Havermout koekjes met cranberry

Deze koekjes maakte mijn moeder laatst en vanwege haar enthousiasme, leek het me leuk dit recept met jullie te delen. Het zijn namelijk heerlijke koekjes je kunt ze gemakkelijk zelf maken! Daarbij zitten er ook nog eens gezonde dingen in deze koekjes. Ben je benieuwd hoe je deze koekjes maakt, lees dan snel verder. 

Wat heb je nodig?

Je hebt best wat verschillende ingrediënten nodig, maar uiteindelijk is het heel simpel te maken en alle producten kosten ook heel weinig. Naast de ingrediënten heb je ook nog bakpapier nodig, een kom, een oven en een keukenmachine/mixer. 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven op 180 graden. Leg bakpapier op de bakplaat. Nu ga je aan de slag met het deeg. Dit kun je het beste doen met een keukenmachine. Doe eerst de boter (op kamertemperatuur) en suiker in de machine en laat dit even mengen. Voeg daarna het ei, vanille extract, de bloem, het zuiveringszout/baksoda en kaneel toe aan het beslag. Laat de machine draaien tot het een goed samenhangend deeg is. Het hoeft niet heel lang te draaien. 

Haal het deeg uit de machine en doe dit in een kom. Meng het dan met de havermout en de cranberries. De koekjes maak je nu door met twee theelepels klodders deeg te pakken en deze op de bakplaat te leggen. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de koekjes zit, want ze lopen een beetje uit. Bak de koekjes 10 minuten in de oven. Daarna laat je ze minimaal 5 minuten afkoeken en dan ben je klaar!

De koekjes smaken erg lekker. Vooral de cranberries maken ze bijzonder en het vanille extract geeft ze een heerlijke smaak!

Tip: Je kunt ook rozijnen of chocola door het beslag doen natuurlijk. 

admin

Geschreven door De Redactie

Reacties

9 reacties op “Havermout koekjes met cranberry”

  1. Klinkt lekker Nous!
    Hoeveel koekjes kun je er ongeveer van bakken?

  2. Heeeel toevallig heb ik zelf vandaag nog havermout-rozijnen koekjes gebakken, Echt hemels! zeker een van mijn persoonlijke favorieten (::::

  3. Kun je dit niet gewoon met je handen kneden?

    Oh en, kun je de bloem+bakpoeder ook vervangen voor zelfrijsend bakmeel?

  4. Klinkt lekker. Ga het binnenkort ook eens maken voor mijn ouders en vriendin. Wie weet zelf ook wel een stukje opeten:)

  5. Ga ik een keer maken. Ben fan van haverkoekjes. Houd alleen niet zo van fruit icm koekjes. Dus wordt het chocolate 😀

  6. Klinkt lekker 🙂

  7. Wat grappig! Ik heb gisteren havermout koekjes met pure chocolade gemaakt! Heerlijk!
    Ja, je kan volgens mij prima zelfrijzendbakmeel gebruiken!

  8. Lekker, die ga ik maken! Cranberries zijn wel duur btw!

  9. Ik heb ze net gemaakt en tot mijn verassing waren ze niet zo zoet. Wel een lekker voor de verandering 🙂
    I.p.v. bloem heb ik speltmeel gebruikt wat we toevallig hadden. In combinatie met havermout smaak het goed. Wel ga ik de volgende keer rozijnen en kokosrasp toevoegen. Cranberries zijn lekker, maar rozijnen vind ik nog lekkerder ^^

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *