Ik heb niet altijd even veel trek in brood op de vroege ochtend. Vaak eet ik crackers, beschuitjes of een kom yoghurt met iets erin. Ook als tussendoortje in de avond vind ik dit wel eens lekker. Ik eet vaak Griekse yoghurt of biologische milde yoghurt van Albert Heijn. De laatste tijd doe ik er niet enkel cruesli in of havermout, maar probeer ik lekkere en vrolijke variaties te maken. Hier onder vind je tien leuke tips om je yoghurt mee te versieren en lekker te variëren.
Muesli, banaan en pindakaas
Het is misschien een hele gekke combinatie, maar dit is echt heel erg lekker. Het smaakt hartig, maar ook fris door de yoghurt. Probeer het eens zou ik zeggen! Een vleugje kaneel er overheen is ook lekker.
Frambozen en Cranberry
Met een paar pompoenpitjes is dit echt een hele lekkere, zoete yoghurtvariatie. Vind je het wat zuur dan kan een klein beetje honing het wat zachter maken.
Blauwe bessen en noten
Deze combinatie vind ik erg lekker met cruesli erbij. Het is hartig, maar ook lekker fruitig door de gezonde blauwe bessen.
Sinaasappel en munt
Deze combinatie is heerlijk op een zomerse dag. Je kunt er ook havermout, muesli of cruesli aan toevoegen.
Cruesli, rozijnen, pompoenpitjes en honing
Deze combinatie is mijn favoriet. De honing maakt de yoghurt wat minder zuur. Door de pitjes en rozijnen is het geen saai bakje cruesli.
Muesli, cranberry en rozijnen
Gedroogd fruit is sowieso erg lekker in yoghurt. Vooral rozijnen en cranberry zijn mijn favoriet. Deze zijn ook erg lekker bij elkaar en maken je schaaltje muesli wat minder saai.
Appel, kaneel en rozijnen
Over deze combinatie valt weinig te zeggen, behalve dat het gewoon heel erg lekker is.
Noten, pitjes en cruesli
Hou je van iets hartigs in de ochtend, dan kun je allerlei noten en pitjes aan je yoghurt toevoegen. Zo voeg ik er wel eens amandelen, pompoenpitten, cashewnoten of walnoten aan toe.
Frambozen, munt en honing
Cruesli is erg lekker bij het ontbijt, maar vooral met fruit en honing vind ik. Ik gooi er graag wat frambozen uit de vriezer overheen. Munt past erg goed bij deze soort fruit en ook honing is er heerlijk bij!
Appelstroop en appel
Het klinkt misschien gek om beleg door je yoghurt te gooien, maar waarom niet? Pindakaas, jam en ook appelstroop zijn heel goed te combineren en halen het zure een beetje van de yoghurt af. Dit is dan ook een hele lekkere combinatie.
Je kunt natuurlijk zelf een soort yoghurt uitkiezen die jij lekker vindt. Biologische yoghurt, milde yoghurt, griekse yoghurt of juist wat zuurdere yoghurt.
Wat doe jij allemaal in de yoghurt?
Geef een reactie