Lichaamshouding en zelfvertrouwen

Er zijn veel tips om aan je innerlijk te werken zodat je steviger in je schoenen gaat staan. Toch heeft niet alleen jouw binnenkant invloed op je zelfvertrouwen. Ook jouw uiterlijk speelt een rol in hoe zeker je je voelt over jezelf. Een aantal houdingen, gedragingen wat betreft jouw lichaam kunnen invloed hebben op jouw zelfvertrouwen.

Een onderzoek van Ohio University toont aan dat lichaamshouding invloed heeft op hoe we over onszelf denken. Wees je hierbij bewust van bijvoorbeeld:

  • Zit je rechtop aan de eettafel?
  • Hoe sta je als je wacht op de bus?
  • In welke houding zit je tijdens bijeenkomsten of je werk of voor school?

De volgende vijf lichaamshoudingen kunnen jouw zelfvertrouwen een boost geven:

Sta en zit altijd rechtop recht je rug vanaf je schouders tot je heupen. Hang niet en toon je borst. Deze houding zorgt voor een aantrekkelijker uiterlijk en zorgt voor een betere indruk.

Strek je armen
Strek je armen alsof je iemand wilt knuffelen voor en na het doen van een activiteit. Professor Amy Cuddy deed hier onderzoek naar en toonde aan dat dit zorgt voor een toename in zelfvertrouwen als gevolg van een verhoogd level testosteron.

Een lichaamshouding die ons fysiek kleiner maakt, maakt ons emtioneel ook kleiner. Onthoud dit als je ergens bent waar je je onzeker voelt. Open je lichaam, hart en ziel en ga uitdagingen aan, denk groots!

Bal je vuisten en steek je handen in de lucht
Doe alsof jij de macht hebt en je hebt gewonnen na het harde werken. Net als je vuisten ballen om te laten zien dat je ergens tegen strijd, kan je vuisten in de lucht steken je het gevoel geven dat je hebt gewonnen.

Jij hebt de kracht om te veranderen. Jij hebt de energie om de juiste woorden te zeggen. Doe wat je kan doen en doe het nu!

Leun voorover
Leun voorover als je zit en zet een nieuwsgierig gezicht op als je naar iemand luistert. Betrokkenheid en interesse in een gesprek wat deze houding laat zien, zorgt ervoor dat we ons hier goed over voelen.

Knuffelen
knuffel iemand als je deze gedag zegt, althans de mensen die dichtbij je staan. Dit laat warmte en initimiteit zien. Dit zorgt voor een positief gevoel, een gevoel van steun en aanmoediging. Het levert je bovendien een flinke dosis aan zelfvertrouwen op.

Start nu met het vergroten van je zelfvertrouwen met behulp van je lichaamshouding

 

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

10 reacties op “Lichaamshouding en zelfvertrouwen”

  1. Ohh dit is perfect.
    Ik ga morgen vertellen over mijn eetstoornis en dit kan ik perfect toepassen!
    Bedankt bedankt bedankt

  2. Hele fijne en helpende blog. Daar ga ik aan werken.

  3. Ik kan niet recht zitten :'(
    Ik voel me zielig, hahaha

    Maar goede blog!

  4. “Why are you trying so hard to fit in when you were born to stand out?”
    ― Ian Wallace

  5. Ik vind rechtop staan en zitten erg vermoeiend. Ik probeer het wel heel erg maar ik hou het nooit lang vol. Met lopen vind ik het dan weer makkelijker.

    Ik weet wel dat het helpt om goed over te komen en meer aanwezig te zijn. Het helpt ook als je een presentatie moet geven om een betere stem te hebben.

  6. Doe dit, doe dat. Goed bedoeld maar ik houd er niet van. Ik heb liever iemand met z’n handen in z’n zakken maar barstend vol ECHT zelfvertrouwen.

  7. m, tuurlijk is dat ideaal, echt zelfvertrouwen, maar ik stel me zo voor dat dit stukje bedoeld is om je te helpen je even wat sterker te voelen als je je wat minder voelt en de omstandigheden zijn niet optimaal (bijv. in een sollicitatiegesprek).

  8. Maakt mij wat uit hoe het stukje bedoeld is, ik schrijf ook, goed bedoeld, ik begrijp het heus wel. Maar er zijn zoveel van die ‘dingen’ in onze maatschappij die mensen tegenstrijdige gevoelens geeft. Tegenstrijdige gevoelens uiten we vaak in verslavingen en een eetprobleem is ook zo een soort verslaving. Ik ervaar dat in ieder geval wel zo.
    Ik irriteer me aan mensen hier die altijd maar, zodra je iets richting negatiefs een opmerking maakt meteen een opmerking terugkrijgt, het is gewoon..een mening en het komt er misschien een beetje ongelukkig of niet zo intelligent over, maar dat kan ik ook expres gedaan hebben, om een beetje te teasen, te plagen, een tegenhanger te geven, zo breng je een discussie op gang, snap you?

  9. Goed blog! Handig! 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *