Deze prachtige amandel avocado taart kwam ik een tijdje geleden tegen via Vegan Feast Catering. Hij zag er zo prachtig uit, dat ik natuurlijk graag wilde weten wat er nou allemaal inzit en hoe je dit, hopelijk eenvoudig, maakt. Ik ben dol op avocado én amandelen en deze combinatie sprak me daarom erg aan. Ik heb alleen nog nooit avocado gebruikt voor een taart, dus dat lijkt me wel bijzonder.
In deze blog vertel ik je, mocht je net zo enthousiast van de taart worden als ik, welke ingrediënten je ervoor nodig hebt. Het is wel even een flink lijstje, maar waarschijnlijk heb je al wel een aantal producten ervan in huis en hoef je dus niet alles nieuw aan te schaffen.
Om het beslag te maken heb je het volgende nodig:
- 1/8 kopje plantaardige olie
- 1/4 kopje avocado
- 1 kopje cake bloem
- 5 eetlepels cacaopoeder
- Een snufje zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 3/4 kopje ruwe suiker of agavesiroop
- 1 kopje kokosmelk
- 1 theelepel vanille
- 1/4 kopje gemalen amandelen
- 1 eetlepel appelazijn
Voeg dit alles bij elkaar en mix het goed door elkaar tot een egaal geheel ontstaat. Hierna kan je het in een ingevette bakvorm gieten en deze in een voorverwarmde oven zetten op 200 graden gedurende 35 a 40 minuten.
Smelt hierna 1 kopje stukken chocolade. Laat het baksel afkoelen snijdt horizontaal in plakken. Smeer de chocolade ertussen.
Nu kan je de avocado buttercream maken. Hiervoor heb je het volgende nodig:
- 1 avocado
- Poedersuiker
- 1 theelepel vanille extract
- 4 theelepels citroensap
Mix dit door elkaar tot het een lobbige, egale massa is. Nu kan je crème tussen de plakken smeren. Bepoeder het geheel hierna met nog wat poedersuiker en voeg de geroosterde amandelstukjes bovenop de taart.
Fotografie: Vegan Feast
Enjoy! ♥
Geef een reactie