In de tijd dat ik een eetstoornis had, had ik een voedingslijst die ik aan kon houden als richtlijn. Dit eetschema bood mij structuur en houvast, maar steeds meer leerde ik op mijn eigen gevoel eten. Al merk ik dat het eetschema toch behoorlijk in de buurt komt van wat mijn lichaam zelf aangeeft. Logisch, want het is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Toch heb ik nu een stuk meer vrijheid om te variëren of het anders aan te pakken. In deze blog hou ik voor een week mijn eetdagboek bij, in de hoop te kunnen inspireren en motiveren. Eten hoeft niet zo zwaar te wegen, maar mag ook best leuk zijn.
♥ Maandag
Chiapudding is mijn favoriete ontbijt van de laatste tijd. Je kan het heel makkelijk zelf maken. De chiapudding van vandaag is gemaakt met amandelmelk, maar met kokosmelk vind ik het toch lekkerst. Bovendien mixt het op de een of andere manier stuk beter. De pudding eet ik graag met een kiwi en wat speculaas spice granola van Eat Natural. Tussendoor at ik een handje cashewnoten
Als lunch koos ik voor 3 maïs boterhammen. Eentje met appelstroop, eentje met pindakaas en komkommer en eentje met pure chocoladepasta. Tussendoor dronk ik een flesje Mogu Mogu met mango smaak. Ik koop het niet zo vaak voor mezelf, maar zo af en toe vind ik het heel erg lekker.
Als avondeten had ik noodles met Chinese wokgroente, tofu en zwarte pepersaus. In de avond ging ik oefenen met de band en bestelden we tussendoor thee en nacho’s. Eenmaal thuis heb ik nog een half mochi snoepje gegeten, omdat mijn vriend maar een halve wilde. Dan offer ik me graag op om de andere helft te eten.
♥ Dinsdag
Vandaag weer hetzelfde ontbijtje als de dag ervoor. Daarnaast drink ik soms koffie, maar vaak thee bij mijn ontbijt. Voor later op de ochtend had ik een appeltje meegenomen naar kantoor. Ik haal altijd Jonagold appels. Die zijn het goedkoopst, maar ik vind ze misschien ook wel het lekkerst. Elstar verdient ook een plekje in mijn appel top 3, maar vandaag koos ik voor een Jonagold.
Als lunch had ik twee broodjes mee naar kantoor. Daarop deed ik plantaardige kaas en een chocolade spread die we hier op kantoor hebben liggen. Misschien ken je hem nog wel van deze video. Ook dronk ik een blikje Fernandes met sparkling coco smaak en heb ik samen met Lonneke de Green Tea Matcha KitKat getest. Er zaten 4 Kitkats in en we hebben er beide 2 gegeten.
Als avondeten at ik weer hetzelfde als gisteren. Tja, dat heb je als je voor jezelf kookt. Maakt niet uit, want ik vind het een lekker gerecht. Later op de avond at ik nog wat chips en een mochi roll.
♥ Woensdag
Wederom een chiapudding ontbijtje, maar dit keer met banaan en cacoa & almonds granola. Ook had ik een meergranen oploskoffie van Zonnatura met een dikke schuimlaag van sojamelk. Meergranenkoffie is eigenlijk geen koffie, maar een oplossing van granen en de wortel van chichorei (een plant) die qua smaak heel erg op koffie lijkt. Er zit geen cafeïne in. Ik heb koffie nooit echt voor de cafeïne gedronken, maar echt om de smaak. Het is niet zo dat ik cafeïne helemaal mijd en nooit koffie drink, maar ik vind dit wel een fijn alternatief. Tussendoor weer een handje cashewnoten.
Als lunch had ik een lekkere, voedzame salade gemaakt van slamix, doperwten, mais, paprika, ui, chili bonen en chilisaus. Dit at ik samen met een paprikabroodje. Ook getest in één van onze video’s! Daarbij at ik ook twee gevulde wijnbladeren. Die vind ik zo lekker! Niet veel later at ik nog twee wijnbladeren en later op de dag at ik nog twee zeewier-rijst crackertjes, een stukje super pure chocolade en een mochi roll.
Als avondeten had ik rijst met groenten en Koreaanse dumplings. Zoal je misschien wel merkt in dit eetdagboek ben ik het weekend hiervoor naar de Aziatische supermarkt geweest, haha. Later op de avond heb ik bij een vriendin nog een alcoholvrij biertje gedronken en wat toastjes met spreads.
♥ Donderdag
De chiapudding was vandaag toch echt op, dus koos ik voor een bord brinta met granaatappelpitten en banaan. Het handje cashewnoten is en blijft een terugkerend ding.
Als lunch had ik dezelfde salade als gisteren met een paprikabroodje en falafel. Tussendoor at ik een matcha ijsje, een pakje zeewier-rijstcrackers en een matcha latte met sojamelk.
Om de salade maar op de maken at ik hem ook weer in de avond. Dit keer op wraps met vegetarische kipstukjes en wat avocado. In de avond was ik naar een concert van de band Navarone. Daar dronk ik een biertje. Eenmaal thuis nam ik nog een pakje met zeewier-rijst crackers.
♥ Vrijdag
Gisteren had ik een nieuwe chiapudding gemaakt, dus die was vanochtend klaar. Dit met kokosmelk en wederom een banaantje en granola. Ook dronk ik een (meergranen) koffie met sojamelk en speculaaskruiden. Later op de ochtend at ik een appel.
Net als op dinsdag had ik weer twee broodjes mee naar kantoor waar ik chocoladespread en plantaardige kaas op deed. Ook had ik een sesamzaadreep of ja, eigenlijk zijn het 3 dunne reepjes in een pakje. Die doen me echt onwijs aan vroeger denken. Een beetje een nostalgisch gevoel dus. Erg lekker ook.
In de avond ging ik met wat vrienden uit eten. Het was shared dining, dus een hoop gerechtjes op tafel waar we allemaal wat van aten. Ook dronk ik een glas wijn bij het eten. Na het eten zijn we nog ergens gaan dansen en heb ik twee biertjes gedronken.
♥ Zaterdag
Vanochtend heb ik lekker uitgeslapen. Toen ik wakker werd heb ik een bagel gegeten met op de ene helft gesmolten (plantaardige) kaas ui de oven en op de andere helft pindakaas met jam. Dat is en blijft toch een gouden combinatie. Later op de dag at ik wat dumplings en heb ik op de terugweg van het boodschappen doen een flesje sap gedronken.
Als avondeten at ik broccoli-courgette-kokos soep met een broodje en smeersels en na het eten at ik nog een matcha ijsje en een stukje pure chocolade.
♥ Zondag
Vandaag begon ik de dag weer met een chiapudding ontbijtje met banaan en granola. Tussendoor at ik een stukje chocolade met een ‘koffie’ met sojamelk en als lunch had ik wat leftover vega kipstukjes en een broodje met gesmolten plantaardige kaas en allioli.
Later op de middag at ik nog een bakje zeezout-rozemarijn chips. Als avondeten at ik het restje soep van gisteren. Ik had er edel-gistvlokken op gedaan, want dat leek me lekker, maar het was niet een heel groot succes. Pech gehad. Ik at er een bagel met ‘kaas’ en chilisaus bij en later op de avond at ik nog een YES! reep met kersen, koffie en donkere chocolade-smaak.
Dan zit mijn weekje er alweer op! Ik hoop dat je het leuk, maar ook inspirerend vond om te zien wat ik allemaal eet in een weekje. Misschien zie je dingen die je ook zou willen proberen of juist dingen die jij absoluut helemaal anders zou doen. We hebben allemaal onze eigen voorkeuren en manieren natuurlijk. Ben benieuwd wat je ervan vindt. Take care en eet smakelijk.
♥ Liefs,
Irene
Geef een reactie