Hoi jij! Leuk dat je weer een kijkje komt nemen bij deze blog met mijn avondmaaltjes. Ik maak de laatste tijd wat nieuwe dingen en ik vind het leuk om deze met je te delen. Alles wat ik maak is eenvoudig na te maken, dus mocht iets je aanspreken, probeer het eens. Ik zal overal bijzetten of het de moeite waard was en of het een aanrader is om eens zelf te maken. Mijn favoriete maaltijd van deze week was toch wel de curry. Die is zeker het namaken waard!
Ik hoop dat mijn borden met avondeten je bovendien een beetje kunnen inspireren om ook wat vaker voor jezelf iets lekkers te maken, weer eens een nieuwe uitdaging aan te gaan of het een keer nét even anders te doen. Laat gerust je reactie achter én eventuele recept tips zijn natuurlijk ook welkom!
♥ Maandag: Lekker Hollands
Vandaag geen bijzondere maaltijd, maar wel echt een lekkere Hoillandse maaltijd. Gebakken aardappeltjes met frietkruiden van de Turkse winkel, bloemkool met kaas, haricot verts, wat rauwe tomaat en paprika en een kaasschnitzel. Ik vond het wel een vrolijk en kleurrijk geheel.
♥ Dinsdag: Chinese kokos curry
Deze kokos curry viel erg goed in de smaak. Ik deed een zakje Chinese groente van de Appie in de wok, voegde er uitjes aan toe en vegetarische kipstukjes. Toen voegde ik een heleboel kerrie kruiden toe en een blikje kokosmelk. Dit liet ik een tijdje in de pan staan en tegelijkertijd kookte ik de rijst. Bovenop nog wat kokosrasp, verse tomaatjes erbij en… klaar. Heel makkelijk te maken, maar ontzettend lekker!
♥ Woensdag: avocado & kip wraps
Vandaag vond ik dat het wel weer eens tijd was voor wraps. Dat is wel een vaste prik bij ons thuis, omdat we hier echt fan van zijn. Dit is zooooo lekker! Men neme: wraps. Ik smeer er dan hummus en pesto op. Dan voeg ik rucola toe, avocado, komkommer en tomaat. Tot slot de gebakken vegetarische kipstukjes en wat knoflook saus. Ik eet hier dan ‘s avonds twee van. Heerlijk!
♥ Donderdag: Broccoli pasta
Vandaag maak ik een lekkere pasta met broccoli klaar. Een fijne combi, zeker het proberen waard. Ik bak wat uitjes, voeg courgette, paprika en tomaat toe. Kook tegelijkertijd wat stronken broccoli en bak wat vegetarische kipstukjes mee in de pan. Hierna voeg ik de gekookte broccoli toe aan deze pan en wat flinke scheppen groene pesto en alpro kookroom. Wat frisse sla op mijn bordje erbij, tagliatelli erbij en diner is served!
♥ Vrijdag: Pompoen, kikkererwten, zoete aardappel curry
Deze curry was echt perfect! Zo lekker! Ik kan je echt aanraden deze ook eens te maken. Wat je moet doen is het volgende: Bak wat uitjes en een stuk of 4/5 tomaten. Voeg nu kikkererwten en 1,5 zoete aardappel in stukjes toe. Deskel op de pan en zachtjes laten koken. Snijd een pompoen in kleine stukjes en rooster dit met wat kruiden in de oven. Voeg hierna de pompoen aan het mengsel in de pan toen en 3/4 blikje kokosmelk. Kook nu de rijst en wat Naanbrood in de oven (ja, mijn naanbrood had te lang in de oven gelegen helaas…). ENJOY!
♥ Zaterdag: SLA à la Scarlet
Ik mag graag bij SLA eten. De bordjes die je hier bestelt zien er altijd zo perfect uit en het smaakt allemaal geweldig. Thuis mag ik dit graag namaken en dat deed ik vandaag. Ik haalde allerlei groentes: boontjes, bietjes, veldsla, olijven, pompoen, champignons, komkommer, tomaat. Daarbij at ik hummus, kikkererwten en couscous. Echt lekker en gezellig om zoiets eens voor jezelf te maken!
♥ Zondag: Gepofte aardappeltjes met Hollandse pot
Vandaag maakte ik de aardappeltjes nét even anders dan ik normaal doe én dat is echt een aanrader! Ik ga dit zeker vaker zo doen, want het smaakte ontzettend lekker. Ik haalde deze stoomaardappeltjes bij de Appie, sneed ze doormidden, voegde champignons, uitjes, provencaalse kruiden en grof zeezout toe en deed het vervolgens zo’n 20 minuutjes in de oven. Dit at ik samen met simpele Hollandse pot: een vegetarische hamburger, worteltjes, komkommer en doperwtjes.
Ik hoop dat je het leuk vond om weer eens mee te kijken naar mijn avondmaaltijden. Ik deel deze ook regelmatig op de Instagram pagina van Proud2Bme.
Liefs, Scarlet ♥
Geef een reactie