Heb je last van angsten en somberheid? Ervaar je depressieve klachten? Komt hier in jouw geval ook eetproblematiek of aanverwante problematiek bij kijken? Dan kan het goed zijn dat je inmiddels – helaas – ervaring hebt met wachten. Wachten op een nieuwe afspraak, wachten tot je wordt teruggebeld, wachten op de juiste hulp of een nieuwe behandeling. Er wordt hard gewerkt aan verbeteringen binnen de geestelijke gezondheidszorg om wachttijden te verminderen, maar helaas kunnen we die vandaag nog niet wegnemen. Daarom is De WachtVerzachter in het leven geroepen. Verzachting, verlichting en een extra steuntje voor tijdens het wachten.
Dat die weg naar hulp is ingezet is de allerbelangrijkste stap. Het is alleen ontzettend vervelend dat je na die – vaak moeilijke – stap, geconfronteerd wordt met een lange wachttijd. Je klopt vaak pas aan als het eigenlijk al niet meer gaat en dan moet je het ineens nog lang uitzitten tot die juiste, gespecialiseerde hulp beschikbaar is. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je in de tussentijd achteruit gaat. Je wilt niet somberder of eenzamer worden, waardoor elke dag moeilijker wordt. Je wilt ook de eetstoornis geen vrijbrief of ruimte geven, waardoor je lichamelijk en geestelijk achteruit gaat.
Bron: lenneek
Stok achter de deur
De WachtVerzachter kan voor jou misschien die belangrijke stok achter de deur zijn. Maar wat houdt het precies in? Als jij op hulp moet wachten – en je kan in de tussentijd wel wat extra hulp gebruiken – kun je contact opnemen met De WachtVerzachter door te bellen of te mailen. Een ervaringsdeskundige neemt zo snel mogelijk contact met je op. Er is tijd en aandacht voor jouw verhaal en er staat iemand voor je klaar om met je mee te denken. Heb je er bijvoorbeeld baat bij om duidelijke afspraken te maken en wekelijks teruggebeld te worden, als het mogelijk is, door dezelfde persoon? Heb je iemand nodig die je stimuleert om dingen te ondernemen of in je omgeving aansluiting te vinden? Dit is de plek om het allemaal te bespreken en wellicht dat nodige steuntje in de rug te krijgen.
Streven naar betere overlap
Het kan namelijk van cruciaal belang zijn om in beweging te blijven en dat is precies wat de bedoeling is van dit initiatief. Wanneer je in stilte en eenzaamheid wacht, is er een grote kans dat klachten verergeren, terwijl een positieve stimulans tijdens de wachttijd veel meer op kan leveren. Zowel tijdens het wachten, als tijdens de toekomstige behandeling. Elke stap die je achteruit zet, moet je ook weer vooruit. Elke stap die je nu zet, is dus winst op lange termijn.
De WachtVerzachter streeft ernaar om de doorstroom naar de GGZ zinvoller en soepeler te laten verlopen, waardoor klachten eerder verholpen kunnen worden en de behandeling erna mogelijk zelfs sneller afgerond kan worden. Op wachtverzachter.nu kun je alle informatie en contactmogelijkheden terugvinden.
Zou de WachtVerzachter jouw wachttijd kunnen verzachten?
Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.
Geef een reactie