Net als heel veel andere mensen, ben ik gek op pasta. Ik heb inmiddels ook al heel wat lekkere pasta gerechten gegeten. Ik vind het heel leuk dat je met pasta’s eindeloos kunt variëren en dat je er lekker doorheen kunt doen wat je zelf wil. Verder kun je het ook zo ingewikkeld maken als je wilt. Sommige soorten zijn wat bewerkelijker maar er zijn ook heel veel heerlijke snelle pasta receptjes waarbij het eten na een lange werk of schooldag zo op tafel staat. In deze blog deel ik een aantal lekkere recepten met jullie. Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar hoe jij je pasta het liefste eet.
Spaghetti bolognese is wel een oude klassieker die lekker blijft en waar ik echt mee ben opgegroeid. Vroeger mochten mijn zus en ik ook soms zelf ons sausje maken. Ik had een klein kook setje die op tafel gezet kon worden en dan konden we het zelf aan tafel maken. Geweldig was dat. In een eerdere blog deelde ik al het recept van kiplasagna. Heerlijk en weer eens iets anders.
1. Spaghetti met gerookte zalm en lenteui
Heb je weinig tijd en wil je toch iets heel lekkers eten? Voor visliefhebbers is dit echt een aanrader. Het is super makkelijk te maken en ontzettend lekker. Één nadeel, het is niet zo lekker om te bewaren en later weer op te warmen dus het is het lekkerste als je erna direct aan tafel gaat.
Wat heb je nodig?
Hoeveelheden naar smaak
– spaghetti
– kookroom
– gerookte zalm
– bosui
– bieslook
– zout en peper
– eventueel rucola
Hoe maak je het?
Het is super simpel en kost weinig tijd. Kook de spaghetti zoals vermeld staat op de verpakking en snijd ondertussen de zalm in stukjes. Snijd de bosuitjes en bak deze in olijfolie. Voeg erna de zalmsnippers toe. Dit hoeft nietlang gebakken te worden, hij is al gaar omdat het gerookt is en anders wordt het sneller droog. Voeg vervolgens de kookroom toe en wat peper. Zout doe ik er eigenlijk nooit doorheen omdat de zalm al zout is, maar voor de liefhebber kan dit natuurlijk wel. Als de spaghetti gaar is, kun je dit bij het zalmsausje doen en roer het allemaal goed door elkaar. Doe er tot slot wat bieslook overheen en serveer het eventueel met rucola.
2. Jamie Oliver’s pasta
Dit is inmiddels een van mijn lievelingspasta’s geworden. Het is echt een super lekker gerecht vol met goede ingrediënten. Laat je niet afschrikken door de ansjovis, ik vind dat los ook niet zo lekker maar daar proef je in dit gerecht niks van. De hoeveelheden zijn voor de pasta voor 5-6 personen. Het is ook heel lekker om koud als lunch te eten. Ik maak altijd een grotere hoeveelheid zodat ik het de dag erna ook nog kan eten.
Wat heb je nodig?
– 500 gr pasta (bijv. gedroogde rigatoni)
– 40 gr parmezaanse kaas
– 100 g hele geblancheerde amandelen
– 2 tenen knoflook
– 1 verse rode Spaanse peper
– 2 flinke bossen verse basilicum
– 4 ansjovisfilets in olie
– 450 gram kerstomaatjes
– olijfolie
– rucola
Hoe maak je het?
Doe de pasta in kokend water. Draai het vuur hoog en leg de deksel iets scheef op de pan. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.Doe de parmezaanse kaas met de amandelen, de gepelde tenen knoflook en de Spaanse peper (zonder steeltjes en pitjes) in een keukenmachine en hak ze fijn. Doe er met een draaiende motor 1,5 bosje basilicum, de ansjovis en 2/3 van de tomaatjes doorheen. Hak alles fijn tot een mengsel en schenk er dan twee scheuten olijfolie bij. Proef even en breng het eventueel op smaak. Zet het vervolgens aan de kant. Wanneer de pasta gaar is, giet je het af en vang je een klein beetje van het kookwater op. Laat de pasta uitlekken en gooi het terug in de pan. Doe het pasta mengsel erbij, roer het goed door elkaar en doe er een scheutje kookwater bij om de pasta los te maken. Doe het vervolgens in een serveerschaal, strooi de rest van de tomaatjes er doorheen en de overgebleven basilicum. Serveer met een beetje rucola.
