Het volgende aardappel gerecht is geïnspireerd op het gerecht van Nigel Slater. Het maakt de aardappel niet alleen extra lekker, het ziet er ook nog eens geweldig leuk uit! Voor onderstaand recept maak je genoeg aardappels voor twee personen. Het is eenvoudig te maken, je moet er enkel een beetje geduldig en netjes voor zijn. Absoluut een aanrader om eens te maken, zeker als je voor iemand kunt koken. Je verrast iemand absoluut met het opdienen van deze chips juweeltjes.
Om deze aardappel chips te maken heb je het volgende nodig: 4 grote aardappels, een beetje olijfolie, takjes rozemarijn & tijm en een beetje zeezout.
Hoe maak je de chips aardappels? Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de aardappelen schoon. Snijd de aardappel hierna in hele smalle schijfjes, maar net niet zover dat de aardappel doormidden gaat. Leg de aardappelen in een ingevette ovenschaal en giet er nog wat olie overheen. Maak het geheel af met wat zeezout. Bak de aardappels in 45 minuten gaar. Voeg hierna de takjes tijm en rozemarijn toe en laat het nog 15 minuten in de oven door garen. De aardappelen zijn gaar als ze een beetje knapperig aan de buitenkant staan.
Fotografie: Jules
Enjoy! ♥
Geef een reactie