Toen ik kort geleden voor een andere blog wat boodschapjes deed bij Xenos, kwam ik bij het voedselschap bijzondere ‘lepels’ tegen. Lepels die je in de warme melk moet roeren om er vervolgens aardbeienmelk en caramelmelk van te maken. Nou kende ik dit wel een beetje van blokjes chocolade op een stokje, waarmee je vervolgens chocolademelk maakt, maar in deze vorm en varianten had ik het nog nooit eerder gezien. Ik besloot de lepels te kopen om ze eens te proberen. Ik deel mijn bevindingen graag met jullie in deze blog.
De lepels kostten geloof ik minder dan een euro per stuk. Ze zijn ook per stuk verpakt in een luxe, zwarte verpakking. Als je de lepels uit de verpakking haalt zien ze er ook echt een beetje uit als lepels. Dat vind ik wel grappig, want zo kan je vrienden die op bezoek komen toch leuk verrassen. Om de chocolademelk met een smaakje te maken heb je per lepel 250 ml warme melk nodig.
♥ Aardbeienmelk
Wat me direct opvalt als ik de aardbeien chocolade variant uit de verpakking haal, is dat hij helemaal niet zo roze is als op de verpakking staat weergegeven. Dat vind ik wel jammer. De lepel ruikt heerlijk naar witte chocolade met fruit, superzoet.
Ik heb inmiddels 250 ml melk warm gemaakt in een pannetje. Ik kan nu de melk in een drinkflesje doen en de lepen hierin gaan roeren.
Het gaat iets minder eenvoudiger als ik had verwacht, want de aardbeienchocolade gaat niet zo snel van het stokje af. Misschien moet ik bij de volgende lepel de melk toch nog net iets warmer maken. Maar goed, na flink wat roeren is alles eraf (en een gedeelte zit tegen de binnenkant van het flesje geplakt).
Nu is het tijd om de aardbeien chocolademelk te proeven. Het ruikt heerlijk zoet en dat is het ook. Ik ben dol op witte chocolade, dus je kan het wat mij betreft niet snel verkeerd doen met zo’n lepel. Ja, ik vind dit erg lekker, een fijne variant om gewone chocolademelk. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik de aardbeien nauwelijks proef, het is meer extra zoete witte chocolademelk.
♥ Caramel chocolademelk
Nu is het de beurt aan de caramelmelk om door mij geproefd te worden! De lepen die uit deze verpakking komt, lijkt ook echt op de afgebeelde lepel: Hij is gewoon bruin. Een beetje saai dus, maar wellicht zit de caramel er als een zachte vulling in.
Ook voor deze lepel gebruik ik 250 ml melk, maar dit keer maak ik de melk nog net een stukje warmer. Ik haal de pan van het vuur, nét voordat de melk gaat koken.
De roeren van de lepel in de melk gaat hierdoor inderdaad een stuk eenvoudiger. Ik zie door de chocolade heen een klein beetje de caramel zitten. Hoe zou dit smaken? Snel doorroeren en proeven maar!
Ook deze variant is lekker zoet, maar wel ietsje minder zoet dan de vorige. Ik vind het op zich een lekkere chocolademelk, maar de caramel blijft voor mij een beetje afwezig. Ik houd erg van caramel en had deze dus graag duidelijk aanwezig willen proeven. Helaas. Daarom twijfel ik toch een beetje of ik deze variant nou zo goed vind. Misschien heb ik dan toch liever gewone chocolademelk…
Lijkt jou dit iets om eens te proberen?
Geef een reactie