3. Pasta met paddenstoelen, kip en pancetta
Dit is een pasta die mijn vader een keer heeft gemaakt, gewoon zonder recept en naar eigen smaak omdat het hem lekker leek en omdat hij sommige dingen nog in huis had. De pasta is echt super lekker en zeker een aanrader om eens te maken.
Wat heb je nodig?
Hoeveelheden naar smaak
– pasta
– 1 ui
– teentje knoflook
– doosje met mix paddenstoelen
– slagroom
– pancetta
– kipfilet
– peper en zout
Hoe maak je het?
Snijd de knoflook en ui fijn en bak het in een beetje olie. Snijd ondertussen de kip en pancetta in stukjes en kruid de kip naar smaak met bijvoorbeeld kipkruiden, zout en peper. Bak dit vervolgens mee met de ui en knoflook totdat de kip gaar is. Bak vervolgens de paddenstoelen mee en doe er als laatste de slagroom bij. Laat het even pruttelen en breng het op smaak met zout en peper. Kook ondertussen de pasta gaar en voeg dit tot slot toe aan het gerecht.
4. Pasta met spinazie en knapperig broodkruim
Laatst keek ik naar 24kitchen en toen werd deze heerlijke pasta gemaakt. Ik kreeg er direct trek in en ja, hij is ook ontzettend lekker. Het is een vegetarische pasta met een volle smaak. Je hebt er wel een keukenmachine voor nodig. Heb je het niet, dan kun je het wel maken door de ingrediënten voor de broodkruim heel klein te snijden.
Wat heb je nodig?
– 3 oude bruine boterhammen
– 3 teentjes knoflook
– half bosje oregano
– 400 gram pappardelle (of andere pasta)
– 400 gram gepelde tomaten
– 200 ml water
– half bouillonblokje
– 300 gram spinazi
– 250 gram cherrytomaatjes
– 2 el zwarte olijven
– olijfolie
Hoe maak je het?
Scheur het brood in stukjes. Als je geen oud brood hebt maar dit wel graag wil maken, kun je een paar boterhammen even een tijdje bij de verwarming leggen of even in de oven doen. Snijd de knoflook in plakjes en maal die samen met de oregano, het brood, een beetje zout en een klein scheutje olijfolie in de keukenmachine totdat er een grof broodkruim ontstaat. Verwarm een laagje olijfolie in de koekenpan en bak het broodkruim ongeveer 3 minuten. Kook de pappardelle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Doe de gepelde tomaten, het water en het bouillonblokje in een pan en breng het op hoog vuur aan de kook. Kook de tomatensaus totdat het wat ingedikt is en breng het op smaak met zout en peper. Snijd de olijven en cherry tomaatjes in stukjes. Voeg dit en de pappardelle en de spinazie toe aan de saus en roer goed. Serveer met wat broodkruim.
5. Pasta met chorizo
Dit gerecht eet ik al sinds ik heel jong was en ik vond het toen al heel lekker. Het is super simpel om te maken en het heeft een hele lekkere smaak. Ik heb het gerecht meegenomen uit mijn jeugd en eet het nogsteeds regelmatig.
Wat heb je nodig?
– penne
– chorizo (plakjes)
– rode paprika
– broccoli
– slagroom
– zout en peper
– geraspte kaas
Hoe maak je het?
Was de broccoli en paprika en snijd ze beiden in stukjes. De paprika snijd ik altijd in reepjes en de broccoli in stronkjes. Het hoeft niet heel klein gesneden te worden. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en doe na een paar minuten de broccoli erbij. Doe in een andere diepe pan wat olijfolie en bak hierin de chorizo. Voeg de paprika toe en op het laatste moment de slagroom. Roer het goed door elkaar en doe er eventueel wat zout en peper doorheen. Giet de pasta en broccoli af en doe dit vervolgens bij de chorizo. Roer het goed door elkaar. Doe er wat geraspte kaas overheen voordat je het gaat eten.
Hoe eet jij pasta het liefste?
Geef een reactie