Dit receptje zag ik een keer in een tijdschrift staan, waar ze het met sinaasappel hadden gemaakt. Ik hou alleen zelf niet zo van sinaasappel dus besloot ik het met citroen te maken. Het is heel erg makkelijk te maken en het ziet er heel erg gezellig en vrolijk uit! Het is heel fris, door de citroen, en de combinatie aardbei citroen vond ikzelf ook heel erg lekker!
Wat heb je nodig?
Voor de taartjes:
– 250 g gezeefde bloem
– 30 g gemalen amandelen
– 75 g poedersuiker
– 130 g zachte boter in klontjes
– geraspte schil van 1 citroen
– 1 ei
– zout
– 1 eidooier
– ½ el melk
– 9 aardbeien, gehalveerd
Voor de vulling:
– 2½ ei
– 120 g fijne tafelsuiker
– 40 g gesmolten boter
– geraspte schil en sap van 1½ citroen
Hoe moet je het maken?
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Meng de bloem in een kom met amandelen, poedersuiker, boter, citroenrasp, 1 ei en een snufje zout. Kneed alles met de handen snel tot een soepel deeg.
3. Laat het deeg, gerold in plasticfolie, 1 uur opstijven in de koelkast.
4. Rol het daarna op een bebloemd werkvlak uit tot een dunne lap van circa 30 x 30 cm. Steek hieruit 9 cirkels van circa 10 cm doorsnede.
5. Bekleed ingevette taartvormpjes van 6 cm doorsnede met het deeg, leg stukjes bakpapier op de bodem en vul de vormpjes met een steunvulling (bijv. rijst).
6. Bak de taartbodems circa 12 min. in het midden van de oven.
7. Verwijder steunvulling en bakpapier.
8. Klop de eidooier los met melk, bestrijk de taartbodems hiermee en zet de vormpjes nog 5 min. terug in de oven.
9. Schakel de oven terug naar 170°C.
10. Klop voor de vulling de eieren schuimig met fijne tafelsuiker, gesmolten boter, citroenrasp en -sap.
11. Schenk de vulling op de taartbodems en bak de taartjes nog 15-25 min. in de oven tot de vulling gestold is.
12. Garneer met aardbei en bestuif dun met poedersuiker.
Geniet ervan ♥
Geef een reactie