Van jongs af aan eet ik eigenlijk al eierkoeken. Als kind was ik er al gek op. Iedereen kent ze en ik denk ook dat iedereen ze wel eens heeft gegeten. Ze zijn te koop bij alle bakkers en supermarkten. Ik eet ze op het moment vaak met speculoos pasta. Ik heb dat echt een tijdje iedere dag gegeten maar daar ben ik nu wel mee gestopt. Dan wordt het op gegeven moment niet zo bijzonder meer. Ik hou ervan. Maar eierkoeken zijn eigenlijk het allerlekkerste als je ze zelf maakt!
Toen ik nog jong was, bakte mijn moeder regelmatig zelf eierkoeken. Dit was voor mij en mijn zus echt een feestje. Het huis rook dan zo lekker en we wisten wat ons te wachten stond. We konden hier ontzettend van genieten. Op gegeven moment heeft ze ons geleerd hoe we het zelf konden maken en eigenlijk is het super makkelijk! Daarnaast bestaat het uit ingrediënten die je vaak wel in huis hebt. Grote kans dat je er niet eens voor naar de supermarkt hoeft.
Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 9 kleine eierkoeken.
♥ 100 gram bloem
♥ 100 gram (kristal)suiker
♥ 2 eieren
♥ 1 afgestreken tl bakpoeder
♥ Evt. schil van een halve citroen
Bereiding
♥ 1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
♥ 2. Klop de eieren samen met de suiker tot een romig mengsel.
♥ 3. Meng de bakpoeder met de bloem en zeef dit door het eimengsel heen. Voeg eventueel de citroenrasp toe.
♥ 4. Meng het niet door elkaar met een mixer maar met een spatel of houten lepel. Dan houdt je het luchtig. Doe het ook niet te lang.
♥ 5. Verdeel het beslag in 9 hoopjes over de bakplaat (ongeveer 1 eetlepel). Zorg voor ruimte tussen de eierkoeken want ze gaan nog groeien!
♥ 6. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak ze ongeveer 10 minuten. Als ze lichtbruin zijn, zijn ze gaar. Zijn ze nog erg bleek? Laat ze er nog even in zitten maar houd het goed in de gaten, anders worden ze droog.
Super simpel dus. Als variatie kun je er eventueel wat vanille suiker, amandelen of rozijnen aan toevoegen. Ik maak de eierkoeken best vaak, het kost niet veel tijd en ik heb de spullen eigenlijk altijd wel in huis. Heel handig als je plotseling bezoek krijgt en je wilt eigenlijk iets lekkers bij de thee hebben.
Heb jij wel eens zelf eierkoeken gebakken?
Geef een reactie