Ik ben een echte liefhebber van popcorn! Wanneer ik naar de film ga, koop ik ook (bijna) altijd een bak (veel te dure) popcorn omdat ik anders weet dat ik spijt krijg. Ik vind het heerlijk en kan vaak ook niet kiezen tussen zoet of zout. Inmiddels komen er steeds meer soorten popcorn op de markt en bij sommige pathe bioscopen kun je zelfs drie kleinere bakjes met verschillende smaken kopen om te proeven. Je moet er van houden, maar het is leuk om eens wat anders te proberen.
Popcorn kun je heel makkelijk zelf maken. Je kunt speciale pakjes kopen voor in de magnetron maar je kunt ook ouderwets mais met een beetje olie in de pan poffen. Mijn moeder maakte dit vroeger regelmatig voor mijn zus en mij en wij vonden dit heerlijk! Het huis rook dan ook direct lekker! Vroeger hield ik enorm van zoete popcorn. Ik ben een enorme zoetekauw en ik kon er als kind al geen genoeg van krijgen. Later ging ik zoute popcorn meer waarderen en inmiddels kan ik helemaal niet meer kiezen en eet ik het liefste een mix. Maarrrrr: ik heb meer uitgeprobeerd! Je kunt namelijk de gekste combinaties bedenken als het gaat om popcorn en het is leuk om dit eens uit te proberen. Hieronder een aantal ideetjes.
♥ Sweet salt mix
Bij de bioscoop bestel ik nu regelmatig gewoon een mix van zoete en zoute popcorn op aanraden van een vriendin die ook nooit kan kiezen. Ze kijken daar niet meer raar van op en het is echt lekker! Tegenwoordig zijn er ook steeds meer chocoladerepen (bijvoorbeeld van Tony Chocolonely) te vinden met zeezout. Een perfecte combinatie tussen zoet en zout dus. Zelfgemaakte zoet – zoute popcorn is het aller lekkerste! Ik doe altijd eerst een zak zoute popcorn in de magnetron en als dit klaar is, doe ik een beetje olie in de pan en smelt ik wat suiker. Hier voeg ik de popcorn aan toe en dan goed schudden met de deksel op de pan. Heerlijk!!
♥ Kokos popcorn
Voor kokos liefhebbers is dit zeker het proberen waard. Maak de popcorn zoals je gewend bent. Verwarm vervolgens wat kokosolie in de pan. Doe hier de popcorn in en strooi er wat geraspte kokos overheen. Doe de deksel op de pan en schud goed!
♥ Popcorn met kaneel en suiker
Ik hou ontzettend van kaneel en ook in combinatie met popcorn is dit ontzettend lekker. Maak de popcorn in een pan en verwarm in een ander pannetje wat suiker en kaneel. Laat het smelten en voeg het vervolgens bij de gepofte popcorn. Doe de deksel op de pan en schud goed! Laat het even afkoelen want de suiker wordt ontzettend heet.
♥ Pindakaas en pure chocolade popcorn
Natuurlijk kan de pindakaas chocolade combinatie niet ontbreken. Maak de popcorn zonder zout of suiker en haal dit als het klaar is door de pindakaas. Dompel ze vervolgens in gesmolten pure chocolade en laat het afkoelen.
♥ Butter popcorn
Dit klinkt misschien voor veel mensen heel vies, maar het is goddelijk! Toen ik in New York was en naar de bioscoop ging, schrok ik enorm toen ze mijn bak popcorn waar ik naar uit had gekeken ineens onder een soort pompje hielden waar vloeibare boter uit kwam. Ik schrok hier erg van maar besloot het wel te proeven en eerlijk gezegd was het heerlijk. Ik zou er zelf niet zoveel in doen, maar een klontje roomboter laten smelten en dit door de popcorn heen roeren is erg lekker. Wat zeezout erover heen en klaar!
♥ Popcorn met koffiesmaak
Voor de koffieliefhebbers onder ons is deze popcorn misschien het proberen waard. Maak de popcorn zoals je gewend bent en smelt in een ander pannetje wat witte chocolade. Roer hier wat koffie doorheen (hoeveelheid naar smaak) en sprenkel dit vervolgens over de popcorn.
♥ Chocolade popcorn
Je kunt popcorn met chocolade kopen in de winkel en dit zit ook weleens in chocolade verwerkt. Een perfecte combinatie. Je kunt ook zelf popcorn poffen en het daarna onderdompelen in gesmolten chocolade. Of je legt de popcorn op een bakplaat en je sprenkelt er wat gesmolten chocolade overheen.
♥ Witte chocolade confetti
Heb je een feestje of gewoon zin om popcorn te eten en dat het er ook nog eens gezellig uit ziet? Verwarm dan wat witte chocolade en roer dit door de popcorn. Besprenkel het vervolgens met discodip!
♥ Spicy popcorn
Voor de liefhebbers van pittig eten is de spicy variant misschien de moeite waard. Maak zoute popcorn zoals je gewend bent en breng het verder op smaak met cayennepeper en chili flakes.
♥ Popcorn met rozemarijn en parmezaanse kaas
Ook hartige popcorn kan erg lekker zijn! Heb je daar meer trek in dan de zoete variant? Maak zoute popcorn en strooi er wat rozemarijn en parmezaanse kaas overheen.
Wat vind jij de lekkerste popcorn?
Geef een reactie