Zelf koekjes maken is leuk, maar van bestaande koekjes mooie gebakjes maken is misschien wel nog leuker! Wij maakten banaanbitterkoekjes met chocolade. Het is super eenvoudig en het ziet er heel leuk uit. Een leuke bezigheid en een bijzonder mini gebakje om vrienden of familie mee te verrassen. Je hebt vrij weinig nodig voor deze gebakjes en hebt ze in ongeveer een half uurtje in elkaar gezet. Ik zal je in deze blog uitleggen hoe je deze vrolijke gebakjes maakt.
Je hebt het volgende nodig om de gebakjes te maken: een zakje bitterkoekjes, een grote pure chocoladereep, twee bananen, pindakaas of chocopasta en versiering.
Allereerst snijd je de banaan in dunne plakjes. Maak deze echt niet te dik, want dan valt je gebakje snel uit elkaar. Besmeer hierna de bitterkoekjes met een dun laagje pindakaas of chocoladepasta. Nu kan je de banaan tussen twee bitterkoekjes in doen. Druk het geheel een beetje aan zodat het goed plakt.
Als je alle banaan tussen de bitterkoekjes hebt gedaan ziet het er zo uit.
Nu is het tijd om de chocoladereep langzaam warm te laten worden. Dit doe je ‘Au bain-marie’. Dit betekent dat je de chocoladereep niet rechtstreeks in de pan smelt, maar in een pannetje in het warme water van een andere pan. Kijk maar naar onderstaande foto’s, dan snap je het wel. Brokkel of snijdt de chocolade in kleine stukjes voordat je deze in de pan doet, anders duurt het heel lang.
Tijd om te dippen! Je gaat nu de helft van het biitterkoekjes gebakje dopen in de gesmolten chocolade. Dip het er echt maar een heel klein beetje in, want voor je het weet zit er veel te veel chocolade aan je gebakje en blijft het druipen. Na het choco dippen, kan je de koekjes in een bakje met versiering dippen. Heb je geen versiering in huis, dan kan je ook gewoon hagelslag gebruiken.
Het kan even lastig zijn om de gebakjes te laten drogen zonder dat ze omrollen. Ik heb ze daarom tussen stokjes laten drogen. Toen ze eenmaal iets droger waren heb ik ze in de koelkast gedaan. Hierdoor wordt de chocolade snel hard. Als ze aan het drogen zijn kan je ze nog even ietsje extra versieren.
En na nog een kwartiertje in de koelkast zijn ze helemaal klaar en gereed om te serveren! Die de gebakjes in een leuk schaaltje en serveer met vrolijke servetjes. Wacht niet te lang met opeten, want dan worden de bitterkoekjes misschien wat taai.
♥ Geniet ervan ♥
Geef een reactie