Via ons instagram account en de blogs over ons avondeten hebben jullie al eerder kunnen zien wat wij graag eten als diner. Ook heb ik een aantal keer een eetdagboek bijgehouden waarin jullie kunnen zien wat ik gedurende een dag graag eet. In deze blog deel ik weer met jullie wat ik in een week als avondeten heb gegeten. Natuurlijk ziet elke week er anders uit en kan het zijn dat ik de ene week ook bijvoorbeeld meer groente of meer pasta eet dan de andere week. Zie het als inspiratie en niet als een perfect eetpatroon. Dat heb ik namelijk niet en iedereen heeft weer wat anders nodig. Daarnaast vindt iedereen hele andere dingen lekker. Ik hoop dat je het leuk vindt om te zien wat ik heb gegeten.
♥ Maandag
Maandag ben ik met een vriendin gaan eten bij een leuk restaurantje in Delft. We wilden eerst naar ons favoriete tapas restaurant gaan, maar die was helaas gesloten op maandag. Uiteindelijk was dat helemaal niet erg want we hebben hier ook heerlijk gegeten. We hadden allebei hetzelfde besteld, namelijk een combinatie van garnalen spiesjes, chapli kebab en kip. Hierbij kregen wij verschillende dip sausjes en naan brood. Het was heerlijk en die dips waren ook echt nodig want de kip was voor mij best pittig. Ik kan daar niet heel goed tegen, maar het was wel erg lekker. Daarna hebben we nog een heerlijk toetje gegeten met dadels, mango mousse en vers fruit.
♥ Dinsdag
Ik had alweer een hele tijd zin in Kefte Tajine. Een heerlijk gerecht wat ik regelmatig maak nadat ik in Marokko ben geinspireerd door alle heerlijke tajine gerechten. Het is eigenlijk heel makkelijk te maken en je kunt het zelf nog extra op smaak brengen met koriander en peterselie. Het is heel persoonlijk hoeveel iemand hiervan lekker vindt. Het zit ook in het gerecht, maar een beetje extra koriander vind ik vaak wel lekker. Ik besloot het weer eens te maken en het was weer heerlijk. Hier kun je het recept vinden.
♥ Woensdag
Woensdag was ik laat bij mijn vriend omdat ik vanuit werk kwam en dan wel even in de trein zit. Gelukkig was hij al aan het koken. Ik heb namelijk altijd best wel honger als ik de hele dag gewerkt heb en in de trein zitten er dan altijd wel mensen een patatje te eten. Ook dit keer kwam ik weer in de verleiding om een patatje te halen maar gelukkig heb ik dat niet gedaan want dan had mijn vriend wel een beetje voor niks gekookt. Hij heeft de heerlijke Thaise salade van Rens Kroes gemaakt. Hier zit onder andere courgette, paprika en wortel in en natuurlijk kip. Verder zit er een soort notenachtig sausje bij. Erg lekker en heel fijn en luxe om thuis te komen en dat ik bijna direct aan kan schuiven voor het eten.
♥ Donderdag
Donderdag heb ik na werk verse pasta gemaakt. Althans, ik had het gekocht in een pakje bij de Albert Heijn maar daar heb je allerlei verse pasta’s die je ook maar heel even hoeft te koken. Er zit veel smaak aan waardoor er eigenlijk weinig toevoegingen voor nodig zijn. Super handig als je haast hebt en toch lekker en gezond wil eten. Ik had ravioli gehaald met funghi porcini en een tomatensausje met Italiaanse kruiden en champignons erbij gemaakt. Hier had ik aan het einde wat mozzarella doorheen gedaan. Dit zie je niet zo goed meer omdat het helemaal gesmolten is. Lekker met een beetje rucola.
♥ Vrijdag
Vrijdag at ik met een vriendin en om het weekend te vieren hebben we lekker bami gehaald met geroosterde kip. Erg lekker en makkelijk want we hadden niet zoveel zin om te koken. Het is gelukkig ook niet zo duur dus wel de moeite waard om het af en toe zo te doen.
♥ Zaterdag
Zaterdag was hapjes dag. Mijn vriend en ik konden niet zo goed kiezen omdat we in allerlei dingen trek hadden dus we besloten gewoon om voor die avond hapjes te maken. Uit ervaring weet ik dat het dan altijd te veel is, maar wel heel lekker. Zo maakten we zelf hummus, saucijzenbroodjes, gevulde eieren (met avocado), bakten we kippenvleugeltjes, etc. Een soort tapas maar dan niet echt Spaans. Gelukkig konden we de dag erna de restjes opeten tijdens de lunch.
♥ Zondag
Zondag at ik bij een vriendin en zij had een heerlijk recept gevonden van courgette noodles met cherry tomaatjes, garnalen en avocado. Dit hebben we gemaakt. Het was heel lekker en ook gezond. We hebben de courgette gesneden met een spiraalsnijder (heel handig en het ziet er leuk uit) en de tomaatjes en avocado hebben we er doorheen gedaan. De Garnalen zijn gebakken in knoflook, olijfolie en een Spaans pepertje. Er zit ook wat rode ui in en natuurlijk zout en peper. Met een beetje balsamico azijn eroverheen kun je het ook wat extra smaak geven.
Ik hoop dat je het leuk en inspirerend vond om te kijken naar mijn avondeten en natuurlijk ben ik ook benieuwd wat jou van deze gerechten het lekkerste lijkt. Laat het hieronder weten. ♥
Geef een reactie