Guacamole is een saus of dip die je kunt eten met tacochips of bij een mexicaanse maaltijd. Deze dipsaus is gemaakt van avocado en verschillende andere ingrediënten. Zelf vind ik avocado op zichzelf helemaal niet lekker, maar toch ben ik dol op guacamole. Dit recept heb ik van een van mijn beste vriendinnen, Margot.
Nodig?
Twee of drie avocado’s
Citroensap
Peper en zout
Tomaat
Knoflook
Olijfolie
Eventueel een Jalapeño
Hoe?
Neem twee of drie zachte/verse avocado’s, schil deze en haal de pit eruit. Snij ook een tomaat in blokjes en gooi dit samen in een schaaltje. Pers een teentje knoflook en voeg er een beetje peper aan toe. Hou je van pittig dan kun je er een fijngesneden Jalapeño bij doen.
Voeg er nu minimaal twee eetlepels olijfolie aan toe. Mix of prak dit alles met een vork tot een zachte massa. Voeg naar smaakt wat peper en zout toe en een vleugje citroensap.
Deze saus is erg lekker met wraps, taco’s of tacochips. Hierbij kun je tevens een gekookte maiskolf serveren en een schaaltje crème fraîche, kidneybonen of maiskolfjes uit blik.
Eet smakelijk!
Geef een reactie