Wat is lekker op een cracker? …vroeg iemand op het forum van Proud2Bme. Een leuke vraag die nog rijmt ook. Het deed ons nadenken over wat wij nou eigenlijk graag op een cracker aten. Als je lijdt aan een eetstoornis kan het kiezen van beleg soms best lastig zijn. Daarom delen we in deze blog allemaal 4 lekkere crackers. Vier soorten van beleg die wij graag eten op een cracker. Misschien inspireert het je om dit ook eens te proberen, misschien motiveert het je om jezelf iets meer toe te staan of uit te dagen. Laat in de reacties ook gerust weten wat jíj lekker op een cracker vindt. Daar zijn we uiteraard ook benieuwd naar!
Naast dat er allerlei soorten van beleg mogelijk zijn, kan je in de supermarkt ook nog eens kiezen uit tientallen varianten crackers. Ikzelf eet het liefst van die brosse crackers, die wat dikker zijn en sesamzaadjes bevatten. Het minst graag eet ik van die lucht cracotte, maar dat komt vooral omdat ik deze tien jaar geleden tijdens mijn eetstoornis veel at en er hierdoor een negatieve associatie mee heb.
♥ Lekker op een cracker met Scarlet
1. Kaas: Het liefst eet ik gewoon kaas op mijn cracker. Ik vind die combinatie, net zoals kaas op een rijstwafel, echt heerlijk. Lekker simpel, niet te veel poespas.
2. Hagelslag: Nog zo’n perfecte, maar simpele combi met een cracker is hagelslag. Een laagje boter en dan pure hagelslag eroverheen. Daar kan ik echt van genieten. Het herinnert me wel stiekem ook een beetje aan de periode waarin ik eetbuien had en dit stiekem op het makelaarskantoor at waar ik ooit werkte, omdat dit het enigste was wat er in de keuken stond. Het is soms lastig om zo’n negatieve associatie weg te krijgen, ook al is het al jaren geleden.
3. Hummus, kikkererwten & avocado: De combinatie van hummus en avocado op een cracker is ook echt een aanrader. Nou ja, dat is eigenlijk overal lekker op. Ik neem het liefst baba anoesch (een soort hummus) met avocado en wat kikkererwten. Hierover strooi ik dan nog wat knoflook kruiden en Jamaican Jerk kruiden… Heerlijk!
4. Boter en suiker: Ja, nóg zo’n saai beleg, maar zoooo lekker. Gewoon boter op een crackers en dan van die kristalsuiker. Heerlijk. Oh en als ik dan tóch bezig ben: pannenkoeken stroop op een cracker is ook geweldig.
♥ Lekker op een cracker met Daphne
1. Hummus & Avocado: Dit is eigenlijk altijd en geslaagde combinatie, maar ook los van elkaar gooi ik ze wel eens op mijn cracker. Er zijn tegenwoordig zo veel soorten hummus te vinden in de supermarkt dat ik er eindeloos mee varieer. Sinds een tijdje heb ik Baba Ganoesh echt helemaal ontdekt en lepel ik dat heel vaak gewoon met mijn cracker uit het potje.
2. Jam: Dit is iets wat ik met periodes koop en het ook altijd goed vind doen op een cracker. Hoewel er mega veel lekkere smaken te vinden zijn blijf ik toch altijd fan van simpele aardbeienjam. Sinds we de video over light- en volle producten gemaakt hebben, ben ik helemaal gek van de Hero jam!
3. Geitenkaas & Walnoten & Honing: Voor een Cracker-De-Luxe! Gewoon een plakje kaas of geitenkaas is al heel lekker, maar soms mag er wel eens iets extra’s bij. Deze combinatie vind ik dan ook altijd heel goed werken.
4. Pindakaas: Sinds er zoveel varianten zijn gooi ik ook steeds vaker pindakaas op mijn boterham of cracker. Ik ben erg fan van de Amandel-Speculaas smaak van Mr. Kitchen. Het liefst gebruik ik ook hierbij mijn cracker als een soort lepel. Simpel, maar altijd goed.
♥ Lekker op een cracker met Lotte
1. Hummus met tomaat en verse bieslook: Ik eet echt vaak hummus op crackers of op brood. Er zijn heel veel verschillende smaken verkrijgbaar en het is ook heel makkelijk om zelf te maken van kikkererwten. Hummus kan eigenlijk altijd wel en smaakt lekker met heel veel groenten, waaronder tomaat.
2. Een gekookt eitje: Lekker simpel en niet te veel gedoe in de keuken. Een cracker is lekker met een gekookt eitje dat nog warm is, maar ook eentje die al afgekoeld is. Vaak strooi ik er nog wat peper en zout over om het af te maken.
3. Avocado en bieslook: Sinds ik een paar jaar geleden avocado heb ‘ontdekt’ eet ik wekelijks avocado op toast of op een cracker. Vaak is het wel even timen wanneer de avocado precies zacht genoeg is om als een soort mousse op een cracker te kunnen smeren. Omdat ik bieslook in de tuin hebt groeien gooi ik tegenwoordig bijna overal bieslook op, dus ook op de avocado.
4. Ham en komkommer: Een plakje ham is altijd lekker op een cracker, zeker met een fris schijfje komkommer er op. Als je geen vlees eet zou je ham kunnen vervangen voor vegetarische vleeswaren.
♥ Lekker op een cracker met Phoi Cai
1.(Smeer)kaas met komkommer is een favoriete combinatie voor op mijn cracker. Het heeft voor mij net de juiste verhouding tussen smaakvol en fris. Ik eet deze combinatie verder ook nooit op brood of iets anders. Voor mij hoort dit op een cracker.
2. Roerei met bieslook. Ik ben dol op roerei met bieslook. Als we ergens gaan overnachten, neem ik dit ook altijd bij het ontbijt. Thuis maak ik het niet vaak, maar daardoor is het wel extra genieten als ik er eens de tijd voor neem om het te maken.
3. Kipfilet met tomaat. Voor mij moet een cracker altijd belegd worden met iets fris omdat een cracker vrij droog kan zijn. Iets wat ik van kleins af aan op brood kreeg was kipfilet met tomaatjes, dus dat doe ik ook graag op mijn cracker.
4. Pindakaas met hagelslag kan wat mij betreft altijd. Op brood, op een cracker, op beschuit.. Het kan allemaal. Als ik iets zoets wil, is dit mijn juiste combinatie.
♥ Lekker op een cracker met Irene
1. Aioli is op dit moment mijn nieuwste favoriete crackerbeleg. Normaal gesproken vond ik dit altijd iets dat je voor het avondeten at op een stokbrood, maar tegenwoordig ontbijt ik er zelfs mee! Vooral op de Vitalu crackers van Lu vind ik dit heel erg lekker.
2. De aarbeien-rabarberspread van de Albert Heijn is ook één van mijn ontdekkingen van de laatste tijd. Het product bestaan ongetwijfeld al een tijdje, maar voor mij is het nog helemaal nieuw. Wat zoet beleg betreft houd ik sowieso wel van jam, maar die rabarber geeft het net iets extra’s.
3. Gebakken ei. Ik zie het mensen niet vaak op hun cracker doen, maar het is echt een aanrader. Lekker met een beetje peper en zout. Als ik echt in een feestelijke bui ben bak ik ook graag wat groente mee zoals knoflook, een uitje, paprika of champignons. Hmm.
4. Banaan is iets dat ik als kind vaak op knäckebröd at! Ik krijg er zo’n fijn nostalgisch gevoel van. Banaan op je cracker is ook lekker in combinatie met pindakaas of chocoladepasta.
Geef een reactie