Het moge duidelijk zijn: Ik ben dol op avocado. Vroeger maakte mijn moeder regelmatig avocado op brood klaar en vandaag de dag doe ik dat nog steeds. Ik moest het een paar jaar geleden even herontdekken, maar nu kan ik niet meer zonder. De avocado heeft de afgelopen jaren ook flink in populariteit gewonnen, want je ziet hem overal in recepten en restaurants. Heel fijn, want op die manier kan ik er nog vaker op verschillende manieren van genieten. In deze blog deel ik graag vijf lekkere én eenvoudige recepten met avocado.
Je kunt avocado aan de meest uiteenlopende gerechten toevoegen. De enige plek waar ik de avocado nog vind ontbreken is op een pizza, maar misschien heb ik die gewoon nog niet gezien en bestaat hij wel. Sommige mensen moeten trouwens weinig hebben van een avocado. Ze vinden het maar raar en de structuur vreemd. Ik raad je toch aan om hem gewoon eens te nemen, lekker op brood met wat zout en peper. Zorg dat hij goed rijp is, dat kan je o.a. zien aan de kleur onder het stengeltje. Is deze bruin dan is hij rijp genoeg om te eten.
♥ Avocado Quinoa
Je hebt hiervoor de volgende producten nodig: Quinoa ongeveer 75g pp, 1 of 2 avocado’s, Pistachenoten, Paprika, Cherry tomaatjes, komkommer, rode uit en eventueel voor ernaast sla.
Kook de quinoa zoals op de verpakking staat. Dit duurt ongeveer 8 minuten en daarna moet het nog eventjes blijven staan. Snijd ondertussen de groentes in stukjes. Voeg als de quinoa klaar is alles bij elkaar. Hierna kan je het geheel nog een beetje kruiden om het op smaak te maken.
♥ Toast met avocado
Waar ikzelf vooral fan van ben is avocado op brood. Je kunt deze eenvoudig op brood in plakjes snijden en wat peper en zout toevoegen, maar je kunt het ook nog nét wat lekkerder maken. Dit doet je door naast peper en zout plakjes komkommer en tomaat toe te voegen. Je kunt, als je van vis houdt, om het geheel nog lekkerder te maken ook zalm toevoegen. De perfecte lunch ♥
♥ Avocado wasabi salade
Je hebt het volgende nodig: rucola, kikkererwten, wortel geraspt, olijfolie, mango, geroosterde amandelen, wasabi poeder, witte wij azijn, hummus, mosterd, suiker, peper en zout. Je kunt de kikkererwten het best marineren door een beetje olie toe te voegen, wasabi poeder, suiker en soya saus. De dressing voor de salade maak je door de avocado in stukjes te snijden, witte wijn azijn, hummus, mosterd, zout, wasabi poeder en wat olie toe te voegen.
Je kunt nu de resterende avocado vermengen met de rucola en in stukjes gesneden mango en de kikkererwten en amandelen. Hierna kan je de dressing toevoegen en gaan genieten.
♥ Avocado Smoothie
Ik ben zelf niet zo van de groene smoothies, maar heel veel andere mensen kan je er blij mee maken. Bovendien is het natuurlijk een gezonde aanvulling op je dagelijkse voeding, want er zitten lekker veel groentes en fruit in. Een smoothie met avocado ben ik wel benieuwd naar. Deze ga ik binnenkort dus ook zeker een keertje proberen.
Voor een avocado smoothie heb je het volgende nodig: een appel, 2 sinaasappels, een halve citroen, spinazie, andijvie en natuurlijk een avocado. Blenderen maar en…. drink up!
♥ Avocado Taco
Je hebt het volgende nodig: gesneden boerenkool, een handje gesneden champignons, baby spinazie, gesneden tomaten, een halve zoete ui in stukjes gesneden, avocado, chili poeder, cayenne peper, zout en een blikje zwarte bonen. En tot slot natuurlijk de taco’s.
Voeg alle ingrdiënten bij elkaar (behalve de avocado en taco’s) en bak dit gaar in de pan. Verwarm de taco’s (of wraps) en verspreid het mengel in de taco’s. Hierna voeg je de avocado toe.
Hoe eet jij graag avocado?
Geef een reactie