Aan het einde van elke maand delen wij onze favoriete recepten van de afgelopen tijd met jullie. Vorige maand kon je onze favoriete recepten van december bekijken. Vandaag kan je meelezen (en uitproberen!) wat we in februari hebben gegeten. Deze maand letten we een beetje op onze centen en gaan we voor budget-proof gerechten. Dat kan evengoed hartstikke lekker en creatief zijn. We hopen je hiermee te inspireren en motiveren om weer eens iets anders voor jezelf te bereiden!
Irene: pasta met spinazie en Boursin/Garlan
Het leven is al duur genoeg tegenwoordig. Nadat ik lichtelijk geshockeerd was dat een bloemkool voor 3,40 euro in de supermarkt lag (oké, het is ook geen bloemkoolseizoen op het moment) en omdat ik binnenkort een hypotheek heb dacht ik: laten we eens in de wereld van de budgetmaaltijden duiken. En waar denk je dan als eerst aan? Natuurlijk, het ultieme studentengerecht en 90’s klassieker: pasta met spinazie en boursin. Wat een lol heb ik al gehad van het hele concept en het is stiekem eigenlijk wel heel erg lekker!
Wat heb je nodig?
- Pasta
- Garlan (de goedkope variant van Boursin)
- Een ui
- Spinazie
- Champignons
- Vega-kipstukjes (eigenlijk horen er spekjes in dit recept, maar vega spekjes zijn niet heel budget-proof in mijn supermarkt)
Hoe maak je het?
Kook de pasta volgens de verpakking. Versnipper de ui en fruit deze in een grote pan. Voeg vervolgens de kipstukjes toe en bak deze even op. Als je vlees gebruikt is het belangrijk dat ze goed gaar zijn. Daarna voeg ik de champignons toe en bak deze mee tot ze ook gaar zijn. Dan kan je handje voor handje de spinazie toevoegen. Elke keer als de spinazie weer geslonken is, kan je nieuwe spinazie toevoegen. Tot slot roer je de Boursin erdoorheen, dat is je pastasaus! Serveer met de pasta. Ik doe ook een eetlepel Boursin door de pasta, zodat ik zeker weet dat alle pasta een beetje Boursin op zich heeft.
Anne: vers pastinaaksoepje
Helemaal geïnspireerd door Irene, ga ik deze maand ook voor een budget-proof receptje. In mijn laaste photoblog kon je al lezen dat ik fan ben van de too-good-to-go-boxen. Voor nog geen drie euro heb ik voor de hele week mijn groente en fruit in huis. Deze week zat de box vol met pastinaak, aardappels en appels. Dat betekent maar één ding: tijd voor mijn lievelingssoepje. Gemakkelijk, goedkoop maar vooral gewoon zo lekker!
Wat heb je nodig?
- 3 pastinaken
- 1 aardappel
- 1 appel (liefst groen)
- 1 uitje
- 2 bouillionblokjes (groente)
- klein stukje gember
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter heet water
- olijfolie
- de Boursin uit Irene haar recept
Hoe maak je het?
- Schil de pastinaken, halveer ze en maak er vervolgens kleine stukjes van. Snipper de ui en hak de knoflook fijn (of gebruik een knoflookpers). Schil de gember en hak ook dit fijn.
- Doe in de pan wat olijfolie (1 eetlepel gebruik ik) en bak hierin de ui, gember en knoflook op laag vuur.
- Schil ondertussen de appel en aardappel en snijdt beide vervolgens in kleine stukjes. Doe dan de stukjes pastinaak, appel en aardappel erbij en bak het nog ongeveer 5 minuten.
- Tijd om het water en de bouillonblokjes toe te voegen. Als alles kookt, laat je de soep nog 25 minuutjes op laag vuur koken.
- Pureren maar, eventueel wat peper erbij en het soepje is klaar. Top het eventueel af met een eetlepel Boursin uit Irene haar recept (weggooien is immers zonde), gooi een afbakstokbroodje in de oven, zet wat lekkere dips op tafel en (budget-proof) genieten maar!
Geef een reactie