Dag tegen cyberpesten

Voor de derde keer slaan BNN en KRO de handen ineen om het probleem van pesten aan de kaak te stellen. In Dag tegen Cyberpesten: The Cyberbully praten Arie Boomsma en Jan Versteegh met jongeren die gepest worden via het internet. Cyberpesten gaat verder daar waar gewoon pesten ophoudt. Dat is ook te zien in de korte film ‘The Cyberbully’ die voorafgaand aan het studiogesprek wordt uitgezonden. In deze thriller gebasseerd op ware gebeurtenissen krijgt de tiener Casey Jacobs te maken met een cyberstalker.

Bron

Cyberpesten wordt een steeds groter probleem. Uit onderzoek van BNN en KRO van vorig jaar blijkt dat pesten via internet steeds vaker voorkomt en dat de impact op het leven van gepeste scholieren vele malen groter is dan bij ‘gewoon’ pesten. Opmerkingen en foto’s verspreiden zich online razendsnel, zijn voor iedereen zichtbaar en gaan nooit meer weg. In Dag tegen Cyberpesten: The Cyberbully vertellen scholieren die gepest worden via internet hun indrukwekkende verhalen aan Arie Boomsma en Jan Versteegh.

Ook bekende Nederlanders worden niet ontzien op internet en social media. In de uitzending komt het fenomeen ‘haattweets’ aan bod. Verschillende bekende Nederlands lezen deze nare twitterberichten die ze hebben gekregen voor.

Dag tegen Cyberpesten: The Cyberbully van BNN en KRO is dinsdag 3 maart om 20.25 uur te zien op NPO3

 

Sandra

Geschreven door Sandra

Reacties

5 reacties op “Dag tegen cyberpesten”

  1. goed dat hier aandacht voor komt. ben zelf uit 1990 opgegroeid in het tijdperk van ‘gewoon’ pesten. kan me eerlijk gezegd niet echt voorstellen dat cyberpesten erger is. maar dat kan ook komen doordat bovenstaande filmpjes nogal.. lame zijn.. ja, het zijn geen aardige tweets enzo, dat geef ik toe.. maar pesten is wel iets meer dan onaardige dingen zeggen/schrijven over iemand. tenzij het heel de dag door gebeurt natuurlijk..
    anyway. in welke vorm dan ook: pesten is vreselijk. weet niet of zo’n dag gaat bijdragen, maar niet geschoten altijd mis 😉

  2. cyberpesten is vreselijk! Zeker bijvoorbeeld het bewerken en duursturen van foto’s e.d.

  3. @Lieve, het is dat cyberpesten anoniemer is. Soms weet je niet eens wie de afzender is. Zeker met die zogenaamde pest apps waar je totaal anoniem iemand de huid vol kan schelden.

  4. Heel goed dat hier aandacht aan besteed word! Het filmpje is heel goed!

  5. Ik vond het een geweldige film!
    Vond het eerst een beetje tam, maar ik bleef er toch in hangen!
    Hij was zo om.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *