Een toetje na het avondeten is iets waar ik naar uit kan kijken. We eten niet iedere avond een toetje, maar als we er eentje eten, dan is die lekker zoet. Ik ben dol op pudding, vla en ijs. Ook zelfgemaakte toetjes eet ik graag. Helaas maak ik er niet altijd tijd voor. Toch is het leuk om jezelf zo nu en dan te verwennen met een zelfgemaakt toetje. In deze blog beschrijf ik daarom 5 simpele zelfmaak toetjes.
Ik ben benieuwd of jullie weleens zelf een toetje maken en wat jullie favoriete toetje is. Mij mag je wel wakker maken voor Ben & Jerry ijs en voor stroopwafelijs.
♥ S’mores
Het woord S’mores komt van de twee woorden “some more”. Het is afkomstig uit Amerika en past goed bij de zomer en de nazomer. Het werd van origine vooral gemaakt op de camping en bij het kampvuur, maar het kan ook prima binnen in de oven.
Hoe je het maakt? Eigenlijk heel eenvoudig! Je hebt marshmallows nodig, simpele droge biscuitjes en platte stukjes chocolade en eventueel wat pindakaas. In plaats van biscuits kan je ook ijshoorntjes gebruiken.
Maak een sandwich van 2 biscuits, wat marshmallows en enkele stukjes chocolade en laat dit warm worden in de oven, totdat het een beetje gesmolten is. Enjoy ♥
♥ Vanille vla
Mijn moeder maakte vroeger regelmatig zelf vanille vla voor ons. Toen ik eenmaal op mijzelf woonde zette ik deze traditie helaas niet voort. Ik had geen idee hoe dit te maken en kocht de vanille vla gewoon simpel in een pak. Eigenlijk is het heel simpel om zelf vanille vla te maken. Ruim een jaar geleden deed ik dit een keertje in een video voor Proud. Het smaakte wel flink anders dat de vla uit een pak, maar was zeker lekker!
Voor vanille vla heb je het volgende nodig: vanille stokjes, melk, twee eieren, maizena en suiker. Hoe je het vervolgens maakt zie je onderstaande, wat oudere, video ♥
♥ Chocolade mousse
Chocolade mousse is heel eenvoudig zelf te maken én enorm lekker als toetje. Voor het maken van chocolade mousse heb je de volgende ingrediënten nodig: 150 g pure chocolade, 2 eieren, 50 g witte basterdsuiker en 200 ml slagroom.
Hoe maak je de chocolade mousse? Eerst moet je de chocolade in kleine stukjes hakken. Laat dit vervolgens au bain marie smelten. Klop nu enkel het eiwit van de eieren samen met de helft van de suiker in een kom. Klop hierna de slagroom in een kom. Doe nu de eierdooiers en de andere helft suiker in een andere kom en klop dit los. Doe nu de gesmolten chocolade bij de eierdooiers en klop tenslotte luchtig het eiwit erdoorheen. Laat het geheel afkoelen en opstijven in de koelkast.
♥ Banana nicecream
Een tijdje geleden maakte ik dit voor het eerst, gewoon uit interesse omdat ik er me heen een aantal mensen over gehoord had. Het zou simpel te maken zijn en erg goed smaken. Dat klopt! Ik vond het absoluut lekker, enige nadeel was mijn blender, die was er niet echt sterk genoeg voor. Om banana nicecream te maken heb je maar heel weinig nodig: melk, bananen en wat suiker (eventueel wat kaneel of cacao)
Hoe maak je banana nicecream? Super simpel! Je snijd de banaan in dunne plakjes en laat dit een nachtje in de vriezer in een boterhamzakje liggen. Doe vervolgens een klein scheutje melk in een sterke blender en voeg hier een paar stukjes bevroren banaan aan toe. Blenderen maar. Voeg tussendoor steeds nieuwe stukjes toe. Tenslotte wat suiker erbij en je hebt een soort bananen softijs als toetje. Yum ♥
♥ Banaan Nutella wrap
Ook deze heb ik zelf een keertje gemaakt, maar dan als lunch. Heel eenvoudig, maar erg lekker en in plakjes ook erg goed te doen als toetje. Je hebt hiervoor wraps, nutella, bananen en wat cashewnootjes nodig.
En wat moet je dan doen? Be-smeer de wrap met Nutella, voeg wat nootjes toe en een hele banaan. Doe eventjes in de oven zodat het lekker smelt en snijd de wrap hierna in plakjes. Je kunt dit eventueel samen met wat vanille ijs serveren. Genieten ♥
Wat is jouw favoriete toetje?
Geef een reactie