Cupcake in 5 minuten

Laatst kwam ik op internet een aantrekkelijk receptje tegen. Ik had namelijk niet veel tijd, maar wel trek in iets lekkers en las over een cakeje dat klaar is in slechts 5 minuten! Het leek mij ideaal, maar eigenlijk ook een beetje onmogelijk, dus ik ben het gaan proberen. Het recept en resultaat wil ik graag met jullie delen.

Benodigdheden:
♥ Bloem
♥ Ei
♥ Olie
♥ Suiker
♥ Lekkers voor erin.
Bijvoorbeeld stukjes appel of banaan, rozijntjes, gedroogd fruit, kaneel, hagelslag, etc.
♥ Mok
♥ Magnetron

Bereiden:

  • Meng vier eetlepels bloem met de suiker (en eventueel het andere lekkers wat je in je cakeje wil) in de mok.
  • Breek hier een ei bij en schenk er een eetlepel olie in. Dit alles meng je goed door elkaar tot een deeg.
  • Zet de mok in je magnetron. In het recept wat ik op internet las, stond ‘ongeveer drie minuten’. Maar dat is niet erg concreet, en bovendien kan ik me voorstellen dat dit afhangt van het aantal watt van je magnetron. Dit is dus even iets wat je zelf moet inschatten of uitproberen. Ik heb de mijne er uiteindelijk maar 2,5 minuut ingehad, want toen zag ik hem al over de rand uitrijzen.

Als je je cakeje uit de mok haalt (dat gaat best gemakkelijk) ziet hij er eerlijk gezegd helemaal niet zo lekker uit. Maar doorgesneden met wat jam erop, smaakt ‘ie hartstikke lekker!

Iets voor jou?

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

28 reacties op “Cupcake in 5 minuten”

  1. Lijkt me leuk om te proberen. Maar hoeveel suiker heb je nodig?

  2. Klinkt superleuk! Heb het nog nooit uitgeprobeerd, even uittesten deze week dus:)

  3. Klinkt raar, maar wel super lekker! Ga ik een keertje uitproberen.. Misschien vanavond wel, heb namelijk alles in huis.. 😉

  4. super gaaf! ga ik proberen! =)

  5. Op hoeveel watt moet het cakeje?

  6. Heb dit wel eens geprobeerd met een soort brownie, echt super leuk!

  7. is funest bij eetdrang. zo snel klaar 🙁

    ik kende het en wist dat het recept werkte. Grappig he!

  8. hmmm het klinkt wel lekker & leuk, maar eerlijk gezegd betwijfel ik of dit wel goed is? want hoe kan het zo snel gaar zijn? een cake zit normaal wel een uur in de oven! dat is toch raar?

  9. Leuk idee! Zou het ook werken met ei-vervanger?

  10. Uitgeprobeert…
    Heb gecontroleerd of het gaar was met zo’n prikker.. Best lekker..Met jam inderdaad, nog lekkerder..
    Best grappig..

    X

  11. Ik zou wel uitkijken met dat ei, aangezien dat nog rauw is natuurlijk na 2,5 minuut..

  12. @Leonie: je hebt ook van die eierkokers voor in de magnetron. Duurt 30 seconden ofzo dus het moet wel oke zijn!

  13. Ehh.. hoeveel suiker moet je erin doen? 😛

  14. Een magnetron is heel anders dan een oven, in een magnetron koken dingen (zoals cakejes dus, en ook eieren) veel sneller gaar. Dit omdat een magnetron de molekulen van t ding zelf in trillign brengt, in tegenstelling tot bv koken en bakken. Maar je dus geen zorgen ove rauw ei 🙂

  15. Super gaaf!

  16. rauw ei is na 3 minuten magnetron echt niet meer rauw hoor… maar, zelfs rauw ei kan je gewoon eten dus no worries! grappig recept!!

  17. Ik ga het vandaag eens proberen met een silicone cakevormpje, misschien ziet er dan meer muffin-achtig uit haha…
    En hoeveel suiker, tja… Denk dat het niet zoveel uitmaakt, net wat je lekker vind?

    Maar het is niet erg handig voor mij als ik een eetbui heb, want dan vinden mijn ouders in elke mok in huis een muffin denk ik!

  18. ziet er leuk uit! Een ‘kop-cake’ zou in dit geval een betere naam zijn 😉

  19. Wauw! Hier ken ik de chocolade-variant van. Super lekker!
    In Zuid-Afrika verkochten ze ze ook bij de McDonalds: Cup-a-cake Chocolate. Echt overheerlijk!

  20. Dit heet gewoon een Mug cake hihi. 😉 Zijn duizenden recepten van! 😉

  21. Echt heel leuk, in frankrijk kon je ook van die bak mixen kopen speciaal voor in een mok!

  22. Ik denk dat ik het eens ga proberen met hartig lekkers, we hebben nog pesto, pijnboompitjes en kaas in huis 🙂

  23. Brownie in a mug is ook zoooo lekker!

  24. Je kan ook een ei kloppen in een mok doen, kuipje koffiemelk erdoor, 2 minuutjes in de magnetron. Nadien wat aromatkruiden erop. En je hebt een roerei zonder pannen te gebruiken. Lekker voor op brood!

  25. Erg leuk maar hoeveel heb je allemaal nodig van de ingredienten en ga het zeker proberen misschien deze week wel of vanavond nog, want heb de laatste tijd veel honger

  26. Kan je ook de bloem vervangend door havermout???

  27. echt super leuk ideetje en heerlijk met jam!!

  28. hoeveel suiker heb je eigenlijk nodig???

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *