De afgelopen jaren zie je allerlei food trends langskomen. Zo is de avocado momenteel helemaal hot. Hij wordt overal in gegeten en er wordt vanalles van gemaakt. Vegetarische eten en veganisme wint ook steeds meer in populariteit en zo ook de kikkererwt waarmee je diverse lekkere vleesvervangers kunt maken. Zelf heb ik al weleens burgers gemaakt van kikkererwten en doe ik de erwten graag door een vegetarisch kokos gerecht. Ik had alleen nog nooit eerder gehoord van het bestaan van kikkererwten meel. Hoe zou dat smaken en waar zou je dat voor kunnen gebruiken? De laatste tijd schijnt de pannenkoek gemaakt van kikkererwten echter helemaal hip te zijn. In deze blog vertel ik je hoe je deze maakt en hoe ze smaken.
De kikkererwten pannenkoeken worden ook wel socca genoemd. De pannenkoeken komen van oorsprong uit de Provence. Hier worden ze gegeten met zwarte peper. Dat lijkt me persoonlijk vrij saai en gelukkig denken ze daar in andere werelddelen net zo over en dus kan je ze hier eten met allerlei soorten beleg zoals pesto, guacamole, tzatziki en olijven. Het zijn dus wel echt hartige pannenkoekjes.
Om de kikkererwten pannenkoeken te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 300 gram Kikkererwtenbloem (dit koop je o.a. bij de natuurwinkel)
- Zout
- Peper
- Olijfolie (4 eetlepels)
- 1 ui
- Knoflook
- Tomaatjes
- 400 ml water
- Pesto
- Mozzarella
- Tomaatjes
Geef een reactie