Avondeten is toch denk ik wel mijn favoriete eetmomentje van de dag. Ik hou van warme maaltijden en ik word er vaak ook blij van als ik kan uitkijken naar iets lekkers wat ik ga eten. Na werk heb ik vaak wel honger en het is fijn om dan zelf te kunnen bepalen wat je eet. Nog fijner is dat als ik thuis kom, er gekookt is door mijn vriend of iemand anders. Ik ga ook regelmatig eten bij vriendinnen, met mijn familie etc. en dan is er soms al iets lekkers klaargemaakt. Ondanks dat ik geen makkelijke eter ben, kan ik enorm genieten van bepaalde dingen. In deze blog deel ik mijn avondeten van een willekeurige week. Zie het als inspiratie en niet als meetlat. Iedereen vindt andere dingen lekker en de ene persoon heeft meer nodig dan een ander. Ik eet de ene week meer pasta, de andere week juist meer rijst of aardappel gerechten en salades.
Ook kun je filmpjes van mij zien waarin ik jullie een dagje meeneem in mijn eetpatroon en waarin ik mijn boodschappentas voor de camera uit pak. Als je twijfelt aan de hoeveelheden of hierover een reactie wil plaatsen, lees dan eerst eens deze blog.
♥ Maandag
Maandag at ik één van mijn lievelings pasta gerechten. Het is van een recept van Jamie Oliver. Het is semi-vegetarisch. Er zit ansjovis in. In eerste instantie schrok mij dit wel af omdat ik daar eigenlijk niet van houd, maar je proeft het niet. Wel geeft het een bepaalde extra smaak en smaakt het wel wat anders als je het weg laat. Wellicht kun je het vervangen met een ander (zout) product. Het is pasta met een mengsel van onder andere basilicum, cherry tomaatjes en amandelen. Het is heerlijk, heel smaakvol en ik heb eigenlijk nog niet echt een pasta gegeten die zo proeft. Een gouden combinatie van Jamie. Het recept staat in zijn 30 minutes boek.
♥ Dinsdag
Mijn vriend en ik waren een beetje inspiratieloos en wisten niet goed wat we moesten eten. Uiteindelijk hebben we een heerlijke maaltijdsalade gemaakt met gebakken kip, verschillende soorten sla, tomaat, komkommer, avocado en balsamico azijn. Van de marinade van de kip was ook nog wat over na het bakken en dit hebben we er ook doorheen geroerd. We hebben hier lekker stokbrood met kruidenboter bij gegeten.
♥ Woensdag
Woensdag kwam ik thuis van werk en had mijn vriend gekookt, super fijn! Hij heeft een soort pita broodjes / naan brood gemaakt met kip (op een bepaalde manier gekruid). Hierbij aten wij komkommer, rode ui, een sausje met verschillende kruiden en knoflook en koriander. Je kunt zo’n pita trouwens zelf op verschillende manieren maken. Je kunt het eigenlijk beleggen met wat je zelf lekker vindt.
♥ Donderdag
Donderdag hadden we heel veel zin in sushi maar geen zin om het zelf te maken dus hebben we besloten het te bestellen. Scheelt ook weer veel tijd en we waren allebei best moe van een drukke week en werken. De sushi die wij af en toe bestellen is echt heerlijk. We bestellen eigenlijk altijd dezelfde soorten waaronder spicy tuna en met zalm en avocado.
♥ Vrijdag
Vrijdag at ik caesar salad. Op de foto staat het sausje nog niet omdat we dit altijd pas op ons bord er overheen doen. We aten het op een iets andere manier dan wat veel mensen gewend zijn. We maakten het met verschillende soorten sla, bacon, gekookt ei, olijven, tomaatjes, gepaneerde en gebakken kip en een sausje van mayonaise, creme fraiche, kappertjes, parmezaanse kaas en zout en peper. Dit is een heerlijke variant en Laura – proof. De kaas zit namelijk door de saus heen en dat vind ik veel lekkerder dan dat het er overheen gestrooid is.
♥ Zaterdag
Zaterdag waren we de hele dag op pad en hebben we ook buiten de deur geluncht. We wilden ook nog even snel ergens avondeten maar om het niet te duur te maken, zijn we naar Vapiano gegaan. Het is overigens ook heel lekker hoor, niet alleen goedkoper dan andere restaurants. We hebben in het zonnetje op het dakterras kunnen zitten en ik koos voor spaghetti met heerlijke (een beetje pittige) tomaten saus. Hier zat wat parmezaanse kaas overheen en je kunt er zelf basilicum overheen strooien. We hadden er ook nog een broodje bij.
♥ Zondag
Zondag hadden mijn vriend en ik veel zin in tapas en minder zin om te koken, dus zijn we naar een heel goed (en niet duur) tapas restaurantje gegaan. We hebben heerlijke dingen gegeten zoals patatas bravas, garnalen van de bakplaat, een omelet met Spaanse ham en bosui, natuurlijk ook brood met aioili en andere lekkere dingen.
Dit was het weer. Een weekje wat ik ‘s avonds heb gegeten. Ik hoop dat je het leuk vond om te zien. Misschien kun je er wat inspiratie uit halen voor wat afwisseling in je eetpatroon.
Geef een reactie