De afgelopen weken zag ik het een aantal keer voorbij komen op Instagram en op de blog van de Groene Meisjes: Banana Nicecream. Het klonk erg lekker én het leek eenvoudig te maken. Een echte kok ben ik niet, maar voor Proud maak ik graag een uitzondering. Voor deze blog ben ik dus naar de Supermarkt gegaan om de ingrediënten te halen voor banana nicecream. Dat was lekker weinig! Ik kocht een tros bananen en een pak melk. Suiker had ik thuis nog wel voldoende in een weckpot staan.
Wil je zelf als toetje of tussendoortje een keertje deze nicecream maken, dan heb je dus alleen 5 bananen, wat suiker en een scheutje melk. Je kunt natuurlijk zelf nog andere fruitsoorten toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan stukjes mango. Die kan je ook eenvoudig ingevroren kopen bij de supermarkt.
Het maken van de nicecream is bijna nog eenvoudiger dan het kopen van de ingrediënten. Wat je moet doen is het volgende:
1. Plakjes
Snijd de bananen in dunne plakjes. Hoe dunner, hoe sneller de boel straks klaar is.
2. Zakjes
Doe de plakjes in 1 of 2 boterhamzakjes en leg ze een beetje uitgespreid in de diepvries
3. Blender
Als de bananenschijfjes eenmaal goed bevroren zijn kan je ze in de blender stoppen. Gebruik hiervoor het liefst een stevige blender om te voorkomen dat hij vast gaan zitten. Giet een scheutje melk bij de schijfjes en blenderen maar!
4. Suiker (en kaneel)
Tenslotte kan je nog een klein beetje suiker toevoegen en eventueel kaneel als je dat lekker vindt. Nog even een paar seconden blenderen en dan is je nicecream klaar.
Geniet ervan! ♥
Geef een reactie