Eens in de zoveel tijd plaatsen wij een blog met foto’s van ons avondeten. Hier wordt door de meesten van jullie heel positief op gereageerd. Wij hopen ook dat jullie hier motivatie uit kunnen halen en dat het jullie inspiratie geeft. Ook wij weten niet altijd wat we moeten eten en dan kan zo’n blog helpen om weer op leuke nieuwe ideeën en lekkere combinaties te komen. Het is natuurlijk niet zo dat elke week er zo uit ziet, bovendien kan het goed zijn dat we in een week een paar daagjes vergeten te fotograferen en dit dan een weekje later doen. Je kunt ervan uitgaan dat dit wel ongeveer ons gemiddelde avondeten is.
Wil je je mening geven over de hoeveelheid die wij eten, lees dan eerst even onze blog over ‘wat is normaal eten‘.
♥ Avondeten van Scarlet
Maandag
Een nieuwe week, een lekkere start! We eten vandaag heerlijk stamppot andijvie. Het wordt alweer flink koud buiten en een stamppot vind ik dan erg lekker.
Dinsdag
Vandaag eten we wok. Groentes met noodles, saus en stukjes vegavlees. Lekker snel klaar en het smaakt bijna altijd ook goed. We hebben van die sauspotjes van Conimex erdoorheen.
Woensdag
Vandaag eet ik risotto met een of andere witte vis. Hieroverheen heb ik was kaas gestrooid. Een lekkere combi om nog eens te eten.
Donderdag
Een tijdje geleden maakte ik tortilla, een eigerecht met aardappelen en groenten. Dat was zo lekker, dat we het nu regelmatig eten. Zeker een aanrader dus!
Vrijdag
Vanavond gaan we een keertje sporten, maar voordat we weggaan eten we nog even snel wat tomatensoep met broodjes met mozarella en pesto. Na het sporten eten we nog wat anders.
Zaterdag
Oké, dit is een van mijn favoriete avondmaaltijden: spinazie a la crème, aardappelkroketjes, een brocolliburger en frietsaus. Dit kan ik wel meerdere keren per week eten!
Zondag
Vanavond eten we lekker couscous. Eenvoudig om te maken en het smaakt altijd goed. Een fijne afsluiter van het weekend. Op naar een nieuwe week!
♥ Avondeten van Nouska
Maandag
Vanavond was ik niet zo fit en at ik een pizza in bed. Ik kijk nooit tv, maar volg soms wel GTST via uitzending gemist. Ik at een vegetarische pizza met rode ui, kaas en groenten.
Dinsdag
Heel toevallig at ik vandaag weer pizza, maar dan op een hele leuke manier. Ik at met familie en we gingen niet gourmetten, maar pizzaretten. Het was heel leuk en je kon er van alles op doen. Ik heb heerlijk gegeten en het was heel gezellig die avond.
Woensdag
Vandaag had ik een salade met nep-kipstukjes gemaakt. Ik had van alles in de salade gegooid, zoals mais, kikkererwten, komkommer, druiven en kaas. Ik maak heel vaak ovenaardappeltjes met knoflook. Het recept hiervan is heel simpel en je kunt hem hier nalezen.
Donderdag
Vandaag at ik pasta met allerlei groenten erin. Ik maak die saus altijd zelf en gooi en dan nog wat verse basilicum en tomaat bij.
Vrijdag
Vanavond had ik heel erg trek in aardappeltjes, groente (nep)vlees. Ik bakte er ook nog wat kastanjechampignons bij. De worteltjes doopte ik in een schaaltje houmous. De aardappeltjes kwamen uit de oven en waren gekruid met een voorjaarsdressing, erg lekker.
Zaterdag
Vandaag had ik een lekkere courgette soep gemaakt. Ik had er een sandwichbij gemaakt met kruidenroomkaas en sla. Ik at er ook nog een bakje cashewnootjes bij. Het was een lekkere maaltijd.
Zondag:
Vandaag at ik gezellig bij iemand anders. We aten paddenstoelenrisotto en dat was echt ontzettend lekker. Het is misschien niet de beste foto, maar het was echt een heerlijke risotto. Ik heb zelfs twee keer opgeschept.
♥ Avondeten van Laura
Maandag
Het leek mij leuk om zelf een keer hummus te maken, dus dat heb ik gedaan. Het was best makkelijk en ook goed gelukt! Ik heb hierbij een quinoa salade gegeten met zoete aardappel, champignons en avocado. Ik heb een yoghurt sausje erbij gemaakt en dit alles gegeten met turks brood. Het was een improvisatie gerecht maar erg lekker!
Dinsdag
Ik heb dinsdag lekker zelfgepaneerde vis met citroen gegeten met stokbrood met zonnebloempitten en hollandse garnalen. Hierbij maak ik altijd een lekker cocktailsausje van mayonaise, ketjup, zout, peper en een heel klein beetje whiskey.
Woensdag
Dit is een gerecht wat ik eigenlijk al van jongs af aan weleens eet. Het is eigenlijk zo’n gerecht wat eens in de zoveel tijd teurgkomt. Het zijn bladerdeegflapjes met een vulling van kip, prei en wortel. Hierbij eet ik broccoli, rijst en kerriesaus.
Donderdag
Donderdag heb ik gebakken aardappels, verse tuinboontjes en varkenshaas met champignons gegeten. Mijn vader maakt hier altijd een soort rodewijnsaus bij.
Vrijdag
Vrijdag heb ik zalm uit de oven gegeten met frietjes. Ik hou van die combinatie! De zalm hou ik altijd zo neutraal mogelijk. Eigenlijk doe ik er alleen maar zeezout en een beetje peper op. Hierbij heb ik een koude witlofsalade met mandarijntjes gegeten. Hier hoort nog een sausje bij maar die staat helaas niet op de foto. De saus bestaat uit mayonaise, het sap van de mandarijntjes, zout en peper.
Zaterdag
Ik heb voor vandaag pasta gemaakt met kip, spekjes, courgette en room. Erg lekker, alleen ziet het er niet heel smakelijk uit op de foto. Haha!
Zondag
Zondag heb ik een gerecht gemaakt met Marokkaanse kruiden. Het is kip met aardappel en dit eten ze in Marokko vaak met brood. Het leek mij ook lekker om hier brood bij te eten en ik heb een tomatensalade gemaakt met natuurlijk tomaten, ui en basilicum.
Wil je nog meer ontbijtjes, lunches, tussendoortjes of avondmaaltijden van ons zien, volg ons dan op Instagram via Proud2BmeNL.
We hopen dat je leuke ideetjes hebt opgedaan!
Geef een reactie