De behandeling in het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AzM) is gericht op anorexia en eetstoornis NAO-anorectische type. Patiënten met boulimia worden doorverwezen naar het Riagg Maastricht. Voor BED zit de individuele behandeling bij het Riagg Maatricht, en de groepsbehandeling bij het AzM. Voor patiënten uit de provincies Limburg en oostelijk Noord Brabant.
Behandelvormen
Poliklinisch
Poliklinisch worden er individuele gesprekken aangeboden, waarbij gebruik wordt gemaakt van cognitieve gedragstherapie. Soms wordt dit gecombineerd met behandeling van een diëtist en/of wordt er psychomotorische therapie of Sociale vaardigheidstraining aangeboden.
Deeltijd
– Anorexia/NAO-behandeling: de behandeling wordt deels individueel en deels in een groep gevolgd. Er wordt per persoon bekeken welke therapieën er op het programma staan. Het verschilt dan ook per persoon hoeveel dagen je behandeling volgt (minimaal 2 dagen). Op moment alleen nog als vervolgbehandeling na opname op de KSUAN (kliniek).
– BED-groep
Therapie-onderdelen die er mogelijk zijn:
– Psychomotorische Therapie (PMT)
– Sociale Vaardigheidstraining (SVT)
– Consult bij de diëtist
– Cognitieve gedrastherapie
– Fysiotherapie
– Activering
De behandelduur verschilt per persoon (o.a. afhankelijk van hoeveel je moet aankomen).
Klinisch
Bij de klinische behandelingen worden dezelfde therapie-onderdelen aangeboden als bij de deeltijdbehandeling. Je verblijft echter ook ‘s nachts op de afdeling. In het weekend mag je naar huis (behalve in het begin van de behandeling).
– 6 supra-regionale behandelplaatsen (bedden).
Aanmelding en intake
Je kunt je aanmelden door te bellen naar 043-3874120, en te vragen naar een medewerker van de eetstoornispoli. Je krijgt dan een telefonische intake met een psycholoog, die je alvast een aantal vragen stelt over je problematiek.
Vervolgens krijg je een intakegesprek. Daarna volgt een uitgebreide screening, waarbij je gezien wordt door een internist, een diëtist en een psychiater. Deze afspraken zijn verspreid over 6-8 weken. Uiteindelijk wordt er een diagnose gesteld en krijg je een behandeladvies.
Geef een reactie