Crunchy banaan op een stokje

Heb je zin in een lekker creatief tussendoortje, maar heb je niet heel veel tijd, dan zijn deze crunchy bananen op een stokje misschien iets voor jou om te maken. Ze zijn heel eenvoudig om te maken, je hebt er vrij weinig voor nodig en ze zijn naast best gezond ook gewoon heel erg lekker! Je kunt ze bovendien ook leuk serveren bij een high tea of een ander feestje. In deze blog zal ik je laten zien hoe je deze vrolijke bananen op een stokje maakt.

Je hebt het volgende nodig: twee bananen, een bakje cornflakes, satéprikkers en een grote reep pure chocolade.

Snijd de bananen door de midden. Prik in het midden van de helften een satéprikker zodat de banaan stevig op het stokje zit. Verkruimel nu de cornflakes en leg het op een plat bord zodat je de banaan er straks makkelijk door kan rollen.

Nu is het tijd om de chocoladereep langzaam warm te laten worden. Dit doe je ‘Au bain-marie’. Dit betekent dat je de chocoladereep niet rechtstreeks in de pan smelt, maar in een pannetje in het warme water van een andere pan. Kijk maar naar onderstaande foto’s, dan snap je het wel. Brokkel of snijdt de chocolade in kleine stukjes voordat je deze in de pan doet, anders duurt het heel lang.

Als de chocolade goed gesmolten is kan je de bananen gaan besmeren met chocolade. Pas op dat je het niet te dik doet anders blijft het druipen. Als de banaan helemaal rondom besmeerd is met de gesmolten chocolade dan kan je deze door de cornflakes rollen.

Als alle vier de helften klaar zijn is het handig om ze even in de diepvries of koelkast te leggen zodat de chocolade snel hard kan worden.

En dan is het tijd om de crunchy bananen op een stokje te serveren en op te eten. Ze zijn echt een aanrader om te maken, want zijn zijn heerlijk! Serveer ze samen met wat banaantjes in een kom en iedereen zal blij verrast zijn met deze eenvoudige, maar originele traktatie! Wacht niet te lang met opeten, want dan worden ze nat en bruin.

♥ Enjoy

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

24 reacties op “Crunchy banaan op een stokje”

  1. Lijkt me écht superlekker! Ga ik een keer proberen!

  2. Lijkt me leuk om te maken! Ik hou wel van n beetje creatief in de keuken, dat vind ik gezellig haha.. En het lijkt me ook nog eens lekker! Voor mij alsnog n uitdaging wany chocola is best spannend voor me (al is het eens voor het eerst weet proberen in n gezonde context als deze wel n goede eerste stap misschien) en vanwege mijn slecht werkende darmen vind ik banaan ook wel n uitdaging omdat ik altijd bang ben dat ik verstopt raak.. Toch wil ik het wel weer leren eten want ik vind ze wel lekker! Leuk recept om te onthouden, inderdaad ook voor een high tea! 🙂

  3. je kan het ook met chocopasta doen als je een beetje weinig tijd hebt.

    eigenlijk kan je qua choco/smeerbare dingen en topping heel erg variëren. #like

  4. Lijkt me super lekker, want ik ben echt dol op bananen!!
    Ik ga het snel proberen 🙂

  5. Maar word chocopasta wel goed hard in de koelkast?
    En kan je gewone chocolade repen gebruiken, smelt dat goed?

  6. Lijkt me super lekker! In plaats van cornflakes zou ik denk ik voor gehakte nootjes (bijv. pistachenootjes of gezouten pinda’s) of xxl hagelslag gaan. Of fijn verkruimelde cruesli. Het ziet er wel echt uit als een feestje!

  7. Heel erg leuk!

  8. Goed idee! In het weekend wordt het dit, maar dan helemaal met mijn favoriete dingetjes op het moment: extra pure chocolade (85%) én muesli ipv cornflakes.

  9. .we hebben ze hier net gemaakt ^^ nog even in de vriezer en dan zo proeven

  10. Sorry voor de dubbele reactie -_-‘
    Anyways we hebben er net een op, ze zijn heeerlijk !

  11. Lijkt me echt superlekker, en ze zien er ook nog eens heel leuk en orgineel uit! =D

  12. Wat een leuk idee! Dat ga ik denk ik ook eens proberen.

  13. Aaah, dat ziet er echt lekker uit!

  14. Het ziet er vet leuk uit! Maar ik zou er denk ik eerder muesli of cruesli in plaats van cornflakes aan vast plakken. Wel heel origineel haha ;).
    En weet nog dat ik ooit chocolade wilde smelten in een pan, dat werd geen succes, misschien werkt het met die dubbele pan wel!

  15. @maan muesli is veel te stug en droog om te eten zonder melk of yoghurt.

  16. Of misschien iets als havervlokken als alternatief, kan dat dan wel?

  17. @ F. Chocoladepasta/ Nutella word inderdaad niet hard in de koelkast nee… Maaaaar dat wil toch niet zeggen dat dat minder lekker is? ;). Als je ze direct gaat opeten maakt het niet zoveel uit of de chocolade wel of niet hard is… Daarbij is Nutellaaaa ook nog eens super lekker! (ok, met gewonde (extra!) pure chocolade zou het helemaal super zijn! zeker in combinatie met kokosrasp omnonom!

    @ Dancing. Wat super leuk dat je ze al zo snel geprobeerd hebt! toppeeeertje 😉

  18. Ik wil hem ook proberen. Alleen vind ik banaan wel nogal eng. En dan wordt het speculoos in plaats van chocola, want dat lust ik niet!

  19. haha, lijkt me lekker.
    lijkt bijna op een beschuit of bh met banaan en pasta 😉

  20. Dat ziet er lekker uit zeg. Leuk idee om met mijn nichtje te maken.

  21. Leuk idee, maar het lijkt mij lekkerder met amandelschaafsel of andere nootjes .

  22. Jaaa wat een goed idee! Ik organiseer een etentje voor wat familie volgend weekend, en ik denk dat dit onderdeel van het dessert gaat worden!!!

  23. ik ben net naar de supermarkt gegaan om bananen en milka chocolade , ik ga ze straks maken ! heb als variatie nog wat kokosrasp in huis gehaald 🙂

  24. hihi, top tussendoortje!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *