gewoon een basislijst, met variatie. Denk dat we allemaal wel weten hoe het moet, zo’n lijst volgen.. nu nog doen 😛

  10. Ik zie niets verkeerds aan deze post hoor. Het is zoals anderen zeggen gewoon een basislijst maar dan in verhaalvorm. Voor mij is het toch wel een eye-opener aangezien ik altijd het idee heb dat ik heel “ongezond” en veel eet, maar als ik dit zo lees merk ik dat ik juist wat vaker iets van een koekje ofzo zou mogen eten. Sommige zouden het misschien op een negatieve manier vergelijken maar voor mij was het fijn om te zien wat nou een gemiddeld iemand eet.

  11. beetje vreemd dat ‘ze’ en ‘je’ door elkaar gebruikt wordt.

  12. Ik vind het een prima blog!
    Alleen is t zo lastig om zo te gaan eten..:(

  13. @K vreselijk vreemd inderdaad, ik zou er niet meer van kunnen slapen! 😛

    goede blog

  14. Het is een indicatie. Maar het kan best zijn dat je minder nodig hebt denk ik dan. Zelf eet ik wel al die hoofdmaaltijden en fruit. Maar ik eet echt niet twee keer per dag iets tussendoor zoals koek. Sommige dagen eet ik dat ook gewoon niet.

  15. Mij doet het niet zoveel… ik vind het een goede blog…
    Ik kan wel relativeren dat ik meer moet eten om uit mijn ondergewicht te komen… ik zal er niet minder door gaan eten… 😉

  16. Waarom al dat commentaar? Het is gewoon een optie, een andere manier van de basislijst voor meiden van die leeftijd op te schrijven zonder de xx kcal en xx gram beleg whatever. Als je het niks vind dan had je het waarschijnlijk toch niet verder gelezen. Ik heb nooit echt een eetlijst gehad en keek meestal naar kcal. Maar ik vind dit beter dan een ‘officiele’ eetlijst want daar moet je je zo aan bepaalde hoeveelheden vasthouden. Iedereen heeft ook andere behoeftes en gewoontes. Zo kan ik smorgens echt niet zoveel eten en dan eet ik savonds gewoon veel extra. Gewoon meer op het gevoel, zolang je daarin jezelf maar niet tekort doet 😉

    Gewoon doorgaan met dit soort blogs hoor!

  17. haha ik ben het er niet echt mee eens, volgens mij is ‘tussendoortje’ een ECHT eetstoornis woord, ik heb volgens mij nog nooit een persoon zonder eetstoornis horen zeggen ‘hm, laat ik eens mijn tussendoortje pakken. ‘
    een normaal persoon eet gewoon, iedereen eet anders. klaar.

  18. honeybee, klopt, maar normale mensen eten wel een tussendoortje meestal. Mijn hele omgeving eet ook tussen het ontbijt en lunch en tussen lunch en avondeten en na het avondeten nog wat. Alleen dan niet sapje/koek/fruit, maar chips, chocola, koekjes, fruit, nootjes.. net waar ze zin in hebben.

  19. Ja de es gaat vergelijken, ja ik ben jaloers op minder eten dan ik eet, ja ik eet veel meer, ja… ga zo maar door.
    Maar IK ben het eten nodig, IK heb mijzelf uitgehongerd, IK moet herstellen, en IK ben er trots op dat ik nu een basislijst eet.

    Girls, wees even realistisch. Hoe jullie eten is/was ongezond. Ja je moet nu herstellen.

  20. Na al het commentaar hier ben ik toch blij dat ik enkel viel over het feit dat ze iemand van 22 als ‘gemiddelde vrouw’ namen…
    Gebruik wat je gebruiken kunt uit de blogs en laat het daar bij denk ik dan. Al dat commentaar over tussendoortjes is in ieder geval iets wat enkel op een forum voor mensen met eetstoornissen kan, want in ‘de echte wereld’ zal echt niemand zich hier druk om maken…

  21. wel grappig om ook een gezicht bij de diëtiste te zien!

  22. Ik vind deze blog eigenlijk heel fijn. Het is namelijk iets wat ik me vaak afvraag, omdat ik nooit echt kan zien wat vrouwen met een gezonde levensstijl van mijn leeftijd gemiddeld eten op een dag.

  23. Als ik kijk naar wat mijn collega’s op een dag eten, klopt dit wel. Maar die hebben geen eetstoornis, dus eten de ene dag bijvoorbeeld een stuk taart en de volgende dag een peer als tussendoortje.

  24. Goede blog!
    Ik eet alleen echt wel meer.
    “2 a 3 boterhammen”. Ik eet er zo 4 op! 🙂

  25. Eindelijk een blog waar ik jaren op heb gewacht.

  26. ik vind het ook niet zo handig om dit te lezen, want als ik bijv. zie “2 sneetjes als ontbijt” dan schaam ik me dat ik het dubbele eet, bovendien zou je ontbijt toch de grootste maaltijd van de dag moet zijn? ontbijten als een koning was het toch?

    ik snap ook dat het alleen maar een voorbeeld is, maar ben dan iets voorzichtiger met de hoeveelheden, want twee sneetjes is echt superweinig voor een ontbijt

  27. Als ik naar mijn vrouwelijke collega’s kijk, dan eten die veel minder dan dit. Een boterham, een bakje sla en een beker melk. Tussendoortjes anders dan fruit zie ik ze ook niet eten. En als ik een Evergreen pakje eet(of twee), dan kijken ze echt alsof ik mezelf eens flink aan het verwennen ben.

    Niet dat ik wil zeggen dat zij normaal zijn natuurlijk :). Ik snap eerlijk gezegd niet zo goed hoe ze op zo weinig kunnen leven en sommigen nog best wel dik zijn.

  28. ”Ik snap eerlijk gezegd niet zo goed hoe ze op zo weinig kunnen leven en sommigen nog best wel dik zijn”

    Ten eerste, je ziet niet wat ze thuis nog allemaal eten?
    Ten tweede, als je weinig eet, kun je juist ‘voller’ worden…
    Ten derde, sommige personen hebben daar nou eenmaal aanleg voor

    Ik ben nooit een grote eter geweest, maar ben wel stevig/flink… Dus

  29. @R Misschien is dit ook gewoon wel schijn! Misschien eten ze thuis wel meer.

    Ik vind het persoonlijk een goede blog. Hoewel ik Lotte gelijk moet geven. 2 sneetjes ‘s morgens vind ik ook weinig. Als ik dan met mijn fiets boven aan de berg op school kom, dan zijn mijn 2 sneetjes precies al verteerd en heb ik terug buikpijn van de honger.
    Maar dit is allemaal heel persoonlijk natuurlijk.

  30. Ik dacht interessant een blog over wat een gezonde vrouw gemiddeld op een dag zou moeten eten.

    Eerlijk gezegd denk ik hierbij aan een ‘gezond’ menu.
    Tot mijn verbazing zie ik bij het ontbijt gelijk de muesli staan, met een foto erbij van een pak cruesli. Terwijl het toch algemeen bekend is dat de pakken muesli’s voorzien zijn van toegevoegde suikers waardoor het ongezonder is. Dan zou ik er specifiek bij vermelden dat je dan voor pure muesli moet gaan.

    En dan staat er dat je ook wel 2 boterhammen kan eten, maar wat voor boterhammen moeten dit dan zijn? En wat kan je hier het beste op doen dan?
    Dat soort informatie zou ik veel meer aan hebben.

    Dan zie ik bij de tussendoor staan dat ze fruit eet en een muesli reep of nog een boterham. Maar ook die tussendoor koekjes zitten vol met allerlei toegevoegde suikers en zijn erg energie rijk. En hoeveel fruit eet ze dan? En weer wat voor boterham? En wat erop?

    Het eten tussen de middag is ook niet veelzeggend. Ook weinig tips wat je het beste op je brood kan doen. En waarom minstens elke dag één plakje kaas eten? Dit is helemaal niet nodig.

    Dat van het avondeten kan ik me wel aardig in vinden, hier worden wel hoeveelheden aangegeven, daar heb je wat aan.

    Verder vind ik het idee van de blog top, de uitwerking wat minder.

  31. Ik ben wel echt heel blij met deze blog. Heb al aan 100 verschillende mensen gevraagd wat nou normaal is om te eten, en krijg steeds het antwoord ‘Jaa gewoon, boterhammen en fruit en zuivel en avondeten’. En als ik dan vraag hoe het zit met lekkere koeken/snoep enzo, is het ‘ja, af en toe’. Alsof ik daar iets aan heb, haha. Dan is dit 100x duidelijker.

    Bedankt dus!

  32. Bedankt voor deze blog!!

    Het eten gaat bij mij best wel goed, maar soms twijfel ik nog over wat “normaal” is. Over het algemeen eet ik meer dan dit, maar als mijn lichaam aangeeft meer nodig te hebben dan is dat ook normaal.

  33. Ik vind dit eigelijk best wel veel, en ongezond voor een vrouw/meisje die dan niet zoveel beweegt, als je nou veel sport dan vind ik het nog wel ok.
    vooral door de tussendoortjes.vind ik dit best wel ongezond om elke dag zo te eten.
    1x een koekje eten is wel genoeg vind ik.
    en als je elke dag brood eet met hagelslag en chocopasta dan is brood ook niet echt gezond meer.
    Het beste is om gewoon te variëren met beleg 🙂

  34. Wat een fijne blog. Het geeft me motivatie en inspiratie om zo door te blijven gaan. Het is een rustgevend idee dat een blokje chocolade of een koek zo normaal is om náást de porties fruit te nemen.
    Ik sluit me aan bij de reactie van Layla en J. Ieder persoon streeft zijn eigen geluk na, net zoals iemand een eigen leerniveau heeft en zo ook een individuele energiebehoefte. Het hangt er ook vanaf hoeveel je op een dag verbrand en hoe je lichaam in elkaar zit. Bianca, bedankt voor de blog!

  35. wat een negativiteit zeg!
    als je een blog niks vindt, klik dan de volgende aan of plaats een korte reactie
    ik zie de zin er niet van in tijd te steken in negatieve reacties. het zegt meer over jezelf dan over de blog

    1. Dat ben ik met je eens! 😃👍

  36. dit is dus de rede dat ik dieetisten niet uit kan staan. Wat zij pretenderen dat gemiddeld gegeten/gedronken wordt komt uit protocollen en niet uit het echte leven. Daarbij moeten dieetisten zich ook eens meer gaan verdiepen in de nieiwe onderzoeken en ontwikkelingen mbt eten en wat in deze tijd gezond en ongezond is. Door de enorme populatiegroei op aarde zijn de productiemethoden steeds ongezonder geworden.Door dit als een normaal menu voor te stellen vind ik dat mensen gemanipuleerd worden en dat hen een hoop informatie ontnomen wordt.

  37. Tja, het artikel is goed, maar naar mijn idee weinig origineel. Misschien is het een idee eens wat gezonde mensen of als het niet te veel triggert mensen met een es te interviewen en dat dan de diëtist adviezen geeft. Bijv. Hoe ziet het eetdagboek eruit van een topsporter een normaal iemand en iemand met b.v. BED.

  38. @ isis helemaal eens. Daarnaast geven diëtisten die niet op eetstoornissen gericht zijn echt andere adviezen. Dat is mijn ervaring en ik zit nog aan de ondergrens qua gewicht al is het al jaren stabiel. Ook ik eet af en toe lekkere dingen en eens in de week frituren we lekker maar dagelijks chocolade, koek of chips is echt typisch iets dat in het eetstoornis wereldje wordt geadviseerd maar daarbuiten als ongezond wordt bestempeld. Is onjuiste info de manier van meiden helpen?

  39. Kijk hier een artikel van een normale diëtist die commentaar geeft op eetdagboeken van diverse mensen.

    -geen links-

  40. 200 gram pasta of rijst dat is erg veel. Hier in de kliniek hanteren ze 80 gram per persoon voor pasta en rijst.

  41. Ik ben echt superblij met deze blog. Vroeg het me inderdaad af. Ben het idee van wat nou eigenlijk ongeveer normaal is een beetje kwijt. 🙂

  42. Hier had ik even behoefte aan! Fijn dat het globaal blijft.

    @Anoniempje: 80 gram ongekookte pasta of rijst staat ongeveer gelijk aan 200 gram gekookt.

  43. Ik hoop dat ik dit op een dag kan eten, zonder eetbuien te krijgen.

    Dat betekent wel dat er nog werk aan de winkel is voor mij

  44. Ik heb begrip voor het ´gedoe´ van sommige meiden, of in mijn woorden: het is best een enge of heftige blog om te lezen als je net aan het herstellen bent en/of je net aan het wennen bent aan je eet-lijst. Dan is elk dingentje dat anders is of afwijkt oid verwarrend. Ik kan het me echt voorstellen. De enige tip die ik kan geven is; blijf gewoon bij jezelf, iedere vrouw eet anders en de basislijst is prima!
    xxx

  45. vind het een beetje jammer dat mensen hier zo vaak vanuit hun eetstoornis reageren.
    bovenstaande menu is prima (al vind ik de boterhammen ook weinig)! diëtisten geven advies over hoe je normaal en onbezorgd met eten op kan leren gaan, zoals een normaal alledaags persoon zonder eetstoornis dit kan. en ja hierbij horen DAGELIJKs lekkernijen en hier is niet mis mee! zolang je hoofdmaaltijden gezond zijn en ook hierbij hoort eens wat ongezonder broodbeleg.

    stop met vanuit je eerstoornis te reageren, zo help je echt niemand!

    en trouwens, jullie willen heel erg gezond eten, maar wat is gezond? de defenitie van gezond veranderd om de zoveel jaar 😉 vroeger was gezond koolhydraatarm, dan weer veganistisch en dan weer ‘clean’ eating. ens weetje bij iedere van deze vorm doe je je lichaam tekorten. ga echt gezond eten mensen, de dietiste heeft hiervoor gestudeerd en weet echt wat het beste is, laat je eetstoornis je niet anders aanpraten.
    je lichaam heeft ook vetten koolhydraten en suikers nodig 😉

  46. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit een behoorlijk gezonde manier van eten zou vinden. Natuurlijk heeft niet iedereen dezelfde behoeften, en is een boterham of cruesli of een koek tussendoor niet mega gezond, maar alleen maar super gezond eten is ook niet voor iedereen weggelegd.

    Ik wil alleen wel zeggen dat ik niet denk dat dit echt is wat een gemiddeld persoon eet. Het valt mij juist HEEL erg op dat in de praktijk bijna iedereen die ik ken gewoon heel willekeurig en op gevoel eet, en dat iedereen eigenlijk wel moeite heeft met bedenken om te middageten, of de goede hoeveelheid pasta koken, of wat nou normale of gezonde tussendoortjes zijn. Bijna niemand die ik ken of ooit heb gekend eet volgens zo’n normale standaard basislijst manier…

    Dit bedoel ik niet als kritiek! Het is juist fijn om deze voorbeeldblog te zien om een goed voorbeeld aan te nemen, maar denk alleen echt niet dat de gemiddelde persoon zo eet. Meer misschien interessant punt om uit te zoeken.

  47. Oh en ik ben het ook met kruidkoek eens.

  48. Ik word zo gelukkig van blogs als deze. Bedankt!
    Zo stom dat ik dit nodig heb. Vroeger dacht ik er niet eens bij na wat ik at en nu weet ik niet eens meer wat “normaal” is.

  49. Ik vind het erg weinig hoor! Mijn moeder zegt dat ongeveer 8 boterhammen per dag en dan een stuk of 4 tussendoortjes en dan een groot bord avondeten met uitgebreid toetje normaal is. Mijn moeder eet dit zelf niet hoor, maar ze vindt dit goed voor mensen van rond de 20.

  50. nog een reactie van mij 🙂

    velen hier zeggen dat het voedingscentrum andere gingen adviseert, maar niet echt hoor, ik ben even naar hun website geweest en ook zij adviseren deze hoeveelheden (wat meer brood) en ook op het voedingscentrum word het toegestaan om ongezonde tussendoortjes te nemen!!!! zolang de basisvoeding maar goed is.

  51. Ik moet zeggen dat ik vind het lijstje van de gemiddelde gezonde vrouw érrrug saai vind. Maar het blogidee vind ik verder leuk.

    Ps: Ik dacht dat zuivel voor het sporten helemaal niet goed was..

  52. @ kruidkoek, daar ben ik het mee eens en dat dacht ik ook te lezen. Ook al denk ik dat je niet kunt zeggen ‘stop’ aangezien ik me kan voorstellen dat je dat zelf geeneens door hebt.

  53. Helemaal eens met Isis.
    Er is heel wat bekend over gezonde en ongezonde voeding. Echt gezond kan ik dit niet noemen. Ik heb het gevoel dat het onze economie en de overheid goed uitkomt dat we zoveel informatie krijgen over wat ‘gezond’ is dat we er helemaal gek van worden en dan maar naar oppervlakkige adviezen gaan luisteren uit onrust. Vind het jammer dat ook de geneeskundige wereld hierin mee gaat. Idealen lijken niet meer van deze wereld

  54. hoeveel eet een vrouw nu dan per dag?

  55. In hoeverre klopt dit? Ik krijg bij de maaltijden ongeveer evenveel (wel minder ‘s avonds) binnen maar eet nooit tussendoortjes (ook geen fruit) maar toch kom ik aan. Dit terwijl dit aan moet geven hoeveel je nodig hebt als je als gezond persoon op gewicht wil blijven…

  56. Ik heb hier echt ontzettend veel aan! Ik voel me nog vaak zo ‘abnormaal’ als ik eens een koekje neem in plaats van iets ‘gezonder’ of calorie-armer. Als ik dit lees, krijg ik een beeld van een gewone vrouw en heb ik het gevoel dat het oké is. Ik heb zo vaak een bedrukkend gevoel als ik mijn regels niet volg.
    Ik zie hierboven ook veel negatievere reacties. Ergens begrijp ik deze wel. Maar het is maar informatie die er wordt meegegeven, uiteindelijk zie je zelf wat je ermee doet. Als je meer kleurrijker wil eten, doe je dit ook gewoon. Ik denk dat je moet luisteren naar wat je eigen lijf wilt en nodig heeft. Ik voel me ook beter in mijn vel als ik meer fruit en groenten eet. Ik eet daarnaast vier boterhammen per dag in de middag in plaats van 2-3, ik sport dan ook wel ongeveer 6 dagen in de week.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *