Sinds een flink aantal jaren eet ik vegetarisch. Ik eet geen vlees en sinds een klein jaar ook geen vis meer. Daarnaast let ik bij sommige etenwaren naar welke dierlijke producten erin zijn verwerkt, zoals er in de meeste dropsoorten gelatine is verwerkt. Het is erg fijn en leuk om te zien dat vegetarische en veganistisch eten steeds meer terrein wint. Hierdoor kan ik kiezen uit een breder assortiment van producten én zie ik dat meer mensen bewuster gaan eten en dat vind ik een positieve ontwikkeling.
Naast dat er steeds meer vegetarische en veganistische producten op de markt komen, zie je ook bepaalde vegetarische trends. Ik ben hiernaar op zoek gegaan en heb er 5 voor je op een rijtje gezet. Ik ben benieuwd welke trends jij al weleens hebt gegeten.
♥ The Dutch Weedburger
Deze burger is er al wel even, maar wint in 2016 nog steeds flink in populariteit. Toen ik een paar weekjes geleden bij de Veggie World beurs in Utrecht was stond er ook constant een enorme rij bij de stand waar je de Dutch Weed Burger kon kopen. Hij was hier wel flink aan de prijs, voor 9 euro had je een trendy weedburger. Ikzelf heb deze burger gegeten in de foodhallen in Amsterdam. Hij was absoluut erg lekker en ik zou hem je dus ook zeker aanraden.
The Dutch Weed Burger is volgens de makers één van de gezondste hamburgers ter wereld met zeewier als smaakmaker. De burger is gemaakt van zilte sojasnippers en Royal Kombu, een krachtig winterwier, duurzaam geteeld in Nationaal Park Oosterschelde. Het broodje kleurt heldergroen van de Chlorella – een microalg stampvol goede eiwitten en omega vetzuren. De burger is 100% plantaardig, dus vegetarisch, veganistisch, kosher en halal.
♥ Professor Grunschnabel-ijs
Dit ijs proefde ik voor het eerst tijdens de Veggie World beurs in Utrecht. Ik twijfelde een beetje of ik het wel lekker zou vinden, want het was voor een groot deel gemaakt van kokosmelk. Ik vind de kokosmelk vervangers van gewone melk niet altijd even lekker, dus bestelde met enige terughoudendheid een bolletje. Ik was direct blij verrast! Het ijs smaakte heerlijk en ik merkte helemaal niet dat het niet gemaakt was van zuivel. Het had een heerlijke romige smaak en proefde super natural. Een absolute aanrader voor als je binnenkort op zoek gaat naar een lekker ijsje! Gewoon te koop in het vriesschap van de Appie!
Professor Grunschnabel ijs is 100% vrij van lactose, gluten, soja en conserveringsmiddelen. De kleur, geur en smaak van ons ijs is voor 100% afkomstig van de natuurlijke ingrediënten die we gebruiken bij de bereiding. Professor Grunschnabel ijs is er in ‘creamy’ smaken op basis van kokosmelk. En in ‘fruity’ smaken op basis van fruit en kruiden.
♥ Veganistisch vlees
Inmiddels zijn we allemaal denk ik wel bekend met de vegetarische slager. Deze wordt steeds populairder en in steeds meer supermarkten kan je hier net vlees van kopen. Ideaal en lekker vind ik! Hiermee kan je ook gerechten maken die je eerder nooit verwacht had te kunnen maken, zoals vegetarische Turkse pizza! Ikzelf maak er vaak de meest lekkere wraps mee, die vul ik dan met nep-kip van de vegetarische slager en allerlei andere ingrediënten.
Naast een aantal veganistische producten van de vegetarische slager, zijn er ook andere merken die veganistisch vlees verkopen. Denk hierbij aan Vivera, Tivall en GoodBite. Het enige nadeel vind ik vaak de prijs. Die vind ik helaas wat aan de hoge kant. Voor een verpakking nep kip van 160 gram betaal je 3,99 euro.
♥ Veggie snoep
Steeds vaker zie ik in supermarkten veganistische varianten van populair snoep. Dat vind ik heel fijn, want sinds een tijdje eet ik liever geen drop meer met gelatine erin. Gelukkig is Katja hier in de supermarkt wel een van de koplopers mee en laat dit merk nou nét een aantal dropsoorten hebben die ik heerlijk vind, zoals Kokkindjes. Laatst dacht ik ook dat het merk Autodrop – Oldtimers met een veganistische variant kwam, want ze hadden de lijn uitgebreid met ‘biologisch’, helaas… ook hier zat gewoon nog gelatine in. Zonde, waarom is dat nou nodig?
♥ Vegetarische snacks
Vroeger was er vrij weinig in het diepvriesvak van de supermarkt te vinden voor vegetariërs. Nou ja, op groente en fruit na, natuurlijk. Vegetarische snacks waren er nagenoeg niet. Veel verder dan een groentekroket kwam je niet. Tegenwoordig komen er steeds meer vegetarische snacks in het diepvriesvak van de supermarkt terecht en dat is erg fijn. Een tijdje geleden kocht ik Happas, een soort vegeterische bitterballen. Zeker een aanrader. Ook de vegetarische saté van Mora is absoluut lekker om eens te proberen. Tenslotte bestaat er sinds een tijdje een heuse Vegetarische snackbar in Den Haag.
Heb jij deze trends al eens gegeten?
Geef een reactie