Bananenchips uit de oven

Heb je trek in een lekkere snack? Ben je net zoals ik dol op chips? Dan raad ik jou aan om de bananen chips eens te proberen! Het is eenvoudig te maken en je hebt er weinig voor nodig. Je hebt er wat langer de tijd voor nodig om deze bananen chips te maken, maar hé dan heb je ook wat! In dit artikel vertel ik jullie mijn mening over deze chips en deel ik het recept.

De benodigdheden:
♥ Bananen
♥ Citroensap
♥ Eventueel suiker ( ik gebruik nu geen suiker )

Je kunt ook overrijpe bananen die je anders toch niet meer eet gebruiken. De hoeveelheid bananen die je nodig hebt hangt af van de hoeveelheid bananenchips die je wilt maken. Ik heb één banaan gebruikt en daar heb ik het schaaltje mee gevuld, genoeg voor mij dus. Als er wat vrienden langs komen zou ik wat meer bananen inslaan.

Verwarm de oven voor op ongeveer 75˚C-95˚C. De oven mag niet te heet zijn, anders verbranden de bananen. Leg het bakpapier alvast op het rooster. Anders krijg je daar later zo’n gedoe mee.

Snij de bananen in dunne plakjes. Je mag zelf bepalen hoe dun jij je bananen wilt maar ik snijd ze zo dun mogelijk zodat je eerder dat chips effect krijgt.

Doe daarnaar wat citroensap in een bakje en dip je bananen stukjes erin. Zo kun je zelf bepalen hoeveel citroen je wilt voor je bananen chips. Ik heb mijn hele bananen stukje in de citroensap gedipt voor wat extra smaak.

Leg daarnaar alle bananen stukjes op het rooster en leg ze goed uit elkaar zodat ze elkaar niet aanraken. Schuif het rooster in de oven en laat de plakjes banaan ongeveer 1 uur tot 1 uur en 45 minuten bakken. Hou ze goed in de gaten zodat je zelf kan bepalen hoe knapperig je ze wilt hebben.

De baktijd hangt een beetje af van hoe dik je plakjes zijn en hoe je de bananenplakjes wilt hebben. Hoe langer je de banaan in de oven laat, hoe knapperiger hij wordt. Het is even experimenteren.
De bananenplakjes kunnen uit de oven gehaald worden als ze genoeg gebakken zijn. Laat de plakjes banaan nog even afkoelen op het rooster. Hier zie je mijn bananen chips naar 1 uur. Ik heb ze nog een half uur laten bakken.

Als je de bananenplakjes uit de oven haalt, kunnen ze nog een beetje plakkerig aanvoelen, maar dat verdwijnt wanneer ze zijn afgekoeld. De plakjes zijn dan hard en net echte chips!

Eenmaal de chips uit de oven en afgekoeld was het dan tijd om te proeven. Ik had het niet verwacht maar ik vind de bananen chips best lekker! De citroensap overheerst wel een beetje, dus wat suiker toevoegen is geen overbodige luxe! Het enige nadeel aan de bananen chips is dat het zo lang duurt voordat hij klaar is. Aangezien mijn oven niet erg groot is past er ook niet veel in waardoor ik per ronde maar een bakje bananenchips heb. Maar ik heb het er voor over en ik ga dit zeker vaker maken!

Hebben jullie ooit bananen chips geprobeerd?

Jessy

Geschreven door Jessy

Reacties

19 reacties op “Bananenchips uit de oven”

  1. Dit ga ik volgende week eens proberen als ik weer thuis ben!

  2. “De hoeveelheid bananen die je nodig hebt hangt af van de hoeveelheid bananenchips je wil maken.”

    neeeeeeeeh, echt?

    verder vind ik bananen-chips heel erg lekker (:

  3. Ik koop dit altijd bij de toko.
    Een zakje voor 75 cent en een zakje bevat meerdere bakjes.
    Maar volgens mij is die wel gefrituurd i.p.v. in de oven geweest.

  4. ziet er niet echt smakelijk uit :O

  5. Het lijkt me wel leuk om te maken maar eerlijk gezegd ben in niet gek op bananen, maar wel op deze bananen chips denk ik 🎈

  6. klinkt goed 😉
    uit eigen ervaring met appel, dat werkt ook zo goed 🙂

  7. Waarom dat sap?
    Als het alleen voor de smaak is zou je het over kunnen slaan.
    Als het moet voor iets anders, kan je ze dan ook in water dippen?

    Verder ga ik het zeker eens proberen, thanks!!!

  8. goed idee! lekker iets knabbelen voor tijdens een film, maar dan zonder al het vet en de suiker!

  9. Ik ben benieuwd of het hetzelfde smaakt als gedroogde banaan dat door de muesli zit? Zeker eens proberen!

  10. Hmm lekker!

    Wel lang, 1 uur in de oven maar ze zien er heerlijk uit. 🙂

  11. Kan je de citroensap niet gewoon weglaten? lijkt me helemaal niet lekkerder maken namelijk.

  12. Het smaakt heel anders dan die banaan die door de muesli zit. Ik vind deze veel lekkerder..
    Het citroensap is vooral tegen het verkleuren van de banaan. Ik laat het meestal weg.
    Ik maak deze altijd boven de kachel. Dan zet ik het er ‘s avonds op en dan zijn ze ‘s ochtends klaar. Ideaal!
    Het enige nadeel is dat ze zo krimpen en dat één banaan echt weinig is.

  13. Misschien lekker met wat honing erop?

  14. Als je toch bezig bent met gezonde chips, probeer dan ook eens boerenkoolchips. Ja ik meen het, klinkt vies maar is het niet! Zoek maar eens op cale chips, echt heel lekker!

    Bananenchips koop ik liever in de reform of natuurwinkel: ik ben te lui om het te maken. Hebben ze ook wortelchips enzo. Ik ben fan van bietenchips!

  15. Gisteren een poging gedaan met mijn kleinzoon, leek me niet iets wat zou kunnen mislukken……..de chips bleven echter zacht en plakkerig, ook nadat ze al helemaal afgekoeld waren, heel erg jammer, iemand een idee hoe dit zou kunnen komen?

  16. Nee heb ik nog nooit geprobeerd maar het is altijd een poging waard.

    En het is ook super gezond 🙂

    Ga ik zeker eens proberen.

  17. De oven op een kiertje laten, zodat het vocht er beter uit komt, voorkomt dat ze plakkerig blijven.

  18. ik wil het met honing proberen ipv suiker, hopelijk slaagt dat ook 🙂 ik heb nu voor t eerst bananenchips geproefd (klaar uit de notenwinkel) erg lekker zelfgemaakte met honing lijkt me gezonder dus even proberen bedankt voor t recept.

  19. net gemaakt zonder suiker en zonder citroen
    door geen citroen gebruikt te hebben is die iets donkerder uitgevallen.
    en suiker was helemaal niet nodig smaak genoeg.

    mn vriendin werd wakker van de lucht en die heeft me beroofd van de helft
    super lekker goed krokant. ik had wat dikkere stukjes ertussen.
    het meeste heeft niet eens de kans gekregen koud te worden.

    thanks voor recept, ondanks dat ik het meeste heb weg gelaten.
    ging mij eigenlijk meer om de temperatuur en de bak tijd.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *