Avondeten van de redactie 4

Iedere avond weer iets leuks en lekkers verzinnen om te eten is niet altijd even gemakkelijk. Ook wij lopen daar wel eens tegenaan. Ikzelf probeer daarom regelmatig nieuwe recepten uit of besteeds extra tijd aan mijn maaltijden. Maar soms heb ik daar ook juist helemaal geen tijd voor en eet ik heel makkelijk of eet ik twee dagen achter elkaar hetzelfde. Om je leuke tips en inspiratie te geven, laten we je weer eens zien wat wij bijvoorbeeld in een week als avondeten eten.

Het is natuurlijk niet zo dat elke week er zo uit ziet, bovendien kan het goed zijn dat we in een week een paar daagjes vergeten te fotograferen en dit dan een weekje later doen. Je kunt ervan uitgaan dat dit wel ongeveer ons gemiddelde avondeten is. Wil je je mening geven over de hoeveelheid die wij eten, lees dan eerst even onze blog ”Wat is normaal eten?’

Het avondeten van Scarlet

Maandag
Vanavond eten we lekker makkelijk, maar wel iets dat ik superlekker vind. Gebakken aardappeltjes, brocolli en een vega schijf is echt een van mijn favoriete combi’s als avondeten. Liefst eet ik in plaats van de gebakken aardappeltjes trouwens aardappelkroketjes, maar dit vind ik ook heel lekker. Over de brocolli eet ik gesmolten geraspte kaas en bij de aardappeltjes een beetje frietsaus.

Dinsdag: Lasagnette
Vandaag aten we lasagnette, dat is een soort versnipperde versie van lasagne. Ik snap het nut er ook niet helemaal van, maar het was erg lekker. We koken thuis trouwens, mocht je het recept willen weten, meestal met van die pakjes van Knor, omdat we gewoon niet zulke kokinnen zijn én omdat we het lekker en makkelijk vinden.

Woensdag
Een pot chicken tonight, wat stukjes quorn, notenrijst, groente, rozijnen en appel. Dat was de combinatie die we vanavond aten. Erg lekker en een tijd geleden dat ik dit heb gegeten. Zeker voor herhaling vatbaar!

Donderdag
Vanavond eten we opnieuw aardappelen, nepvlees en groente. Ik eet hier de vegetarische schnitzel van de Appie met provencaalse partjes van de Appie. Lekker snel klaar én lekker.

Vrijdag
Vandaag waren we gezellig uit eten in een restaurantje in de stad. Het was er superdruk, dus we moesten een half uurtje wachten voordat we een plekje hadden. Ik bestelde pizza en Joyce bestelde pasta. Toen ik de pizza en Joyce de pasta half op had, hebben we gewisseld. Beiden waren erg lekker!

Zaterdag
Vanavond aten we spaghetti. Ik mix dan altijd twee pakjes: lasagne en spaghetti saus. Dat zorgt voor de lekkerste spaghetti. We hadden geen geraspte kaas meer, dus dan maar een plak in stukjes.

Zondag
Vanavond aten we voor het eerst in tijden weer eens Chinees. We hebben dit afgehaald. Ik wilde eigenlijk een vegetarische loempia, maar die hadden ze helaas niet. Dus dan maar van alles wat. We hebben gebakken banaan, nasi, witte rijst, kerrie saus, vegetarische driehoekjes en foe yong hai.

 

Het avondeten van Laura

Maandag
Maandag ben ik bij een vriendin gaan eten. Ze had hele lekkere pasta gemaakt met een recept van Jamie Oliver. Volgens mij was het een vegetarische pasta met onder andere noten, citroen en parmazaanse kaas. Ze had hier lekker verse tomaatjes doorheen gedaan en een lekkere salade mij gemaakt.  

Dinsdag
Ook dinsdag is voor mij gekookt. Zo gaat het niet elke week maar soms eet ik ineens veel buiten de deur of bij anderen. We hebben een slow roasted kip gegeten met provencaalse kruiden. Hierbij aten wij zoete aardappel en bij de kip zijn ook verschillende paddenstoelen mee geroosterd. Erg lekker!

Woensdag
Woensdag werkte ik in Leiden en had ik even niet zoveel inspiratie voor het avondeten. Ik heb toen maar sushi besteld. Ook om mijzelf gewoon te verwennen omdat ik dat zo lekker vind. Ik maak het ook weleens zelf maar daar had ik niet zo’n zin meer in na een lange werkdag. Het kost ook nogal wat tijd en dan zou ik denk ik rond 22:00 uur kunnen eten. 

Donderdag
Ik ben gek op groene asperges en die heb ik dan ook weer eens gegeten. Hierbij at ik zalm uit de oven met peper en zeezout en aardappelkroketjes. Ik at dit vroeger regelmatig en daarna een hele tijd niet, en sinds een tijdje eet ik het weer wat vaker. Misschien ben ik wel geïnspireerd door Scarlet, haha!

Vrijdag
Vrijdag heb ik pasta gegeten met gamba’s gegeten. De garnalen heb ik vooraf gepeld omdat ik het heel irritant vind als ik dit tijdens het eten moet doen. Ik heb ze met knoflook, peper, peterselie en olijfolie ingesmeerd en vervolgens gebakken. Ook zit er een gegrilde puntpaprika door de pasta wat zorgt voor een beetje een romige smaak. Hierbij heb ik bimi gegeten. Het lijkt een klein beetje op een groene asperge maar het smaakt naar broccoli. 

Zaterdag
Een tijdje geleden heb ik dit gerecht voor het eerst bij mijn zus gegeten. Het is kip uit de oven met chutney, tomaatjes, koriander en limoen. Dit heb ik vandaag ook zelf gemaakt. We aten het met brood maar je kunt het ook prima met aardappels of rijst eten. 

Zondag
Zondag ben ik wat gaan eten met een vriendin bij een leuk eetcafe in Delft. We hebben heerlijke kipsate en frietjes gegeten. Ik had hier heel velel trek in en dan is het vaak extra lekker.


Het avondeten van Nouska

Maandag
Vandaag at ik lekker simpel en een beetje Hollands. Ik had ineens wel trek in spruitjes. Ik heb er gebakken aardappeltjes bij gegeten met wat zout, mayonaise en ketchup. Dit vond ik ook heel lekker met de vegetarische worstjes die ik erbij at. Deze worstjes waren van Jumbo.  

Dinsdag
Vanavond had ik spaghetti. Mijn moeder had mij een doosje van deze saus meegegeven. Ik heb er zelf wat olijven en parmezaanse kaas overheen gestrooid. Het was een lekker gerecht en het deed me denken aan thuis. Ook was het natuurlijk heel fijn dat ik zelf geen eten hoefde te maken, maar enkel pasta moest koken en de saus op heb gewarmd.  

Woensdag
Vanavond at ik nog wat gebakken aardappeltjes die ik over had van maandag. Dit keer at ik er kaassticks bij en broccoli. Lekker makkelijk. Bij de aardappeltjes vind ik mayonaise lekker en bij de kaassticks ketchup.  

Donderdag
Vandaag at ik bij iemand anders. Hier at ik een eenvoudige, lekkere pasta met rode pesto, tomaatjes, mozzarella en een paar stukjes italiaans brood. Een hele lekkere pasta met een fijne smaak.  

Vrijdag
Toevallig at ik vandaag ook pesto pasta, maar dan een andere variant. deze is gemaakt met groene pesto, italiaanse kruiden, basilicum, tomaatjes en gegrilde courgette. De pijnboompitjes maken dit gerecht af. Ik vind dat een pasta er altijd heel lekker uit ziet als er groen en rood in verwerkt is.  

Zaterdag
Vandaag ben ik toevallig uit eten geweest bij De Bolhoed in Amsterdam. Hier bestelde ik een gerecht met bloemkool en couscous. het was niet heel erg veel, maar gelukkig had ik een overheerlijk stuk chocoladetaart als toetje.  

Zondag
Vanavond had ik even geen zin om uitgebreid te koken. Ik at een kom tomatensoep en een paar boterhammen met houmous en kaas. Ook at ik er wat extra tomaatjes bij voor de vitamientjes. Lekker simpel maar wel lekker.  

Wil je nog meer ontbijtjes, lunches, tussendoortjes of avondmaaltijden van ons zien, volg ons dan op Instagram via Proud2BmeNL. We hopen dat je leuke ideetjes hebt opgedaan!

admin

Geschreven door De Redactie

Reacties

27 reacties op “Avondeten van de redactie 4”

  1. Die van Scarlet en Laura zien er heel lekker uit.

  2. Ziet er goed uit! Ik krijg er een beetje trek van ;-)…

  3. Ziet er allemaal heel lekker en gevarieerd uit! Heel inspirerend om te zien, hoop dat ik kan leren ook weer zo met eten om te gaan. 🙂

  4. Ziet er lekker uit! 🙂 wat me wel opvalt is dat Scarlett nooit boter of olie in de pan met het vlees gebruikt! Is daar misschien een reden voor?

  5. @Line, Scarlet heeft natuurlijk een gezond gewicht dus voor haar zou het niet heel veel uitmaken als ze gewoon volwaardig eet. Waarschijnlijk heeft ze z’n speciale pan waarvoor dat niet nodig is. Ik weet niet meer hoe het heet.

  6. Keramische pan bedoel ik. 🙂

  7. Ziet er allemaal goed uit!

    Nouska: waar haal je die kaassticks vandaan? Of maak je die zelf?

  8. die van Scarlet YUMMM

  9. ziet er erg leker uit!!!

  10. @ann die kan je volgens mij gewoon in de supermarkt kopen in op de vriesafdeling! In de Jumbo heb ik ze iig wel eens zien liggen tussen de kroketten en loempia’s, volgens mij heeft de AH ze ook!

  11. @Line

    Joyce en ik bakken altijd in olijfolie hoor, misschien wat minder bij een vega schijf. Geen problemen zoeken waar ze niet zijn 😉

  12. Nouska, ik zou ontzettend graag willen weten waar jij je servies vandaan haalt! Zo leuk!!

  13. Leuk weer deze blog!
    Ik haal hier altijd leuke ideetjes uit en vind het ook gewoon leuk om te zien en te lezen! Vaker doen:)

  14. Oelala. Allemaal lekker (:
    & dan vooral vab Scarlet de pizza, van Laura de kipsaté en van Nouska de kaassticks!

  15. Ziet er ALLEMAAL zó lekker uit!
    Vooral die pasta’s pesto en krokante aardappeldingetjes, hihi.
    Heerlijke foto’s, jullie weten duidelijk wat smaak ik 😀

  16. Wauw!!! Super leuke en inspirerend. Best gevarieerd en leuk om eens te kijken of ik er ideetjes uit kan opdoen! Ik kijk altijd erg uit naar dit soort blogs!!

  17. Wat eten jullie lekker en gevarieerd. Fijn omte zien wat normaal is, geeft me een goed beeld. Trouwens ook lekkere tips!
    Love this blog

  18. Altijd fijn weer dit zodat je weet wat normaal is.

  19. @Scarlet

    Ik ben ook verslingerd aan vegetarische schijven en zo.
    Heb je weleens champignonburgers geprobeerd? Lekker hoor!
    Zelf vind ik die met geitenkaas heerlijk, maar ik denk niet dat Joyce daar heel enthousiast van zal worden 😉
    Gelukkig zijn ze er ook met pijnboompitten en tijm.

    http://www.vivera.com/producten/koolen-champignons/

  20. jeeh ik vind dat ook heel lekker: broccoli (nouja dat vind ik niet lekker maargoed) en dan aardappeltjes en een vega! De spinazie vega schijf/rondo van AH is ook lekker!
    Nou, die aardappelkroketjes… dat brengt me wel op een idee, bedankt! Misschien ga ik dat ook eens eten, heerlijk, lijkt een beetje op patatjes!

  21. Lekker om te zien, lijkt best veel op hoe ik ook eet. Mij lijkt het ook heel lekker om eens sushi te bestellen, alleen ik vind het superlastig om dan vooraf in te schatten hoeveel een lekkere avondmaaltijd is. Want in een sushirestaurant eet je gewoon op gevoel en eet je ook andere gerechtjes erbij en nu moet je het vooraf inschatten en is het enkel sushi. Voor hoeveel personen is deze doos?

  22. Leuk leuk leuk weer om te zien!!! 🙂

  23. Leuk! Net als scarlet houd ik ook erg van gebakken of oven aardappeltjes met mayo, groenten en ‘vlees’.

  24. Leuk om zo wat inspiratie op te doen. Zelf eet ik veel simpeler en drie keer in de week broccoli, haha.

  25. @Liza: bedankt! Ik ga eens kijken bij de AH – ben benieuwd :-)…

  26. Thanx 🙂

  27. Superleuk weer zo een blog met jullie inspirerende diners!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *