App die vertelt waar je trek in hebt

Heb je honger en knort je maag? Luister dan met de nieuwe App van Domino’s waar jouw buik om vraagt! Domino’s heeft namelijk een App ontwikkelt die het knorren van je maag registereert wanneer je je telefoon tegen je knorrende buik houdt. De App kan aan de hand van deze trillingen ontdekken waar jij precies trek in hebt en wat je dus kunt bestellen. Volgens de makers gebruiken ze ‘Gastro-acoustich-Enterology’ en is de App bruikbaar voor Android en iOS.

Op dit moment kon ik de App ”The Tummy Translator” nog niet in de App store vinden. Ik heb de App dus helaas nog niet uit kunnen testen.

♦ Waarom knort de buik?
Dr. Laurence Lovat, professor in de Gastroenterology en directeur van het Londens Gastroenterloly Centrum legt uit waarom de maag knort: ”Voor veel mensen is het knorren van de maag iets normaals. In de maag zit vocht en er komt gas vrij wanneer de maag eten gaat verteren. Voordat je gaat eten raakt de buik ‘opgewonden’ waardoor hij het vocht in de maag laat rommelen. Als er veel gas is, zal je maag erg knorren door het rommelende vocht in de buik.”

Rupal Patel is Digital Compain Manager bij Domino’s en vertelt; ”Bij Domino’s verleggen we graag onze grenzen op innovatief gebied en willen we onze consumenten graag wat plezier geven bij het bestellen.” 62 procent van de bestellingen bij Domino’s komen online binnen. 50 procent van die bestellingen worden via een mobiele telefoon gemaakt. ”The Tummy Translator is een manier om onze dankbaarheid uit te spreken naar onze consumenten en hen op een unieke, entertaining manier te kunnen laten bestellen.”zegt Patel. 

Simon Wallis, marketing directeur bij Domino’s zegt; ”We moeten honderden beslissingen maken in ons dagelijks leven. Onderzoek toont aan dat de meest simpele beslissingen soms nog het moeilijkst zijn; waaronder kiezen wat je gaat eten. Met The Tummy Translator kunnen we die knorrende maag als een feestje zien en maken we de keuze voor eten een stuk gemakkelijker en natuurlijk ook veel leuker.”

♦ Schaamtevolle knor-momenten
De pizzaketen deed ook onderzoek naar de meest schaamtevolle momenten waarop je maag begint te knorren, zoals tijdens een sollicitatiegesprek. Het onderzoek werd gedaan onder 2.000 Britten waarbij enorm veel mensen toegaven zich te schamen voor hun knorrende maag. 68 procent gaf aan dat ze regelmatig in verlegenheid zijn gebracht door hun borrelende maag in het openbaar. 

Wat als het meest beschamend wordt ervaren zijn knorrende magen die eerst een laag en daarna hoog rommelend geluid maken of wanneer het knorren erg lang is. 36 procent van de mensen die een knorrende maag heeft in het openbaar lacht erom, om de spanning te doorbreken en de schaamte weg te lachen. 35 procent negeert het juist, om het niet te opvallend te laten lijken. Vijf procent schaamt zich zo diep dat ze de kamer uitlopen en acht procent schrikt en begint meteen in zijn of haar hoofd met het plannen van het volgende eetmoment. 

Bron

Wanneer mensen de buik van iemand anders horen knorren, gaat dertien procent erom lachen, negen procent van de mensen biedt iets te eten aan als ze dit bij iemand anders horen. Over het algemeen schamen mannen zich meer dan vrouwen voor dit geborrel. Vooral mensen tussen de 18 en 24 schamen zich voor dit soort lichaamsgeluiden. Als de buik knort, vindt 20 procent van de mensen het lastig om te beslissen wat ze willen eten. Vrouwen zijn wat dat betreft meer besluiteloos dan mannen. 

Dat het soms schaamtevol kan zijn als je buik knort, dat weten we nu. Maar op welke momenten is het knorren van de maag volgens de meeste mensen echt heel erg ongemakkelijk? Hieronder zie je een lijstje met situaties waarop het geborrel het meest schaamtevol wordt ervaren. 

  1. 54% Tijdens een sollicitatiegesprek
  2. 39% Tijdens een begrafenis
  3. 37% Tijdens een romantisch afspraakje
  4. 36% Tijdens een vergadering op werk
  5. 29% Tijdens een intiem moment met hun partner
  6. 29% Bij de tandarts
  7. 24% Tijdens een toespraak op een bruiloft
  8. 21% In de lift met mensen erbij
  9. 21% In een stille bibliotheek
  10. 13% In een restaurant

Schaam jij je ervoor als je maag knort? 

Bron: Dailymail.co.uk

admin

Geschreven door De Redactie

Reacties

14 reacties op “App die vertelt waar je trek in hebt”

  1. lijkt me grote onzin. Je hoort je maag knorren als die leeg is. Dat verandert echt niet in frequentie ofzo als je bijvoorbeeld zin hebt in een banaan.
    haha, maar ik vind het wel een origineel idee ^^

  2. er komt zeker elke keer uit: u heeft zin in domino’s pizza’s!
    hoe kom je er bij om dit te bedenken?! šŸ˜€
    maar idd orgineel
    x

  3. ik schaam me altijd wanneer me maag geluiden maakt en ik ben in aanwezigheid van mensen. Het doet er niet toe waar dat is.

    Deze app is overigens natuurlijk grote onzin om te gebruiken.

  4. Kijk, dat is nou humor ;P. Heel origineel bedacht.
    Nee, serieus, ik geloof niet in dit soort apps. Mijn maag knort zelden en als het gebeurt is het werkelijk altijd op een moment dat het niet uitkomt. Tijdens een weekendafsluiting op mijn werk, of in de kerk, of tijdens een officieel gesprek.
    Ik heb wel vaak een ‘trek-gevoel’, maar dan neem ik lekker waar mijn brein zin in heeft. Zou die app dat trouwens ook kunnen overnemen? Als iemand hem vindt, ga ik het gewoon proberen. Hihi.

  5. Ik geloof ik niet dat deze app de waarheid ‘ spreekt’. Wel leuk bedacht…. Knorrende magen zijn bloedirrirant! Dan zit iedereen je aan te kijken en ze vragen zich af of je weer eens te weinig gegeten hebt…. :/

  6. Ik vind een knorrende maag niet heel gĆŖnant meer ofzo. Vroeger in mijn restrictieve periode, zakte ik wel van schaamte door de grond. Toen vond ik mezelf (onterecht) dik en dacht ik dat mensen zouden denken “hĆØ hoe kan zij nou honger hebben? Zij is toch hartstikke dik!” Hartstikke eetgestoorde gedachte natuurlijk. Slaat nergens op. Wat heeft lichaamsomvang er nou mee te maken of je honger mag/kan hebben of niet? Nu denk ik gelukkig niet meer zo, maar ik kan het nog wel een beetje vervelend vinden als mijn maag knort. Waar ik me wel veel te druk om kan maken, zijn borrelende darmen. Daar heb ik gewoon elke dag last van en ik schaam me er ontzettend voor. Het is in mijn ogen gewoon het bewijs dat ik echt iets goed (hopelijk tijdelijk) kapot heb gemaakt aan mijn lichaam/spijsvertering.

  7. Toen ik ”Schaamtevolle knor-momenten” las, knorde mijn buik :’)
    Ik vind die app toch gwn onzin.
    Ik denk niet dat een app (door je knorgeluiden) kan weten waar je trekin hebt.

  8. Geloof niet zo in die app. Klinkt mij als een reclame stunt. Ik heb nu niet zo vaak last meer van een knorrende buik. Ik word vaak al duizelig voor dat gebeurd en dan eet ik wat. Maar vroeger vond ik het altijd erg als ik op school was, tijdens een toets, of in de wachtkamer van de huisarts. Om de een of andere reden had ik altijd last van een knorrende maag in de wachtkamer van de huisarts…

  9. Wat een onzin

  10. Ik had nog wel eens een knorrende buik bij therapi, terwijl ik ervoor wel had gegeten. Dit kwam helaas hierdoor beetje ongeloofwaardig over, alsof ik loog dus… Die apparaten vind ik dikke onzi, al zou het soms handig zijn als mijn buik mij vertelde waar hij zin in heeft..

  11. Apparaten moet app zijn, spellingcontrole van mijn telefoon…

  12. Ik heb het niet helemaal gelezen, maar wat een onzin die app. Ik schaam me niet voor geluiden die mijn buik maakt. Nu moet ik zeggen dat mijn maag ook bijna nooit knort, ik eet altijd op tijd en op behoefte.

  13. Grappige app, maar geloof niet dat het goed werkt maar leuk bedacht. Als mijn maag knort bij het zijn van anderen negeer ik het meestal en denk ik aan wat ik zal gaan eten of ik moet erom lachen, ik schaam me er niet voor want mijn lichaam is bezig met zn werk šŸ™‚

  14. Hahaha wat een bullshit. Wel grappig.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *