Tijdens de zomerse dagen is het heel gezellig om ergens lekker buiten in het gras te picknicken. Gewoon een mandje mee met allemaal lekkere zomerse drankjes en hapjes om ergens in een park of in de natuur te genieten. Nu kan je alles kant en klaar bij de Appie kopen, maar je kunt ook iets lekker zelfmaken. Het leek me daarom leuk om het recept te delen van een bosbessen yoghurt taart. Deze is eenvoudig te maken, is heerlijk zoet en zomers en smaakt geweldig goed.
Snijd de taart in puntjes en neem hem samen met een bus slagroom mee naar de picknick. Deze taart is natuurlijk ook leuk om te maken voor feestjes. Je hebt er geen kant en klare mixen voor nodig en de bereidingstijd is korter dan een uurtje. Succes!
Om een bosbessen yoghurt taart te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 250 gram amandel meel
- 50 gram suiker
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 250 gram yoghurt
- 2 eieren
- 50 gram zonnebloemolie
- 2 theelepels vanillesuiker
- 3 handjes bosbessen
Wat je dan moet doen is het volgende:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een taartvorm met ongeveer 20 cm doorsnede in.
2. Mix het amandelmeel, suiker en bak poeder met elkaar. Voeg hierna de yoghurt, eieren, olie en vanillesuiker toe. Het is niet erg als er na het mixen nog een paar klontjes in het deeg zitten.
3. Nu kan je het geheel in een de ingevette taartvorm doen en de bosbessen toevoegen. Je bakt de taart nu gaar in 40 minuten tijd. De taart is dan mooi goudbruin van kleur.
4. De taart is het lekkerst als je hem koel serveert. Doe hem dus vooraf even in de koelkast.
Enjoy ♥
Geef een reactie