Heb je trek in een lekkere snack? Ben je net zoals ik dol op chips? Dan raad ik jou aan om de bananen chips eens te proberen! Het is eenvoudig te maken en je hebt er weinig voor nodig. Je hebt er wat langer de tijd voor nodig om deze bananen chips te maken, maar hé dan heb je ook wat! In dit artikel vertel ik jullie mijn mening over deze chips en deel ik het recept.
De benodigdheden:
♥ Bananen
♥ Citroensap
♥ Eventueel suiker ( ik gebruik nu geen suiker )
Je kunt ook overrijpe bananen die je anders toch niet meer eet gebruiken. De hoeveelheid bananen die je nodig hebt hangt af van de hoeveelheid bananenchips die je wilt maken. Ik heb één banaan gebruikt en daar heb ik het schaaltje mee gevuld, genoeg voor mij dus. Als er wat vrienden langs komen zou ik wat meer bananen inslaan.
Verwarm de oven voor op ongeveer 75˚C-95˚C. De oven mag niet te heet zijn, anders verbranden de bananen. Leg het bakpapier alvast op het rooster. Anders krijg je daar later zo’n gedoe mee.
Snij de bananen in dunne plakjes. Je mag zelf bepalen hoe dun jij je bananen wilt maar ik snijd ze zo dun mogelijk zodat je eerder dat chips effect krijgt.
Doe daarnaar wat citroensap in een bakje en dip je bananen stukjes erin. Zo kun je zelf bepalen hoeveel citroen je wilt voor je bananen chips. Ik heb mijn hele bananen stukje in de citroensap gedipt voor wat extra smaak.
Leg daarnaar alle bananen stukjes op het rooster en leg ze goed uit elkaar zodat ze elkaar niet aanraken. Schuif het rooster in de oven en laat de plakjes banaan ongeveer 1 uur tot 1 uur en 45 minuten bakken. Hou ze goed in de gaten zodat je zelf kan bepalen hoe knapperig je ze wilt hebben.
De baktijd hangt een beetje af van hoe dik je plakjes zijn en hoe je de bananenplakjes wilt hebben. Hoe langer je de banaan in de oven laat, hoe knapperiger hij wordt. Het is even experimenteren.
De bananenplakjes kunnen uit de oven gehaald worden als ze genoeg gebakken zijn. Laat de plakjes banaan nog even afkoelen op het rooster. Hier zie je mijn bananen chips naar 1 uur. Ik heb ze nog een half uur laten bakken.
Als je de bananenplakjes uit de oven haalt, kunnen ze nog een beetje plakkerig aanvoelen, maar dat verdwijnt wanneer ze zijn afgekoeld. De plakjes zijn dan hard en net echte chips!
Eenmaal de chips uit de oven en afgekoeld was het dan tijd om te proeven. Ik had het niet verwacht maar ik vind de bananen chips best lekker! De citroensap overheerst wel een beetje, dus wat suiker toevoegen is geen overbodige luxe! Het enige nadeel aan de bananen chips is dat het zo lang duurt voordat hij klaar is. Aangezien mijn oven niet erg groot is past er ook niet veel in waardoor ik per ronde maar een bakje bananenchips heb. Maar ik heb het er voor over en ik ga dit zeker vaker maken!
Hebben jullie ooit bananen chips geprobeerd?
Geef een reactie