Champignonnenpasta met broccoli is eigenlijk gewoon een hele lekkere pasta op z’n hollands. De pasta bevat lekker veel vitamientjes, maar is niet zo saai als aardappels, groenten, vlees. Maar wat heb je eigenlijk allemaal nodig om deze pasta zelf te maken?
Nodig:
- Broccoli
- Bakje kastanje champignons
- Penne Pasta
- Verse basilicum
- Italiaanse kruiden
- Groentensaus (uit een pakje)
- Water
- Roomkaas/Garlan van Euroshopper
- Cherrytomaatjes
- Strooikaas
- 2-3 teentjes knoflook
Hoe?
Zet een pan met water op het vuur met de broccoli en breng dit aan de kook. Breng ook een grotere pan met water aan de kook, om daarin de pasta te koken. Ondertussen kun je de champignons snijden en bakken met de geperste/gehakte knoflook en wat olijfolie.
Maak de saus aan zoals op het pakje vermeld staat. Je gebruikt alleen iets meer water. Doe ook de roomkaas in de pan en voeg er naar smaak wat peper en zout aan toe. Zet dit even op laag vuur en roer het door. Als de broccoli gaar is, doe je deze door de saus. Knip boven de saus nog wat snippertjes verse basilicum.
Giet de pasta af en strooi wat gehalveerde tomaatjes over de saus. Als je het opschept kun je er nog een beetje strooikaas verheen strooien een een vers blaadje basilicum op leggen.
Eet smakelijk!
Geef een reactie