Chips aardappels met zeezout

Het volgende aardappel gerecht is geïnspireerd op het gerecht van Nigel Slater. Het maakt de aardappel niet alleen extra lekker, het ziet er ook nog eens geweldig leuk uit! Voor onderstaand recept maak je genoeg aardappels voor twee personen. Het is eenvoudig te maken, je moet er enkel een beetje geduldig en netjes voor zijn. Absoluut een aanrader om eens te maken, zeker als je voor iemand kunt koken. Je verrast iemand absoluut met het opdienen van deze chips juweeltjes.

Om deze aardappel chips te maken heb je het volgende nodig: 4 grote aardappels, een beetje olijfolie, takjes rozemarijn & tijm en een beetje zeezout.

Hoe maak je de chips aardappels? Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de aardappelen schoon. Snijd de aardappel hierna in hele smalle schijfjes, maar net niet zover dat de aardappel doormidden gaat. Leg de aardappelen in een ingevette ovenschaal en giet er nog wat olie overheen. Maak het geheel af met wat zeezout. Bak de aardappels in 45 minuten gaar. Voeg hierna de takjes tijm en rozemarijn toe en laat het nog 15 minuten in de oven door garen. De aardappelen zijn gaar als ze een beetje knapperig aan de buitenkant staan.

Fotografie: Jules

Enjoy! ♥

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

15 reacties op “Chips aardappels met zeezout”

  1. Haast te mooi om op te eten 😉

  2. Wat een leuk idee! Dit wil ik eens proeven. Ben benieuwd hoe het smaakt.

  3. Jumm! Wat voor aardappelen gebruik je hiervoor?

  4. Dit is heel lekker met zoete aardappels! Beetje paprikapoeder erbij 🙂

  5. Ziet er leuk en lekker uit!

  6. heel lekker dit!!! heb het al meerdere keren gemaakt en om op de vraag van @roderoos te antwoorden, je kan dit met alle aardappelen doen en ook met pastinaak, wortel, bieten, …

    en olijfolie is eigenlijk ech niet nodig hierbij, de aardappelen worden ook knapperig zonder!

  7. ziet er goed uit

  8. Misschien een hele domme vraag: je als je de aardappelen laat doorgaren moet je dan de oven aan laten staan of uit zetten en in de warme oven laten staan? X

  9. @anne: de oven aan laten staan.

  10. @ ano, je voegt de olie lijkt me ook toe voor de smaak

  11. Welke soort aardappels heb je hiervoor nodig?

  12. Tip… om ervoor te zorgen dat je de aardappel niet helemaal doorsnijd, moet je de aardappel in een grote lepel leggen. De lepel houdt het mes dan tegen, zodat het net voor het einde stopt!

  13. @curtis: zelf vind ik het lekkerder zonder, maar als je met lekkerder zeker doen. maar als je het enkel doet omdat je denkt dat het anders zal mislukken, het is niet nodig.

    @anniek: wat een geweldige tip!!! ik heb al meerdere keren mijn aardappel gehalveerd, zal deze tip zeker gebruiken!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *