25 eetprobleempjes van gezonde mensen

Als je een eetstoornis hebt, ben je waarschijnlijk veel bezig met eten. Wellicht stel je allerlei regeltjes voor jezelf op met wat je wel en niet mag eten en hoeveel. Misschien tel je calorieën en hou je je strikt aan eetlijsten. Mensen zonder eetstoornis zijn hier veel minder mee bezig en maken zich niet zo druk over wat ze eten, wanneer en hoeveel. Maar ook ‘gezonde mensen’ hebben eetprobleempjes.

Een aantal hiervan zullen misschien heel herkenbaar zijn voor studenten en jongeren die net uit huis gaan en dus echt voor zichzelf moeten gaan zorgen, anderen weer voor jong volwassenen die aan het werk zijn of voor moeders met kinderen.

Bron

1. Je gaat naar de supermarkt voor een specifiek product dat je nodig hebt voor het avondeten en eenmaal thuis merk je dat je dat product bent vergeten en dat je met veel andere dingen thuis komt. Ik heb dit zelf afgelopen week nog meegemaakt. Frustrerend!!


2. Onderweg naar huis heb je je heel erg verheugd op de pruimen die je laatst hebt gekocht op de markt en wanneer je thuis komt merk je dat ze allemaal beschimmeld zijn.

3. Je hebt ham en kaas maar vaak niet tegelijkertijd. Daar gaat je lekkere ham-kaas tosti idee!


4. Je komt thuis, doet de koelkast open en er staat alleen een potje jam en een pakje met worst dat over datum is. 


5. Je hebt alles in huis om die lekkere eierkoeken te bakken alleen je mist de suiker. Hierdoor kun je net die eierkoeken niet bakken.


6. Wanneer je nog niet zo lang op jezelf woont, mis je misschien een aantal producten die je eigenlijk gewoon nodig hebt zoals zout, peper, meel, boter, suiker, lekkere kruiden, etc. Je hebt wellicht nog niet direct alles in huis waardoor je steeds weer bij de buren moet gaan lenen omdat de winkels gesloten zijn.


7. Deze is voor de moeders onder ons. Ik herken dit wel van toen ik zelf nog jong was. Je hebt net een uur in de keuken gestaan om een lekkere maaltijd te maken en dan komen je kinderen thuis en die trekken een vies gezicht als ze horen bij wat jullie gaan eten. De ene zegt: “Je weet toch dat ik dat niet lekker vind?” en de ander zegt: “Je had beloofd dat we pannenkoeken zouden eten!”

8. Je hebt nog een pakje salami in de koelkast en de ‘tenminste houdbaar tot..’ datum is van gisteren. Eet je het wel of eet je het niet? Veel producten kun je namelijk nog prima eten als het een dag over datum is.. maar wat dan?


9. Je hebt je voorgenomen om eens voor een hele week boodschappen te halen zodat je in die drukke studie of werkweek niet naar de supermarkt hoeft. Aan het eind van de week kom je er achter dat je toch een ander plan hebt getrokken en dat je de helft kunt weggooien. 


10. In een huis met huisgenoten heb je vaak een eigen plankje, maar hoe doe je dit met dingen als boter, drinken, etc.?
 Daarnaast wordt er nog weleens een fout gemaakt en ligt er iets te bederven omdat jij denkt dat het van je huisgenoot is en andersom.

Bron

11. Je hebt ‘s avonds gekookt en je wilt de rest in de koelkast bewaren. Na twee dagen denk je er weer aan en weet je eigenlijk niet of het nog wel goed is. 


12. Een soortgelijke als de bovenstaande. Ik heb ook weleens iets gekookt en dat ik het bewaar omdat er nog zoveel over is. Ik denk er dan de volgende dag vaak nog wel aan maar dan heb ik andere plannen voor het eten. Daarna vergeet ik het en kom ik na twee weken een bakje met beschimmeld avondeten tegen. Bah! 


13. Na het eten ga je even lekker uitbuiken op de bank en vlak voordat je gaat slapen kom je er achter dat je de afwas nog moet doen. Nadat je jezelf bij elkaar geraapt hebt, besluit je toch om het meer even te doen voordat je naar bed gaat. ‘s Morgens word je wakker gemaakt door een vieze lucht. Blijkt dat je de broccoli die over was en nog in de pan lag bent vergeten. Broccoli ruikt vaak niet zo lekker als je het te lang laat staan. 


14. Je krijgt visite en bent verse koffie aan het zetten. Je klopt zelf de melk op in het pannetje en tijdens een gesprek vergeet je even dat de melk nog op staat. Het kookt over en je hele gasfornuis is vies. 


15. Je eet ‘s morgens de restjes pizza van de vorige avond op omdat je te lui bent om ontbijt te maken. 


16. Je laat je boterham met jam of pindakaas vallen en natuurlijk valt het met de besmeerde kant naar beneden. Dat gebeurt natuurlijk altijd! 


17. Als je weer eens bij je ouders gaat eten, krijg je een uitgebreid bereide maaltijd van allerlei verse producten terwijl je thuis het liefste even snel een magnetronmaaltijd opwarmt. 


18. Je hebt ontzettend honger en je gaat lekker uiteten met je vrienden. Je besluit om meerdere dingen te bestellen en je bent er van overtuigd dat je alles op krijgt. Tijdens het eten merk je dat je eigenlijk veel te veel hebt besteld omdat je ogen groter waren dan je maag en je eigenlijk altijd ongeveer dezelfde hoeveelheid op kunt. Hallo rekening! 


19. Je eet dagenlang geen groente of fruit omdat je niks hebt liggen thuis en omdat je geen zin hebt om hiervoor naar de supermarkt te gaan.


20. Je ontbijt met chocola, koekjes of soms zelfs chips omdat je geen brood of yoghurt in huis hebt.

Bron


21. Het vlees of beleg wat je koopt is over datum op het moment dat je het wil gaan eten.


22. Je vriest delen van een maaltijd in of andere (gekke) dingen en je maakt jezelf wijs dat je dit nog wel gaat eten. Na een jaar kom je het nog steeds tegen in de vriezer. 


23. Je ziet een nieuw product in de supermarkt en je wilt er wat nieuws mee gaan proberen. Vervolgens heb je het in huis en doe je er niks mee. 


24. Elke dag neem je jezelf voor om lunch mee te nemen om geld te besparen maar om een of andere reden lukt dit nooit.

25. Je neemt jezelf voor om uitgebreid te gaan koken vanavond om jezelf te verwennen maar uiteindelijk beland je weer met een afbakpizza of magnetronmaaltijd op de bank.

Kun jij dit aanvullen?

Redactie

Geschreven door Redactie

Reacties

24 reacties op “25 eetprobleempjes van gezonde mensen”

  1. To be honest, ik vind het merendeel geen “eetprobleempjes”, maar gewoon normale dingen. En zeker niet in gestoorde zin omdat de meeste van bovenstaande dingen juist laten zien dat het gaat om totaal niet teveel met eten bezig te zijn. Juist dat constant met eten bezig zijn maakt het een probleem.

  2. het zijn letterlijk genomen eetprobleempjes, niet te vergelijken met eetproblemen, maar wel goed om te lezen dat bij mensen zonder eetstoornis het eten niet op nummer 1 staat van wat belangrijk is.iemand met een eetstooris ‘vergeet’ het eten niet.

  3. Dat mijn ouders me na een dag of weekend thuis mijn ouders op het hart drukken dat ik echt dingen mee mag nemen voor die week. Maar omdat de tas best vol zit en ik geen zin heb in een extra tas slepen, laat ik het lekkere fruit, vlees, kaas en brood liggen waar het lag en vind ik nog net een klein plekje voor chocolade. Chocolade is onderweg al half op en vervolgens moet ik op zondagavond of maandagochtend toch nog snel naar de supermarkt om die andere spullen te halen.
    Waar ik meestal met een te kleine tas of zonder tas kom (ook na school) en heel provisorisch met een doosje of een losse stapel spullen op de fiets moet.

  4. waarom is opeens alles een probleempje. Gebeurt bij iedereen wel eens. Ik vind dat het wel iets positiever benaderd mag worden. Het is tenslotte bijna kerst.

  5. Emma; er staat toch ook nergens dat het in ‘gestoorde zin’ bedoeld wordt..?
    En daarbij; het zijn probleempjes, én ze hebben met eten te maken. Dus zijn het ‘eetprobleempjes’
    Ik vind het wel een grappige blog eigenlijk, hihi!
    Vooral 1, 2, 7 & 21 zijn herkenbaar 🙂

  6. Oh wat heerlijk verfrissend om te zien wat de ‘eetprobleempjes’ zijn van mensen die normaal met eten omgaan.

    Ik hoop dat ik ooit ook weer kan vergeten wat er zoal in de vriezer ligt.

  7. ik vind dat er wel heel veel tussen zitten die eigenlijk hetzelfde zijn

    ik kan nog aanvullen met :
    – na het werk denken ‘ik ga meteen even langs de supermarkt’ en dan als je bij de kassa staat zonder tasje maar met enkel je handtas bedenken dat je thuis nog massa’s supermarktzakken hebt
    – allerlei klantenkaarten van duizend en een supermarkten bij hebben, maar net die ene van de winkel waar je nu aan het shoppen bent, die vind je niet meer terug
    – enthousiast zegeltjes beginnen sparen, producten extra kopen die je eigenlijk niet nodig hebt om toch maar aan een extra spaarpunt te geraken … en dan de einddatum van de actie voorbij laten gaan
    – mistake number 1 : gaan winkelen met een lege maag
    – afspreken met huisgenoten om samen te koken en eten, om er dan achter te komen dat je een totaal verschillende smaak, of zelfs totaal verschillende etenstijden (door werkuren oid) hebt
    – …

  8. Winkelen met een lege maag:) en dan met chocolade en drop thuiskomen, terwijl dat niet op mijn lijstje stond.

  9. Dit heeft echt totaal niks te maken met eetproblemen.. Maar das mijn mening. En idd lijken veel dingen op elkaar, ik kom echt een paar keer tegen: ‘ingrediënten vergeten’ of ‘voedsel over datum’. Snap deze blog niet helemaal en vind het een beetje afbreuk doen aan echte eetproblemen/eetstoornissen, zo van: niet aanstellen, iedereen heeft weleens een eetprobleempje..

  10. Laura ben je al moeder? Of interpreteer ik punt 7 verkeerd?

  11. Wat een grappig en herkenbaar artikel, mogen jullie wel vaker doen!

  12. ik dacht dat het kleine eetgestoorde dingetjes zouden zijn waar ‘normale’ mensen in kleine mate ook last zouden hebben, beetje teleurgesteld in deze blog.

    maar wel grappig, heb bovenstaande dingetjes ook al vaak meegemaakt, vooral de boterham laten vallen, echt ALTIJD op de besmeerde kant xD

  13. misschien kun je dan ook wat positiever reageren, het is tenslotte bijna kerst.

  14. Hahaha! Punt 16!! ZO herkenbaar!

  15. Iets kopen waar je veel zin in hebt, omdat je het bijvoorbeeld al lang niet op hebt, maar dan eet je het en dan valt het tegen.

  16. Ik vind heel veel punten op hetzelfde neerkomen.
    Ook laat dit artikel zien hoeveel eten we verspillen door het gewoon te laten bederven. Mensen zouden eens gewoon op moeten eten wat ze kopen in plaats van zo veel voedse weg te gooien…

  17. Waarom doen mensen nou toch altijd zoveel moeite om een negatieve comment te maken.. neem alles toch alsjeblieft niet zo serieus en ga niet iedere blog afkraken ofzo. Zoek een leven -_-‘

  18. Idd, wie de eerste steen werpt….;-)

    Leuke blog!

  19. Fijn relativerend: iedereen heeft wel eens een issue / probleem / dingetje rondom eten – met of zonder eetstoornis. Niet alles is eet gestoord (en in mijn ogen dus ‘ fout ‘ / iets dat je moet zien te voorkomen) , niet elk eet-probleem heeft een eetprobleem / eetstoornis als onderliggende reden 😉

  20. Haha…ik wist niet dat dit ook eetprobleempjes waren! Maar weer wat bijgeleerd! Xxx

  21. Leuk! Lijkt me een goede blog voor mensen die met de vraag zitten: Wanneer ben ik volledig genezen? Dit bewijst maar dat iedereen wel op de één of andere manier met eten bezig is.
    Wat ik nog herken in mijn omgeving:
    – mensen die een hele zak chips leegeten terwijl ze zich hadden voorgenomen enkel een klein kommetje te nemen
    – met de feestdagen: teveel hapjes eten en eigenlijk geen honger meer hebben bij het hoofdgerecht
    – eerstejaarsstudent waarmee ik samen op kot zit (en die mijn goede raad bij het koken niet wou opvolgen) boterhammen met choco zien eten omdat hij dacht dat een omelet in de magnetron klaarmaken wel zou lukken … Niet dus.
    – Op restaurant zitten en het gerecht dat je hebt besteld ziet er niet uit zoals je verwacht had.

  22. Haha Leftover-Pizza-Breakfast… Het ontbijt van kampioenen!

    Voor mij als student op kamers is bijna alles wel herkenbaar eigenlijk… Al ben ik dan nog iemand die heel vaak zelf kookt en gezond probeert te eten. Een van mijn mannelijke huisgenoten kan gerust een hele week op tosti’s leven, omdat hij blut of lui is haha.

  23. Haha zo lastig allemaal!

  24. Als je het mij vraagt zijn dit meer “kook-probleempjes” dan “eet-probleempjes” aangezien het naar mijn mening meer gaat over de bereiding van maaltijden dan het eten ervan. Of is het vreemd dat ik dat zo zie? Ik weet het niet zeker ..

    Ik lees punt 22, kijk in mijn vriezer en vind in een donker hoekje een ingevroren stukje kiprollade van 19 maanden geleden. Ik moet toegeven dat ik best wel moest glimlachen (en dat doe ik niet vaak genoeg, bedankt daarvoor) hoe typisch kan iemand zijn.

    Het punt van boodschappen doen als je honger hebt of zonder lijstje waardoor je met tassen vol buiten staat terwijl je je realiseert dat je alleen maar voor een doos eieren en een pak melk naar binnen ging is ook herkenbaar.

    Een leukle blog.

    —-
    “Kissing don’t last .. cookery does!”
    –=George Meredith=–

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *