Curry die nooit mislukt

Een curry is gemakkelijk te maken, maar je moet er natuurlijk wel van houden en weten hoe je het zou kunnen doen. Een curry kan, naar mijn idee, eigenlijk nooit echt mislukken. Daarom is het een leuk gerecht om eens mee te experimenteren. Curry is een bepaalde kruidenmix die we vooral in Suriname, Indonesie en Thai land tegenkomen. In Nederland noemen we een sausachtig, gekruid gerecht in Aziatische stijl een curry.

Hieronder zal ik een recept neerzetten van een curry die ik vaak maak. Bij een curry eet je vaak rijst of aardappel. Je kunt dus zelf kiezen wat jij erbij eet. De aardappels kun je eerst koken en de laatste 10 minuten nog even meekoken. De rijst kun je er naast eten of ook aan toevoegen, helemaal als laatste. Deze hoef je niet meer mee te koken.

♥ Curry met zoete aardappel

  • Wat heb je nodig?
  • 150 gram spinazie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 klein blikje kokosmelk (100 ml)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode uien
  • 2 handjes rozijnen
  • 2 zoete aardappels
  • 2 tl gemberpoeder/een stukje geperste gember
  • peper & zout
  • eetlepel koriander
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl kaneel
  • 3 tl komijn

Een aantal kruiden die niet kunnen missen bij een curry zijn knoflook, gember, peper, koriander, kurkuma, komijn en kaneel. Je maakt deze curry door eerst een ui te fruiten met twee uitgeperste tenen knoflook. Kook of stoom ondertussen de zoete aardappel in stukjes, zonder schil.

Voeg nu een blik tomatenblokjes toe aan de knoflook en ui. Schenk hier de kokosmelk bij en voeg de kruiden zoals gember (poeder of een teentje geperst), peper, zout, koriander, komijn en kaneel toe aan het gerecht. Houd je van pittig, dan zijn ook chilivlokken lekker om er aan toe te voegen.

Voeg de rozijnen en een blik kikkererwten of linzen toe en laat dit alles zo’n twintig minuten pruttelen. Voeg nu de spinazie toe en laat deze slinken, hand voor hand. Als de aardappel gaar is, voeg je deze ook toe aan de pan curry. Laat het dan nog 5 minuten staan op laag vuur.

Proef het gerecht tussendoor, zodat je zeker weet of je de goede smakencombinatie hebt gevonden. Verse koriander kan erg lekker zijn als garnering en toevoeging aan het gerecht.

Curry kan ook lekker zijn met black eyed bonen, prei, bloemkool, pompoen, paprika, een uitgeperste limoen, paprika poeder en kip.

Maak jij weleens een curry?

Redactie

Geschreven door Redactie

Reacties

6 reacties op “Curry die nooit mislukt”

  1. Lijkt mij heerlijk! Ik ga het zeker binnenkort een keer proberen. 🙂
    Voor hoeveel personen is dit recept?

  2. Nog nooit gegeten. Wel benieuwd, ik zal het eens een keer gaan proberen!

  3. Ik ben ook wel benieuwd voor hoeveel personen het recept is!

  4. Haha de kikkererwten of linzen staan niet in de eerste ingredientenlijst, ik dacht al!

  5. Toevallig gisteravond nog(en straks voor de lunch). Heerlijk met bloemkool linzen paprika ui + knoflook gember komijn koriander en wat masala en dit afgemaakt met kokos mjomjom

  6. Klinkt goed! Ik ga het recept volgende week proberen 🙂
    Inderdaad zou ook ik graag willen weten voor hoeveel personen dit recept is. Wellicht lees je dit nog? 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *