Op zoek naar wat inspiratie voor het avondeten? Toe aan wat nieuws? Of vind je het avondeten een lastige maaltijd op dit moment en heb je wat extra motivatie nodig om die stap tóch te zetten? Scrol dan eens langs de avonden en de maaltijden in mijn week. Bij de avond hoort een lekkere maaltijd als je het mij vraagt. Dat mag zo uitbundig of zo simpel zijn als jij zelf wilt, maar doe jezelf niet te kort. Eet smakelijk!
♥ Maandag
Ik verlang naar de zomer als het gaat om de verlichting bij de foto’s, maar als het gaat om gerechten; zit ik in deze winter nog even goed. Romige gnocci met bloemkool en broccoli. Blijer kun je mij eigenlijk niet maken op maandagavond. Of nouja, blijer kan ik mezelf niet maken dus.
♥ Dinsdag
Plaattaarten zijn mijn nieuwe favoriete recept, je kan echt eindeloos variëren. Het eerlijke verhaal is wel dat er nog nooit één is gelukt. Ze zijn allemaal zo zacht en nat als een vaatdoek in het midden, ondanks fanatiek geprikte gaatjes. Heeft iemand hier de gouden tip voor? Tot die tijd ga ik net zo lang door tot het lukt. Tot grote ergernis van mijn vriend. Ik hou namelijk stiekem wel van dat natte en kleffe, hij niet.
♥ Woensdag
Van wrapjes op een rij, wordt iedereen met honger blij! Mexicaanse wraps met kaas uit de oven, heerlijk!
♥ Donderdag
Ravioli is toch wel mijn favoriete pasta. Vanavond met spinazie, tomaten, walnoten en Parmezaanse kaas.
♥ Vrijdag
Dit is toch wel één van mijn lievelingsmomenten. Het is vrijdagavond, na een drukke werkweek. Het bestelde eten waar ik al een week zin in heb, staat voor de deur. Ik schenk een wijntje in en zet een fijne serie aan. Op die momenten heb ik – behalve dit dan – weinig anders nodig. Ik ging voor een Libanese bowl deze avond. Met hummus, baba ganoush, falafel, kikkererwten, aubergine en gebakken uitjes.
♥ Zaterdag
“Eet je écht elke week pizza?” Die vraag – én de verontwaardiging – zal ik niet snel vergeten. Het antwoord is nog steeds hetzelfde. Vrijwel elke week eet ik een pizza en het verveelt nog altijd niet. Dit was een exemplaar met mascarpone-saus, blauwe kaas, peer en radijs.
♥ Zondag
The lockdown made me do it. Urenlang heb ik deze zondag in de keuken gestaan om een vegan stoofpot van jackfruit te maken. En ik vond het fantastisch! Het zegt iets over de tijd en aandacht die ik toch een beetje terug heb gevonden in deze tijd, maar het zegt ook iets over hoe leuk ik koken ben gaan vinden. In tegenstelling tot de periode tijdens mijn eetstoornis – waarin ik op mezelf woonde, een prima pannenset had en die jarenlang alleen maar vastpakte op het moment dat ik ging verhuizen, omdat ze in een doos moesten. Wat bij je past, wat je lekker vindt en waar je blij van wordt; het verandert allemaal en dat is oké. Het verandert omdat je ouder wordt, maar ook omdat je aan het herstellen bent. Daarin is geen goed of fout, doe vooral wat nu bij je past.
Met welke avondmaaltijd ga jij jezelf eens flink verwennen deze week?
Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.
Geef een reactie