De Nederlandse keuken is inmiddels goed aangevuld met allerlei invloeden uit andere landen en culturen. We koken Italiaans, Surinaams, Spaans, Chinees etc. en nemen allerlei gewoontes en typisch buitenlandse dingen over. Ook is bijvoorbeeld Italiaans ijs en Vlaamse friet in ons land heel normaal. Toch zijn er dingen die we niet kennen en die voor ons nieuw of gek zijn. Ik heb bijvoorbeeld een Japanse kennis en toen zij laatst in Nederland was, had zij allemaal Japans snoep en thee meegenomen. Iets wat voor hun een delicatesse is, is voor ons iets geks en soms ook heel erg vies.
Een aantal jaar geleden was ik voor het eerst in Amerika bij familie van mijn toenmalige vriend. We hadden wat Nederlandse snoepjes zoals drop meegenomen. Een nicht van hem kende het al en vond het erg lekker, maar degenen die het nog nooit geproefd hadden vonden het heel erg vies. Ze kenden het niet en het was een gekke smaak voor hen. Voor mij is dat moeilijk te begrijpen omdat ik het heel erg lekker vind. Ik deze video proeven Amerikanen voor het eerst Hollands snoep, zoals de stroopwafel, drop en boterkoek.
Geef een reactie