Boerenkool Couscous maken

Zelf ben ik, zoals jullie misschien wel weten, niet zo van het concept ‘aardappels-groente-(vega)vlees’. Toch wilde ik weer eens boerenkool eten. Ik kwam Baby-boerenkool tegen in de Albert Heijn en besloot daar een couscous mee te maken. Het wat een probeersel, maar het bleek onwijs lekker te zijn. Daarom dacht ik dat het misschien wel leuk is om dit recept met jullie te delen. 

Wat heb je nodig?

  • Couscous voor twee personen
  • Handje gedroogde tomaat ipv spek
  • 10 cherrytomaatjes
  • Peper
  • Bakje champignons
  • 1 blokje groentebouillon
  • Kleine zag baby- of gewone boerenkool
  • Feta-blokjes
  • Balsamicoazijn
  • Scheutje olijfolie 

Wat moet je doen?
Als eerste kook je het water en meng je dit met de bouillon. Dit giet je over de couscous heen die je in een schaal hebt gedaan. Giet er wat extra bij als de couscous nog te droog is. Bak ook de champignons met een beetje balsamicoazijn. Ondertussen snijd je de tomaatjes en gedroogde tomaatjes in stukjes. De gedroogde tomaat is het lekkers in kleine stukjes, maar het is natuurlijk net waar jij van houdt. 

Als laatste mix je eigenlijk gewoon alles door elkaar heen. De feta, boerenkool, tomaat en je gebruik te peper en eventueel zout om het beter op smaak te brengen. Een scheutje olijfolie kun je er overheen doen om het wat zachter en smeuïger te maken. Dit geeft een lekkere smaak. 

Ik ben benieuwd wat je van dit recept vindt en of jij zelf ook wel eens dit soort gerechten maakt. Laat gerust je reactie achter, dat vind ik leuk om te lezen!

Redactie

Geschreven door Redactie

Reacties

4 reacties op “Boerenkool Couscous maken”

  1. Klinkt super goed, ik ga het zeker proberen! Wat zou ik er door heen kunnen doen ipv. champignons? Aubergine misschien? Liefs, Lotski

  2. Lijkt mij lekker, dit ga ik zeker proberen! 🙂

  3. Ik heb net het receptje gemaakt! Super lekker!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *