Veel van jullie weten inmiddels denk ik wel dat koken niet mijn hobby is. Ik ben er gewoon niet zo dol op, maar tegelijkertijd vind ik het wel belangrijk om normaal en goed te eten. Die combinatie maakt het nog weleens lastig om iedere avond weer een maaltijd op tafel te zetten. Ik heb niet altijd evenveel inspiratie maar wil toch lekker en gevarieerd eten en dit is dan ook iedere keer weer een uitdaging.
Ik laat je in deze blog weer eens zien hoe mijn avondeten er in een week uit kan zien. Ik hoop dat het je misschien wat kan inspireren of helpen als je zelf ook tegen dit soort dingen aan loopt. Mocht je iets willen zeggen over wat of hoeveel ik eet, lees dan eerst even deze blog.
Maandag
Ik begin de week met een bord bami. Ik had hier nog een portie van in de vriezer liggen en ik vond het makkelijk dat ik dit alleen maar op hoefde te warmen. Ik had de hele dag gewerkt en niet zoveel zin meer om te koken, dus hiermee was ik snel klaar. Op de foto zie je niet zo goed wat erin zit, maar er zitten groenten in en ik eet er nog vegetarische balletjes bij.
Dinsdag
Vandaag eet ik penne met spinazie, cherrytomaatjes en een Toscaanse carré. Een lekkere maaltijd en ook nog eens snel klaar. Die Toscaanse carré is een van mijn favoriete vleesvervangers.
Woensdag
Vandaag een maaltijd die ik vrijwel iedere week wel een keer eet, namelijk gebakken aardappels met groenten en een vegetarische schijf. Ik kan hier erg van genieten.
Donderdag
Vandaag maakte ik pasta. Ik deed hier verschillende verse groenten in zoals paprika en courgette. Ook deed ik er vegetarisch gehakt doorheen. Omdat ik meestal te veel groenten heb, maak ik vaak twee porties zodat ik het later nog eens kan eten.
Vrijdag
Vandaag eet ik zilvervliesrijst met snijbonen en falafel. Die boontjes zijn heel pittig door kruidig sausje dat er doorheen zit. Ik houd wel pittig eten en ondanks dat het ook nog eens erg warm weer was, vond ik dit een prima avondmaaltijd.
Zaterdag
Vandaag bleef ik onverwacht bij een vriendin eten. Ik had ‘s middag met haar afgesproken en ongemerkt werd het al snel later. We maakten springrolls, die ik al eerder bij haar had gegeten. Je kunt die eigenlijk maken zoals je ze zelf lekker vindt. Wij aten ze onder andere met sla, wortel, komkommer, champignons, koriander, taugé en verschillende sausjes. Erg lekker! De zon scheen trouwens nogal fel waardoor het me niet lukte om een hele goede foto te maken, maar volgens mij is wel te zien wat de bedoeling is.
Zondag
Vandaag at ik met mijn zus pizza’s die we bestelden bij New York Pizza. Ze hebben daar, vind ik, hele lekkere pizza’s. Natuurlijk is het duurder dan dat je een diepvriespizza in de oven doet of zelf kookt, maar je mag jezelf ook best eens wat gunnen en het is ook weleens lekker makkelijk als het eten zo bij je bezorgd wordt.
Geef een reactie