Aan het einde van elke maand delen wij onze favoriete recepten van de afgelopen tijd met jullie. Vorige maand kon je onze favoriete recepten van maart bekijken. Vandaag kan je meelezen en uitproberen wat we in april hebben gegeten. We hopen je hiermee te inspireren en motiveren weer eens iets anders op tafel te zetten! Eet smakelijk en zorg goed voor jezelf.
Irene – Makkelijke pasta pesto
Deze maand had ik al een tijdje trek in pasta pesto. Zo lekker vind ik dit en het is ook makkelijk gemaakt. Er zijn vast moeilijkere recepten te vinden, maar soms wil je gewoon even snel iets lekkers op tafel hebben. Ik deed dat afgelopen maand zo:
Wat heb je nodig?
- Pasta naar keuze
- Pesto
- Ui
- Cherry tomaatjes
- Broccoli
- Geitenkaasparels of pijnboompitjes
Kook de pasta. Pel, schil en fruit de ui. Snijd de broccoliroosjes en cherrytomaatjes door de helft. Als de uitjes gefruit zijn, bak je de tomaatjes nog even mee. Ze worden dan heel lekker zoet. Dat vind ik echt genieten! Tot slot doe je de gebakken groente bij de pasta en meng je de pesto er doorheen. Ik gebruik verse pesto van de Albert Heijn. Bij dit recept gebruikte ik geitenkaasparels als topping, maar pijnboompitjes had me ook erg lekker geleken! Als je pijnboompitjes gebruikt, kan je ze even roosteren in een pan. Je kan natuurlijk ook voor beide toppings gaan!
Lonneke – Gnocchi
Schijnbaar weet Nederland niet heel goed wat je met gnocchi aan moet, want alles was uitverkocht behalve de gnocchi. Vandaag deel ik dan ook één van mijn favoriete gnocchi-recepten, namelijk met doperwten, ui, courgette en een saus van ricotta en citroen.
Wat heb je nodig:
- 1 courgette
- 7 gram peterselie
- 7 gram basilicum
- Olijfolie
- 250 gram gnocchi
- 25 gram Grana Padano kaas
- Een halve citroen
- 125 gram ricotta
- Zout en peper
- 150 gram doperwten, ik gebruikte diepvries erwten
Ik ben begonnen met het snijden van de courgette, deze mag in kleine blokjes. Ook sneed ik meteen de kruiden fijn. Hierna bakte ik de courgette en de doperwten in wat olie ongeveer 6 minuten tot de blokjes goudbruin waren. Deze nam ik uit de pan en bestrooide ze met wat zout en peper. De gnocchi kookte ik volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Terwijl dit stond te borrelen, raspte ik vast de kaas (een kant en klaar zakje kan natuurlijk ook). Vervolgens sneed ik de citroen doormidden, perste ik één helft uit en raspte ik wat citroenschil. Dit roerde ik beiden, samen met de gesneden kruiden en ricotta door elkaar. Hier voegde ik ook nog wat zout en peper aan toe.
Tijd om alles bij elkaar te gooien. De courgette roerde ik door door de gnocchi en het ricotta-mengsel heb ik er overheen gedrapeerd. Als laatste de kaas, die mag er bovenop. En dat is het!
Daphne – zoete aardappel-pannenkoeken
De pannenkoeken-parade is je vast niet ontgaan. Ik probeer toch zeker elke week een berg pannenkoekjes te eten omdat ik het zo lekker vind en er heel erg blij van word. En je kan er dus ontzettend mee variëren! Dit keer maakte ik zoete aardappel-pannenkoeken.
Wat heb je nodig?
- 100 gram zoete aardappel (gewoon één stuk gebruik ik eigenlijk altijd)
- 50 gram bloem (of zelfrijzend bakmeel)
- 100 gram melk (welke melk jij lekker vindt)
- 1 ei
- Bakpoeder (zoveel of weinig als je wilt)
- Optioneel: een snuf kaneel
Je schilt de zoete aardappel en snijdt hem in stukjes. Die kook je in een pan met water, tot dat ‘ie lekker zacht is om in te prikken. Giet het water eruit en prak de zoete aardappel fijn. De rest meng je allemaal in een kom. Doe de je zoete aardappel-prakje erbij en roer alles goed door elkaar. Bakken maar!
Wat was jouw favo gerecht afgelopen maand?
Geef een reactie