Banana Nicecream maken

De afgelopen weken zag ik het een aantal keer voorbij komen op Instagram en op de blog van de Groene Meisjes: Banana Nicecream. Het klonk erg lekker én het leek eenvoudig te maken. Een echte kok ben ik niet, maar voor Proud maak ik graag een uitzondering. Voor deze blog ben ik dus naar de Supermarkt gegaan om de ingrediënten te halen voor banana nicecream. Dat was lekker weinig! Ik kocht een tros bananen en een pak melk. Suiker had ik thuis nog wel voldoende in een weckpot staan.

Wil je zelf als toetje of tussendoortje een keertje deze nicecream maken, dan heb je dus alleen 5 bananen, wat suiker en een scheutje melk. Je kunt natuurlijk zelf nog andere fruitsoorten toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan stukjes mango. Die kan je ook eenvoudig ingevroren kopen bij de supermarkt.

Het maken van de nicecream is bijna nog eenvoudiger dan het kopen van de ingrediënten. Wat je moet doen is het volgende:

1. Plakjes
Snijd de bananen in dunne plakjes. Hoe dunner, hoe sneller de boel straks klaar is.

2. Zakjes
Doe de plakjes in 1 of 2 boterhamzakjes en leg ze een beetje uitgespreid in de diepvries

3. Blender
Als de bananenschijfjes eenmaal goed bevroren zijn kan je ze in de blender stoppen. Gebruik hiervoor het liefst een stevige blender om te voorkomen dat hij vast gaan zitten. Giet een scheutje melk bij de schijfjes en blenderen maar!

4. Suiker (en kaneel)
Tenslotte kan je nog een klein beetje suiker toevoegen en eventueel kaneel als je dat lekker vindt. Nog even een paar seconden blenderen en dan is je nicecream klaar.

Geniet ervan! ♥

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

20 reacties op “Banana Nicecream maken”

  1. Lekker! Ik zou het alleen zonder suiker doen. Het is ook lekker met cacao poeder of pindakaas. Wat een leuk bakje, waar komt ie vandaan?

  2. Ga ik ook een keer proberen!

  3. Klinkt goed. Een soort Milkshake. Lijkt me voor de variatie ook lekker met honing of een beetje cacao in plaats van kaneel.

  4. Nicecream is inderdaad heel lekker 🙂 Zelf maak ik het altijd zonder melk en suiker. Soms wel een klein beetje ongezoete amandelmelk (ik ben veganist, vandaar :p) om het iets romiger te maken. Cacaopoeder toevoegen is zeker een aanrader! 🙂

  5. Ziet er lekker uit!
    Ik ga het eens proberen met sojamelk, dat vind ik zo lekker hihi

  6. Ahh, ziet er zo lekker uit en een superleuk bakje Scarlet!!
    Ik wist dus niet dat je er ook melk door kon/moest doen :’). Ga ik dat eens proberen want klinkt eigenlijk wel beter dan zonder melk hihi.

  7. Kan je met die 5 bananen maar 1 keer banana nicecream maken, of heb je er meerdere porties mee?

  8. Ik at het vanmorgen nog. Heerlijk! Ook lekker met moerbeien!

  9. lekker al zou ik er geen suiker in doen, als je je bananen eerst rijp laat worden (bruine spikkels en meer dan 3 😉 ) dan is het echt heel lekker zoet! en door die melk krijg je toch meer een milkshake dan ijs?

    @lisa dat hangt af waarvoor je het eet, als dessert of tussendoortje zijn 5 bananen veel, maar als je het wil eten asl ontbijt in de zomer zijn 5 bananen perfect voor 1 portie.

  10. Ziet er lekker uit, en mooie foto’s!

  11. @Just me. Kan volgens mij ook prima zonder suiker. Ik heb laatst soort gelijk iets gemaakt, met meer melk (dus milkshake-achtig), maar is zoet genoeg!

  12. Beetje de es versie van gewoon ijs?
    Al mag k dat waarschijnlijk niet zeggen…

  13. Ik vind nicecream ook superlekker 😀

  14. je kan het ook zonder melk maken voor het gegal hier glutevrije mensen zijn .. zelfs extra suiker is niet nodig .. het smaakt perfect naar ijs en je hebt dan zelf maar 2 bananan nodig

  15. Ik hou niet van bananen dus het is niks voor mij 😉 maar heb het ook geprobeerd met bevroren mango en ananas, ook heel lekker!

  16. Een aanrader voor overrijp fruit dat je niet meer wilt eten! (Ook voor smoothies etc)
    Hoe rijper de bananen hoe zoeter ze zijn!

  17. @N. Ja ik dacht eigenlijk hetzelfde..

  18. @S en @N
    Denk ik niet hoor, vooral een lekkere manier van fruit eten, haha. Ik ben echt gek op ijs en eet het dagelijks en is voor mij geen ‘lastig’ iets (meer). Maar variëren is gewoon leuk, gezond en lekker! 🙂

  19. Dit is gewoon een geblende bevroren banaan…?

  20. waarom half volle melk ?? volle melk kan toch ook ?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *