5x No bake taarten

Voor een verjaardag of een ander feestje is taart natuurlijk iets wat er bij hoort en ook wanneer je er gewoon trek in hebt, kan dat een gelegenheid zijn om zelf lekker een taart te bakken. Ik vind het vaak leuk om te doen en ook om nieuwe dingen uit te proberen. Ik heb inmiddels al heel wat verschillende taarten gemaakt waaronder ook no-bake varianten. Dit is super handig, want voor deze taarten heb je geen oven nodig. Dat betekent in sommige gevallen ook dat het zo gemaakt en klaar is! Wel bijzonder, want voor heel veel taarten moet de bodem sowieso in de oven en vaak ook nog de hele taart omdat het beslag dan gaar wordt. In deze blog deel ik een aantal lekkere recepten van no bake taarten.

Een van mijn favoriete taarten is een no bake taart. Mijn moeder maakte vroeger vaak voor verjaardagen kwark taart en dit deed zij met een bodem die wel in de oven moet. Inmiddels heb ik een heerlijke variatie hierop gemaakt en die taart hoeft niet in de oven.

1. Kwarktaart met bastogne bodem
Je kunt een kwarktaart natuurlijk met allerlei smaken maken. Ik vind de aardbeien taart van het pakje van Dr. Oetker erg lekker en die maak ik meestal. Het is super simpel, want je hoeft hierbij alleen 500 gram kwark, 250 ml slagroom en 400 ml water toe te voegen. Dit is een van de weinige dingen die ik maak uit een pakje, maar het is lekker en makkelijk, dus waarom niet? Mijn moeder maakte vroeger altijd mandarijnen kwarktaart. Je kunt hier een blik mandarijnen voor gebruiken en een deel mengen met de kwark en het andere deel als garnering gebruiken. Ook erg lekker. Voor de bastogne bodem heb je 200 gram bastogne koeken nodig en 75 gram boter. Verkruimel de koekjes in een kom en smelt de boter in een pannetje. Doe de boter als het gesmolten is bij de koekkruimels en meng het allemaal door elkaar. Doe dit in een taartvorm en druk het goed aan met je vingers. Vervolgens kun je het kwark gedeelte maken door de ingrediënten met elkaar te mengen en goed te mixen. Doe dit over de bodem en zet het ongeveer 3-4 uur in de koelkast om het op te laten stijven. Daarna kun je hem nog versieren.

Bron

2. Aardbeien slagroomtaart
Deze taart is heerlijk om te maken voor de zomer en het is een taart die heel veel mensen lekker vinden. Het heeft een subtiele smaak en er zitten aardbeien in. Het is eigenlijk een variatie op de welbekende slagroomtaart die wij kennen.

Wat heb je nodig?
– 1,5 kilo verse aardbeien
– 225 ml slagroom
– 400 gram Digestives (Verkade koekjes)
– 100 gram pure chocolade

Hoe maak je het?
Het fijne aan deze taart is, dat hij eigenlijk zo gemaakt is en dat de meeste mensen het wel lekker vinden. Hij is ook zeer geschikt voor kinderen. Klop de slagroom en snijd de aardbeien in plakjes. Pak een schaal om de taart in te maken en smeer over de bodem een laagje slagroom. Bedek de bodem dan met koekjes en doe hier weer een laagje slagroom overheen. Leg er vervolgens een laagje aardbeien op en herhaal dit totdat de schaal vol is. Eindig met een laagje slaagroom en aardbeien. Smelt de chocolade en hou een paar stukjes apart. Sprenkel de gesmolten chocolade over de taart en rasp de overige chocolade en strooi dit over de taart. Zet het een paar uur in de koelkast zodat de koekjes zachter worden.

Bron

3. Bananen toffee taart
Deze taart heb ik nog nooit gemaakt maar hij schijnt echt fantastisch te zijn. Een vriendin van mij heeft het een keer op een verjaardag gegeten en ze was enorm enthousiast. Sowieso vind ik banaan en chocolade een geweldige combinatie.

Wat heb je nodig?
– 3 bananen
– 100 gram pure chocolade
– 200 gram digestive koekjes
– 100 gram boter
– 75 gram kristalsuiker
– 3 blaadjes gelatine
– 125 ml slagroom
– 100 ml creme fraîche

Hoe maak je het?
Doe de koekjes in de keukenmachine en vermaal ze tot kruimels. Je kunt het natuurlijk ook zelf doen maar dan duurt het iets langer. Smelt de boter in een pannetje en meng dit daarna met de koekkruimels. Doe dit mengsel in een taartvorm en druk het goed aan. Smelt de chocolade au bain marie en giet de chocolade daarna over de bodem. Verdeel het snel gelijkmatig over de bodem. Wacht hier niet te lang mee, anders stolt de chocolade al. Zet het vervolgens ongeveer 30 minuten in de koelkast. Doe de suiker in een steelpan en laat het op een laag vuurtje karameliseren. Week ondertussen de gelatine 5 minuten in een kom koud water en klop de slagroom stijf en spatel de creme fraiche hier doorheen. Roer voorzichtig vier eetlepels van het slagroommengsel door de karamel.

Knijp de gelatine uit en voeg dit toe aan de karamel. Meng het goed door elkaar en blijf goed roeren zodat je een mooie egale saus krijgt. Laat het een paar minuten afkoelen en meng dan driekwart van de saus door het slagroommengsel. Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Verdeel ze over de taartbodem en schep het karamel-slagroommengsel erop. Schenk de overgebleven karamel over de taart in een mooi vormpje en zet de taart drie uur in de koelkast.

Bron

4. Witte chocolade cheesecake
Ik ben helemaal niet zo gek op cheesecake omdat ik het soms echt naar kaas vind smaken, maar er zitten hele goede tussen en een combinatie met witte chocolade is meestal wel goed. Ik zou niet zo snel gewoon witte chocolade eten omdat ik dat eigenlijk niet lekker vind, maar verwerkt in taarten en toetjes vind ik het heerlijk. Hieronder het recept voor witte chocolade cheesecake.

Wat heb je nodig?
– 500 gram witte chocolade
– 200 ml slagroom
– 250 gram monchou
– 250 gram mascarpone
– 60 gram boter
– 125 gram suiker
– 200 gram biscuitjes

Hoe maak je het?
Bekleed een taartvorm met bakpapier en verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en meng dit samen met de koekkruimels. Die doe je in de taartvorm en druk het vervolgens goed plat. Dat wordt je bodem. Smelt vervolgens de witte chocolade au bain marie. Ondertussen kun je in een kom de suiker, mascarpone, de monchou en slagroom mengen. Mix het goed door elkaar en voeg daarna de witte chocolade toe. Wanneer je het goed door elkaar gemengd hebt, kun je het over de bodem gieten. Maak de bovenkant glad en zet de taart een aantal uur in de koelkast.

Bron

5. Pannenkoeken taart 
Deze taart kun je maken als avond eten (je kunt er namelijk ook hartige ingredienten voor gebruiken) maar als toetje of verjaardagstaart is het ook erg leuk. Op pinterest zie ik vaak de mooiste foto’s langs komen van de pannenkoeken taarten en ik heb het laatst ook gezien bij 24 kitchen. Wat je eigenlijk moet doen is een heel grote stapel pannenkoeken bakken. Dat is de basis van je taart. Verder kun je als vulling vanalles gebruiken zoals banketbakkersroom, chocolade saus, jam, slagroom, etc. Je legt een pannenkoek op een bord en hier smeer je een laagje tussen (bijvoorbeeld jam) en dan leg je er weer een nieuwe pannenkoek bovenop. Zo ga je door totdat je een mooie hoge taart hebt. De bovenkant kun je natuurlijk leuk versieren. Bewaar de pannenkoeken taart in de koelkast en je kunt er dan gemakkelijk stukjes van snijden. Je ziet dan een taartpuntje met allerlei kleine laagjes en het lijkt net spekkoek.

Welke lijkt jou het lekkerste?

Redactie

Geschreven door Redactie

Reacties

5 reacties op “5x No bake taarten”

  1. De bananen toffee taart heb ik net voorgesteld aan mijn zusje en zij vindt het een goed idee.

  2. De Aardbeientaart !

  3. Ik ben gek op kwark taart. Ik ga het binnenkort weer eens maken

  4. Kwarktaart of monchoutaart zijn echt mijn favoriet. Al valt een stukje (warme) appeltaart ook goed in de smaak. (maar goed, dat moet dus wel in de oven)
    Ik had laatst op een verjaardag een ‘vanille/ kaneel monchoutaart met dadel-notenbodem gemaakt omdat ik een nicht heb met glutenintolerantie. Die was echt héél lekker (ook voor mensen zonder glutenintolerantie)

  5. Ik houd van kwarktaart! Ze lijken me allemaal leuk om te proberen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *