Aan het einde van elke maand delen wij onze favoriete recepten van de afgelopen tijd met jullie. Vorige maand kon je onze favoriete recepten van mei bekijken. Vandaag kan je meelezen en uitproberen wat we in juni hebben gegeten. We hopen je hiermee te inspireren en motiveren weer eens iets anders te bereiden voor jezelf!
Irene: Tosti Hawaii
Je hebt twee soorten mensen: mensen die van ananas op hun pizza houden en mensen die het vies vinden. Ik hoor zeer zeker bij die eerste categorie. En jij? Pizza Hawaii was dan ook altijd mijn favoriete pizza. Tot ik vegetariër werd… Dat vond ik wel echt een gemis! Vegetarische ham vind je immers niet zo snel op een pizza en vegetarische ham had je toen echt nog niet in de winkel. Nu gelukkig wel – het is ook één van mijn favoriete snacks of broodbeleg – en een pizza Hawaii kan je nu dus ook goed zelf maken. Maar ik haal ook veel voldoening uit de tosti variant hiervan! Even lekker iets anders bij de lunch! Trouwens ook als je niet per se vegetarisch eet.
Wat heb je nodig?
- Twee boterhammen
- Boter
- (Vegan) kaas
- (Vegan) ham
- Stukjes ananas (vers of uit blik)
- Tomatenketchup of chilisaus
Hoe maak je het?
Zelf bak ik mijn tosti’s altijd in een pan. Beleg een boterham met kaas, ham en ananas en leg de andere boterham er bovenop. Smeer de buitenkant van je brood in met boter en bakken maar! Lekker met tomatenketchup of chilisaus!
Daphne: Havermouttaart uit de oven
Ik scrolde langs wat oude foto’s en zag ineens dit havermouttaartje voorbij komen. Een recept dat ik echt al jaren gebruik, maar volgens mij nog helemaal met niemand gedeeld heb. De hoogste tijd dus! Want het is al die tijd al een winnaar en we vallen hier thuis regelmatig op terug.
Wat heb je nodig?
- 1 banaan (1 extra kan voor de bovenkant)
- 1 appel
- 50 gram havermout (hangt ook af van hoe veel je wilt en hoe vast je je taartje wilt)
- Handje lijnzaad
- Snuf kaneel, of meer
- Honing naar smaak
- Paar scheuten water
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de appel in kleine stukjes en prak de banaan. Daarna kun je eigenlijk alles bij elkaar gooien, behalve het water. Roer het hele prutje goed door en gooi er vervolgens water bij. Je kunt het eigenlijk niet fout doen, het gaat erom hoe vast of smeuïg je je taartje zou willen. Als het nog nat eruitziet: geen zorgen, dat neemt de havermout vanzelf op in de oven. Is je prutje klaar? Gooi het in een kom en druk alles een beetje aan met een lepel. Tip: pak een nieuwe banaan en snijd dunne plakjes voor op de bovenkant. Dat maakt hem écht helemaal taart-waardig als ‘ie uit de oven komt; heerlijk! Zet de kom 30 minuten in de oven voor een zachter taartje en 45 minuten voor een goede krokante laag erboven. Enjoy!
Lonneke: Ginger Ale mocktail
Waar ik voor Proud veelal thuis werk, moet ik voor mijn andere werk soms op kantoor zijn. Een collega en ik hebben er een soort wedstrijd van gemaakt wie het lekkerste drankje voor op kantoor kan bedenken. (In de winter bleef het vooral bij warme chocomel). Dit recept is dus haar creatie, dus de credits gaan hierbij uit naar mijn collega! Eerlijk is eerlijk, zij heeft deze maand écht gewonnen.
Wat heb je nodig?
- Een fles Ginger Ale van één liter
- Muntblaadjes naar smaak (ik gebruikte ongeveer 10 gram)
- IJsklontjes
- Verse sinaasappelsap
Hoe maak je het?
Het is vrij simpel! Haal een beetje Ginger Ale (een half glaasje ongeveer) uit de volle fles. Stop de muntbladeren in de fles en schenk hem weer vol met de sinaasappelsap. Je hebt dus niet veel sinaasappelsap nodig. Laat dit een nachtje staan en giet hierna het drankje in een mooi glas met ijsblokjes en wat munt ter decoratie! Je kunt er dan zelf nog wat sinaasappelsap bij doen, maar dat is geheel naar smaak.
Wat is jouw favoriete gerecht van afgelopen maand?
Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.
Geef een reactie