5 x zelf lekkere soep maken

Het is eenvoudig om een blik tomatensoep in de supermarkt te kopen, maar het is een stuk leuker én in de meeste gevallen ook lekkerder om zelf soep te maken. Niet gewoon tomatensoep, maar gewoon net even iets anders, zoals wortel appelsoep. Het lijkt misschien heel ingewikkeld om soep te maken, maar eigenlijk is het best simpel. In deze blog deel ik vijf redelijk eenvoudige én lekkere recepten om zelf soep mee te maken. Ik heb niet gekozen voor de bekende soepen, maar juist voor de wat apartere.

De ene soep zal net iets eenvoudiger zijn dan de andere. Soms moet je wellicht wat veel ingrediënten ervoor halen, maar dan is de bereiding wel weer aardig simpel. Probeer het gewoon eens een keertje, het is leuk om te doen!

♥ Wortel appelsoep
Voor de wortel appelsoep heb je het volgende nodig:

  • 350 g wortels
  • 2 appels
  • 1 teentje knoflook
  • 2 uien
  • een paar takjes peterselie
  • 6 dl. groentebouillon
  • peper
  • 2 eetl. crème fraîche
  • olijfolie
  • pijnboompitjes

Hoe maak je de soep?
Snijd de ui in stukjes en bak deze in de pan. Breng de bouillon langzaam aan de kook. Voeg de geraspte wortels en appels (zonder klokhuis) toe aan de uien en bak even mee. Voeg hierna toe aan de bouillon en laat het geheel nog vijf minuutjes koken. Voeg hierna de peterselie, wat geperste knoflook, crème fraîche en peper toe. Maak het geheel af met wat geroosterde pijnboompitjes. Enjoy! ♥

bron foto

♥ Broccoli soep met kokosmelk
Voor de broccoli soep heb je het volgende nodig:

  • ca 500 gram broccoli
  • 1 ui
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 eetlepel Thaise curry pasta
  • 2 bouillonblokjes
  • een teentje knoflook

Hoe maak je de soep?

Snijd de hele stronk broccoli in kleine stukjes. Snijd de ui in stukjes en pers een half knoflookteentje fijn. Voeg nu alles, exclusief de kokosmelk, samen in een pan, inclusief een halve liter water. Laat het geheel ca. anderhalf uur op het vuur staan. Haal hierna de pan van het vuur en voeg de kokosmelk toe. Pureer nu het geheel nog een keer egaal fijn. Enjoy! ♥

bron foto

♥ Thaise kippensoep met limoen
Ik eet zelf geen vlees, maar voor de vleeseters onder ons, heb ik hier ook een soep voor bij gedaan. Je hebt hiervoor het volgende nodig:

  • Een liter kippenbouillon
  • halve liter kokosmelk
  • 2 lente uitjes
  • 4 stuks (biologische!) kippendijen
  • een teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • een halve limoen
  • limoen blad
  • 1 stengel citroengras
  • 1 tl vissaus
  • Olijfolie

Hoe maak je de soep?

Snijd de knoflook en rode peper fijn en bak dit in de pan met wat olie. Plet hierna het citroengras en doe dit ook in de pan. Voeg hierna de bouillon, het limoen blad en kokosmelk toe. Snijd de kippendijen in stukken en voeg dit toe aan de soep. Laat het geheel ongeveer een kwartiertje koken. Voeg hierna wat limoensap en vissaus toe voor extra smaak. Verwijder tenslotte het limoen blad. Enjoy! ♥

bron foto

♥ Wortel gembersoep
Voor de wortel gembersoep heb je het volgende nodig:

  • 400 gram wortels
  • 2 grote aardappels
  • 2 uien
  • een teentje knoflook
  • olijfolie
  • een stukje (1 cm) verse gember
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 liter water
  • bosje koriander

Hoe moet je de soep maken?

Maak de wortels schoon en snijd ze in stukjes. Doe dit ook met de aardappels. Pers de knoflook en snijd de ui in kleine stukjes en bak dit zacht in olijfolie. Maak de gember schoon en rasp deze erbij. Voeg hierna het bouillonblokje erbij. Hierna kan je de kerrie, kurkuma, wortels en aardappel toevoegen. Giet dan ook het water erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer in 20 minuutjes gaat worden. Blender de soep tenslotte mooi fijn en maak het geheel af met een beetje koriander. Enjoy! ♥

bron foto

♥ Kikkererwten soep

  • Wat je nodig voor deze soep?
  • 350 g kikkererwten (bij niet uit pot, eerst 24 uur weken)
  • 5 preien
  • 1 appel
  • 900 ml groente bouillon
  • 1 lenteuitje
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • geraspte Parmezaanse kaas

Hoe maak je de soep?

Kook de kikkererwten eerst gaar. Snijd de prei in kleine plakjes. Doe olijfolie in de pan en bak hier de prei en knoflook in. Voeg hierna de kikkererwten toe en 750 ml bouillon en laat het geheel een kwartiertje koken. Hierna kan je de soep als je wilt nog wat pureren. Voeg bovenop nog wat stukjes lente ui toe. Voeg tenslotte Parmezaanse kaas toe.

bron foto

Wat is jouw favoriete soep?

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

11 reacties op “5 x zelf lekkere soep maken”

  1. Super! Snel eens proberen:-) nu het pompoenentijd is maak
    Ik die laatstevl tijd vaak! Zoveel recepten op internet daarvoor te vinden, echte aanrader!

  2. Oeeh ziet er super lekker uit! I love soep, vooral nu het buiten kouder wordt. Ga zeker de wortel-gember en kikkererwten soep maken deze herfst (:

  3. Ben gek op zelf gemaakte soep.
    Eet t liefst elke dag wel nog volgens “stomme” regeltjes maar kan er heerlijk van genieten en opwarmen

  4. pompoensoeeep

  5. Mijn favo soep is franse ui soep, lekker met veel kaas en stokbrood van onder de grill

  6. Die wortel-appelsoep lijkt me wel lekker!

  7. Bloemkool soep is ook erg lekker

  8. Lekkere recepten, mooie foto’s. Ik heb echter wel een opmerking van meer algemene aard. Is er iemand op de redactie aanwezig die zich bekommert om spelling, grammatica, zinsopbouw, juiste uitdrukkingen? Al die taal- en stijlfouten in blogs beginnen me op te vallen…

  9. Gisteren heb ik nog boeren groenten soep gemaakt, altijd lekker verse soep. Ben erg benieuwd naar het recept van de kikkererwten soep, simpel en volgens mij ook lekker. De broccoli met kokosmelk lijkt me ook echt iets voor mij! Leuk om uit te proberen! Thanks! x

  10. Ik maak heel vaak zelf soepjes. En dan het liefst zoveel mogelijk groenten door elkaar. Het liefst wel broccoli en courgette er doorheen, want dat vind ik heerlijk.

  11. Ik ga binnenkort de broccolisoep eens proberen! Ik hou wel van de combi broccoli-kokos 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *