Heb je zin in een lekker creatief tussendoortje, maar heb je niet heel veel tijd, dan zijn deze crunchy bananen op een stokje misschien iets voor jou om te maken. Ze zijn heel eenvoudig om te maken, je hebt er vrij weinig voor nodig en ze zijn naast best gezond ook gewoon heel erg lekker! Je kunt ze bovendien ook leuk serveren bij een high tea of een ander feestje. In deze blog zal ik je laten zien hoe je deze vrolijke bananen op een stokje maakt.
Je hebt het volgende nodig: twee bananen, een bakje cornflakes, satéprikkers en een grote reep pure chocolade.
Snijd de bananen door de midden. Prik in het midden van de helften een satéprikker zodat de banaan stevig op het stokje zit. Verkruimel nu de cornflakes en leg het op een plat bord zodat je de banaan er straks makkelijk door kan rollen.
Nu is het tijd om de chocoladereep langzaam warm te laten worden. Dit doe je ‘Au bain-marie’. Dit betekent dat je de chocoladereep niet rechtstreeks in de pan smelt, maar in een pannetje in het warme water van een andere pan. Kijk maar naar onderstaande foto’s, dan snap je het wel. Brokkel of snijdt de chocolade in kleine stukjes voordat je deze in de pan doet, anders duurt het heel lang.
Als de chocolade goed gesmolten is kan je de bananen gaan besmeren met chocolade. Pas op dat je het niet te dik doet anders blijft het druipen. Als de banaan helemaal rondom besmeerd is met de gesmolten chocolade dan kan je deze door de cornflakes rollen.
Als alle vier de helften klaar zijn is het handig om ze even in de diepvries of koelkast te leggen zodat de chocolade snel hard kan worden.
En dan is het tijd om de crunchy bananen op een stokje te serveren en op te eten. Ze zijn echt een aanrader om te maken, want zijn zijn heerlijk! Serveer ze samen met wat banaantjes in een kom en iedereen zal blij verrast zijn met deze eenvoudige, maar originele traktatie! Wacht niet te lang met opeten, want dan worden ze nat en bruin.
♥ Enjoy
Geef een reactie