Ik hou zelf heel erg van guacamole. Ik ben dol op avocado en knoflook en de combinatie van deze dip vind ik dan ook echt super lekker. Ik eet het vaak bij chips of bij mexicaans eten. Maar met een stukje stokbrood is het ook heerlijk. Je kunt guacamole heel gemakkelijk zelf maken en je kunt er zelfs een krokodil van maken. Zo ziet het er super grappig uit en heb je ook nog eens een lekkere dip gemaakt!
Nodig voor 1 Crocamole
- 1/3 Rode ui
- 1/2 avocado
- 1 teentje knoflook
- Citroensap (theelepel)
- 1 Tomaatje
- 1/2 olijf
- Mesje
- Vork
Snijd eerst de avocado open en haal de pit eruit. Je kunt van 1 avocado twee Crocamoles maken. Prak de zachte binnenkant van de avocado in de schil door elkaar heen tot een papje. Voeg nu de knoflook, citroensap en ui toe en prak het nog wat meer door elkaar.
Zet nu ook de ogen van de krokodil aan de ronde kant van de avocado in het papje. De binnenkanten van de ogen zijn van twee ringetjes olijf. Normaal voeg je de tomaat al aan de guacamole toe, maar bij een Crocamole gebruik je stukjes tomaat als gevaarlijke tanden!
En dan nu serveren of gewoon lekker zelf opeten met een chipje of bij je mexicaanse maaltijd! Hmmm
Geef een reactie